Translate

Tuesday, February 22, 2011

**Trip to Sarawak**


Hehehehe macam biasalah.Aku kan suke wat keje gila2 tp kali ni memang over sikit arr mau idoknyer cube kowang bayangkan...ada ker patut aku boleh buat trip tido kat airport semata2 nk grab experiance nk naik firefly and mas wing.
hahahha aku tau ramai korang xpernah naik firefly sbb biasa kowang naik airasia @ mas kan?Gamaknyer kalau tanya mas wing pernah naik dok...kompom 1/10 kot pernah naik.Hahahha nk dijadikan crite gara2 nk naik mas wing punya hal so aku pn merendahkan ego ku utk bertapa kat airport kuching last night.
Awal pagi ni, alhamdulillah...safely landed at Bintulu.Hahhaha 
Sebonarnyer trip ni ada lah trip hobby dslr aku bersama wani + little bit bsns discussion.Hehehhe...dah berjanji dgn kawan lama yg dah more 5year xjumpa.kakakka lawaks weih memula gelabah gak...yerr arr coba kowang pikir 5thn, mcm2 rupe org blh jd...alhamdulillah dia kenai aku sbb aku dok glabah cri dia udahnyer dia yg tegoq aku dulu.Hehehhe tq dear.
Ari ni full day bawa aku dgn Wani g rongeng2 kat Bintulu then esok aku ken survive sendirilah sbb esok tetiba plk dia kene bawa Team DOSH Kuching g masuk BAKUN.Huaaa cedey tp happy gak arr sbb ari ni dia coti semata2 bawa kami ronda2.
Oks...encik tut dah sms + calling2 ajak mamam ABC.Walalla.Layannnnnnnnnn.



Sunday, February 20, 2011

**Layan TAGGED**

Hahahhaha hari ni aku seharian menghadap Tagged.  Aku belajo skit2 pasal Tagged.  Twitter aku buat gak tp mcm xbest jer so aku more layag Tagged ler.  Hehehhe kire2 lepas ni kalau FB xder aku pelayar setia Tagged pulak ler. hahahahhaha
Utk ape aku buka Tagged erk??Hehehhe sebab kan aku ada new bisness so Tagged ni aku guna utk tujuan tu lah.Harap2 sukses.Amin!!!

**Rm1 to become RM2...camner nk buat tu??**

Hemm lately ni memang bz skit urusan bsns yg baru set-up so byk benda kn belajar and belajar.  Grap experiance from cifu2 yg dah lama kaya-raya but aku jer still xkaya2 sebab aku xbuat be4 ni.Hehehehe hari ni bermulalah detik aku menjana pendapatan sendiri.Boleh ker??Insyaallah yakin.Kalau org lain boleh buat n berjaya mengape plk aku xboleh?
Kite kalau nk berjaya jgn byk alasan dan berdalih.  Orang yang berjaya sentiasa melihat dan mengambil peluang so what waiting for?. Rugilah kalau asyik nk berdalih n beralasan yang seribu mcm alasan.
Insyaallah aku nk buktikan...aku juga boleh berjaya seperti mereka nk kalau boleh more sukses then mereka lagi arr excellent.Hahhahaha


Tuesday, February 15, 2011

**Bisness Oh Bisness**

Alhamdulillah...sejak kebelakangan ni aku keterbizian melampau skit sbb banyak hal yang berlaku among of that as followed... cheeewah :
1) 09/02/2011 - aku ada meeting tergempar kat opis and hasilnyer menduka-citakan sbb boss mcm xmoh approve my leave on 22-25 Feb :(
2) Aku dah tender resign on 11/02/2011
3) Screen lappy ku pecah gara2 penutup broadband aku letak kat keyboard then aku pi rajin ttp muke lappy so...hambeik kau rm550 duit darling ku melayang repair lappy so now bermuka baru.hahahahha
4) Hasben ku yg berotak bisness mengset-up bisness utk aku running.
5) dll...xlarat weih nk explain.


Now,aku terbizi sedikit utk update blog aku nih then aku nk kabo...aku dah upgrade dr windows vista ke windows 7 made by me tau.hahahha memula cuak gak sbb mcm xbetui jer pastu xboleh bukaklah bagai.  Pastu ni dah ok dah lagi arr aku happy.Hahahha ada improvement skit dlm skill komputer aku.Hehehehhe... praktis make perfect maaa ;p

Sunday, February 13, 2011

**Outing & Dating ;D**

Yes...time for dating2 sbb aku stay kat kg al-kisahnyer psl coti raya cina maa.Hehehehhe so kebetulan kn keje ari sabtu so aku pon ambik kesempatan pi dating plk dgn darling ku.Lalalla...dlm hati ada taman.hahahhaha.
Menu lunch hour kami is Pizza Hut requested by darling ku :D
Jom layannnnnnnnnnn
Yes...tuang sos penuh bersopan.hahahahaha

Ops...luper nk expose awal2.Cam biasa, menu aku suke is meet ball spagety + asam fizz.Sodap.hahahahha

Yang ni pulak edisi kami g anto laptop ku ke Plaza law Yatt kl sbb nk repair screen laptop ku pecah gara2 penutup bb aku.huhuhuhu terebang rm550 tp xper sbb darling ku seponser so now kene more berhati2.huhuhuhuhu

Irfan and daddy time tunggu minoral @ ulat(bahasa yg biasa aku pakai)

Still waiting, anak ku muka dh muncung sbb panas.hahahhaha

Macam biasa, aku pon nk exposelah sekali mn boleh jadii kamerawomen jer, rugi ooo ;p

Anak ku dah start penat.Padahal aku jln kejap jer dlm Law Yatt tu xdan nk skodeng ape2 pon.huhuhuhuhu

Yes, mummy pun nk interframe sama.lalallala ku suko ;p

Saturday, February 5, 2011

**Abah birthday**

Hehehehe besday abah jatuh pada 05/02/2011 so we ols buatlah some small besday celebration sbb kebetulan sepupu pon baru nikah semlmnyer so kami pon celebrate include sekali besday abah + sepupu sepapat ku yg celebrate dlm bulan Feb gak.Ni a few jer foto besday tu aku snap. Hehehe layannnn.
Macam biasa, anak ku always interframe dia mana jua ada besday cake ;p

Entah ape tah yg abah sembangkan dgn budak2 ni.Huhuhuhu

Tukang sibuk dh ddk front line dah.Hahahhaha...steandby....



Yeah...sing birthday song ;D

Tepuk2....

potong cake....

Part ni aku mng suke bila mak ku suap abah ku.Kelassssssssssss

**Model??**

Heheehehe ini crite lawak yg aku xboleh blah.  Tragedi berlaku pada hari Khamis yg lalu (03/02/2011) creating story by Wani.  Akakakka sebelum aku crite bab ni....bio ler aku gelaks guling2 sampai aku puas k.  Uols nk gelak sama pon xper....hahahhahaha


Habis gelak dah?? ker xder modal nk gelak?? so xdapat joint aku gelaks.  Ahaks, Wani oh wani ku tergelak bila u usulkan melalui sms setelah ku pendekkan crite...


Wani : "Suzi try ler apply Model Muslimah yg advertise dlm Majalah Nur, Wani terbaca edisi Dec'2010" 
Aku: "Sesuai ker aku jadi model cik Wani oit.Muke xsantek pastu rendah plk tu..."
Wani: "Try jer Suzi, nnt kite tgk edisi terbaru Majalah Nur...masih ada lg xiklan tu."
Aku: "Emm yolah, nnt kite apply sesama k :D"


Di antara slot sms aku n wani.  Wakakakka...cik wani oit, sesuai ker aku jadi model??
alolololo berlambak2 lg kat luar sana yg cun-melecun + sexy gitu to be model.
Hemm tapi kan aku sebonarnyer minat gak jadi model + pramugari sbb cita2 dr small nk jadi pramugari @ model tp ku sedar diri.  ahaks...ku x tinggi + cantik mcm owang lain.  kakakkakka


aku bersyukur dengan ape yg aku ada sekarang ni.  kekekkeke cita2 itu aku dah lupe kan so alah2 memantau dr jauh jer arr.
unfair tau dia org pi cari model paling koman tinggi 162cm, ceh aku tinggi baru ada 150cm. kakakkakakka ... pra syarat pon dah kene kick. Ahaks...Wani oh Wani ;p
















Aci tak bila aku kata...konon2 ku perasan nk jadi model.hahahahhaha...
suker hati akulah kan nk berangan  aper2 pon sbb aku yg berimagisani maaa

Agaknyer kalau aku jadi model camner erk??Kakakakakka unthinkable =)
Ku hanya mampu tergelak guling2 sama macam dlm YM punya gelak tu. kehkehkehekeh

Friday, February 4, 2011

**Adam vs Aryan**

Emmm ni kisah semalam...alahai, semalamkan coti so ku 1happy family balik kg.Ops! ada sowang yang tertinggal kat DD sbb mamamt tu kerja.Ahaks...mencari rezeki untuk anak isteri.Hehehhe tq sayang, u take care of ur self ok.Muaah!! ahad ni ayg blk umah kite k.

Semlm 2jam45minit bar aku sampai umah ceh biasa balik kg 1jam30min jer dah sampai, hemm biasa ler jammed.

Oks, ni story aku kat kg plk....plan asal terus nk balik umah sendiri tp tetiba rasa cam gatai skit nk pi singgah umah mertua jap aper lagi.... pusing stereng arr pi singgah umah my MIL.ok, semua owang sehat...alhamdulillah.Semalam yang dah selamat sampai is family Andak, family Ateh, Family Zaki dan of cozlah tetiba sampai family aku plk walaupon xcukup korum.hehehehhhe

Sampai2 nyembang jap pastu aku pon makan, lapo maaa hahahahhahha tetengah makan, Andak dapat call dr Abg Ngah suruh g umah mertua dia so segerombolan kami ni 4family g plk umah angah so inilah hasil nyer yg ku dapat dr umah angah.Alah2 buah tangan gitu.Aku kan dah lama xjumpa Adam anak angah so masing2 ambik kesempatan menlenjan anak owang tuh.Hahahahha nasib kaulah Adam.

Aku dan Adam, bab tol anak owang ni tp baru pandai meniarap (9bulan sudah)

Hemm ni si dak Aryan yg dah sibuk merangkak xhengat.

Aryan...mak ngah cemburu arr u pandai merangkak sbb si dak Adam tu br start2 nk meniarap.

Dak Adam ni dah boleh ddk encem compare anak aku yg duduk alah2 posing duyung jantan gitu.hehehhehe

Hemm kombinasi 3budak2 hampir sebaya.Aryan (7bln), Batrisya & Adam (9bln)
Aryan - merangkak, Batrisya mengesot & Adam baru meniarap.

Muhammad Adam Bin Abdul Rahman.....geramnyer.

Emmmm ari ni ada sepupu nikah, adeh letihnyer sbb mlm tadi dok chatting dgn kawan santak ker kul 3pg baruler tertidor.Akakakakka mcm xpernah chatting plk sebelum nih.

Petang2 skit kalau sempat aku update edisi sepupu nikah plk.
For Abg Salleh, selamat pengantin baru yer.  Moga jodoh ini adalah yg terbaik dah berkekalan hingga akhir hayat. Amin!!!!!!





Tuesday, February 1, 2011

**Misi mencari gladiator**

Outing ke Midvelly  bersama wani jom...layan.
Mood CNY maaaa.











Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA