Translate

Saturday, April 16, 2011

**Short posting : mensyukuri nikmat yg diberi**

Sekarang ni aku di library OUM.  Naper kat sini?? Saja nk bertapa jauhkan diri dr anak2 sbb nak fokus on report yg dah 60% nk siap.  Tengah khusyuk2 aku buat report tetiba mata tu gatai nk memerhati org.

Tenggggg!! mata terpukau pada seseorang jejaka.  Hemm aper yg special?? Very special man, sebab aper?  Sebab dia berkerusi roda.  Huhuhuhu bersemangat waja datang library nk belajar search information utk buat rujukan.  Waaa aku jadi sebak tgk dia berkeadaan bergitu.  Aku yang sihat tubuh badan xder pon bersemangat jitu.  Abg, mintak skit semangat abg utk saya jadikan pedoman, pemacu semangat saya utk siapkan final paper saya.

selute giler kat abang tu, rasa mcm nk pi ddk sebelah dia jer,  huhuhuhu.
Ya Allah, aku bersyukur dgn rezeki dan kesihatan serta kesempurnaan yg telah kau beri pada ku.  Semoga dgn melihat mereka yg kurang upaya @ OKU ini dapat menjadi pemacu n pendorong utk aku lebih berjaya. Amin!!!!

Tq to staff library OUM sbb sentiasa sedia membantu golongan OKU and of coz, library OUM KL ni is mesra OKU =p

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Saturday, April 9, 2011

**Alhamdulillah dapat pet baru =p**

Ari ni satu hari aku berjalan xhengat rumah.  Huhuhu bukan suka2 k ada misi yang nyaris2 xtercapai.
Alhamdulillah sesangat ari ni dapat pet baru untuk dijaga =p.. emm agak2 brapa lamalah hayat pet aku ni boleh bertahan.

Ape pon bersyukur sesangat dengan rezeki yang Allah bagi. 
Seriusly, ari ni so tired.  Sbb pepagi bute dah g TTDI nk beli pet aku.  Huhuhuhu branch TTDI' dah habis lah yang ada kat Branch Bangsar jer kak' uik Bangsar?? Manalah aku tahu jln area bangsar, menci betul.  
Dalam hati dok berbelah bagi...nk beli ker  idok pet ni??Adoi, call kawan msk voicemail, entah2 mamat tu dah g travel kot.  Argh!! sape lg nk call utk tunjuk jln ni?  Adeh susahnyer xtau jln. (dlm hati...padan muke sendir, bute jln sgt...emm hambek kau, meraban kau cari jln Telawi kat bangsar).  Tp kire ok gakler sbb ada peta dlm hp. Hahahha adalah sesat sikit jer.

Dah beli pet tadi, usungler g kelas pulak, wa cakap lu, berat.hahahahha.  Selamber erk bwk pet masuk library.  Hehehehe aku sowok2 skitlah tkt org nmpk...malu =p (*winkx2).
Petang lepas kelas...hampeh.  ada jumpa kawan psl bsns so lps tu berpisahlah...balik asing2 sbb dia nk shopping aku plk nk cepat blk nk anto maid aku ke agen.

Naper anto??Alololo luper erk??  Esok dia blik kg dgn 1st flight so td lps magrib pi anto dia kat agen,  Settle urusan itu.
Oh! luper nk crite aper jadi time blk dr sogo td.  Ok, memula aku slh msk jln...hala ker dataran merdeka tp sbb aku xtau jln maka aku pusing blk, tersalah msk jln pulak hl ke cheras jln lok yew.  Alahai...pusing blk pastu slh jln lg masuk ker jln kuching kl sudahnyer aku jumpa duke...masuk duke.  Settle.hahahahha maid aku dh risau tkt aku xblk2 dr pagi.  Hehehehe tp seriusly, when i lost....aku tenang giler xder pon usaha nk call asben tanya jln.  
and finally aku jumpa jln gak walau pon tersasar2.Hehehehhe

emm nk aper??cakaplah... aper??? oh!! nk tgk pet baru...sabolah pet baru memalu kocheng lagi.hahahahaha
Selamat malam semua :P
'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Friday, April 8, 2011

**Happy, happy and happy besday**

Hehehhe ari ni besday my big boss daaa...
Pepagi hari my boss dah sms my big boss on be half  we alls.

Nyeh...nyeh...nyeh... boss g celebrate kat universal studio tu.  Hohohoho Singapore mari ooo.  Chuker cangat.  Hahaahha
Happy bila berada dalam environment yg happy.

'Happy Birthday to youuu
happy birthday to you
happy birthday to my big boss En Asri
Happy birthday to you....'

saya doakan semoga aper yg dihajati tercapai, jodoh yg berpanjangan, rezeki yang berterusan...dan kesihatan yang baik, aper pon...segalanye dipermudahkan.Amin!!!!

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Thursday, April 7, 2011

**Alhamdulilah rezeki lagi**

Alhamdullilah, rezeki ku bertambah laggi.  harap2 terus bertambah dan bertambah.

My maid kan nk balik kan... so ingat nk  hulur gak sikit $$ sebagai buah tangan and of cozlah nk kirim barang sikit bila dia balik sini.  Hehehhe majikan yang ambik kesempatan.  Ni pon tgh dok berpikir2..huhuhu waktu mlm aku jg bdk2, mana nk memasak..mengemas, layan aryan n irfan ,mana nk tulis report bagai.  

Alahai...maid aku x blik lagi aku dah start sawan.  Letih pulak rasanyer kalau nk berjaga sampai pagi sbb nk buat report tp kalau xbuat gitu camner report nk siap.  Ate, kalau report x siap camner nk submit n convo.  Huhuhuhuhu menci tau.

Ops!! malam ni ada gathering bsns kat cheras so dlm 8.45pm gitu nk jumpa prospek nk bawak dia sekali.  Hehehehe mana tau ada rezeki yg menanti =p  amin!!!!

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

Wednesday, April 6, 2011

**Tiket dah selamat ditempah**

Emm tadi dah selamat tempah tiket utk my maid nk balik ke kg dia ada urusan penting.  Terpaksa gak ler nk hantar dia balik bercuti selama 2week.  Harap sesangat jgnlah dia balik sampai xmoh balik sini dah..  

Aku risau Aryan jer, biasa kakak masuk toilet pon dia nk cry2 mcm kene rotan ni kakak xder teman tido maunyer aku yg rawan.  Semoga segala hal dipermudahkan.  Amin!!

Harap2 sgt xder perkara sedih yg bakal menanti.Amin!!

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

**Cemburu tu tanda aper?**

Wawaawwa...aku xsuke perasaan cemburu tapi kan setan kan suker tau bubuh n racun aku dengan perasaan cemburu.
Menci tau.  Bila cemburu ada org kata tu tanda sayang pada aku cemburu tu tanda aku xyakin @ percaya pd org yg tersayang but terpulang pada penilaian masing2.

Kekadang cemburu pon boleh jadi isu gak tp so far Mr Right aku xpernah pon nk cemburu kat aku.  Tu tanda dia xsayang aku dah ker weih??  Lalalala...x sayang??  ehehehehe boleh caya ker??

Kekdang ada gak aku nakal terpikir...gamaknyer memalam bute entah2 Mr Right aku skodeng transaksi hp aku tak?  Check sape sms aku, sape call aku, saper yg aku call bla..bla...bla...  hehehehe nk gak tu percaya yg Mr Right xkan lepaskan aku bebas free2 gitu jer.

boleh x pikir my lovely asben sanggup nk skodeng my hp??  ish!! x baik sunggoh aku sebagai isteri tp kalau dia nk skodeng pon bukan jd kesalahan pon, at least dia pantau gak takut manalah tau kot2 aku yg terbabas ker.  hahahahha
TERBABAS????
Sowi yer....aku merapu sbb tension report stuck.hehehehhe

'LoveRazila'
http://www.facebook.com/LoveRazila

Tuesday, April 5, 2011

**Mungkin kah berulang??**


Just nk share story di hati.  Deep in my heart... aku takut nk menghadapi dugaan yang sama.  Mungkinkah ia akan berulang semula??  Wawawawa i wanna to cry :'(  Ya Allah!!! janganlah kau duga aku dengan ujian yg serupa seperti yg terdahulu.

Aku memang2 dah terasa sedih padahal benda ni lom kompom lagi happen but d hints dah mula ada.  Twist aku terkene k.  Aku ngaku, mungkin kali ini aku akan tewas dlm dugaan ini.  Semoga aku masih diberi kekuatan itu.  Amin!!!

2minggu lepas, tetiba ada ym masuk cakap nk berkenalan.  So disebabkan pompuan aku acceptlahkan...kalau boi tu jgn harap k.  Kim salam byk2.  Then budak tu perkenalkan diri as Nurul tau umur 23thn dr Klang.  So oklah kan...aku pon sembang berbasi2 sembang mentara nk tunggu turn msk meeting.  Aku pon dlm keadaan pelik gatai plk nk bertanya... mn dapat my nick ym erk??  Budak nurul tu cakap jumpa dalam tagged... aku respond: ok..i nk masuk meeting, c u later.

In meeting room....dlm bong-bang2, aku terpikir.  Macam mana budak nurul ni boleh jumpa nick ym aku dlm tagged aku sedangkan aku on9 tagged aku pakai 100% diff dr both email existing.  Huhuhu aku start cuak dah.  Jengx3... make nyer...after meeting dk tu ym aku.  Aku pon trs blk ym address tu.  Malas nk layan kalau dah awal2 kau dah menipu...sorilah kawan.

4hari lepas tu aku received call dr someone.  Aku xderlah pick up, sbb dia call lewat mlm time aku zzzz.  Next morning aku pon dgn hati yg mulia sms tanya saper ni?  Dia pon reply... as followed : Faezah ney Farhan ke?  Aku pon respond: Sorry u salah nombor.Tq Then dia respond balik : Owh xpew la ney cpew?

Aku pon stop xder nk respond dah sbb aku dh start pikir negtive. 
Aku berdoa dalam hati semoga tragedi bulan November 2010 yg lalu xberulang kembali.  Aku takut aku x sekuat seperti yg dahulu.  Huhuhuhu :'(

Aku diskus dgn Mr Right aku.... ada org start tracking my personal aktiviti.  Aku x suker.  Jangan sampai jadi macam yg lepas.  Aku xnk pikir lagi dah...cukuplah aku sasau seminggu pasal pompuan giler tu.  Huhuhuhu
Mr right kata, jgn layan tu semua.  Yup aku xlayan tp aku tkt aku dapat suprise mcm dlm FB yg dulu tu jer.  alallala.

XMOH PIKIR....NNT AKU STRESS.  XMOH PIKIRRRRRRRRRRRRRRR.  SAPER KACAU MR RIGHT AKU, TAULAH NASIB KAU.... chewwwwah.
Aku xmoh cakap byk dah...kite jumpa di mahkamah..  Huhuhuhu (terpikir, mampu ker nk hadapai saat itu??coi..coi...coi... semoga jodoh kuat dan berpanjangan hingga akhir hayat kami. Amin!!)


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila 
http://www.facebook.com/LoveRazila

**Malas vs Bizi**

Emm lamanyer dah xmenulis @ update blog.  Huhuhu aku bz sgt ler rushing siapkan draf final report.  Penyelia nk tgk as soon as i can (sepiking london kejap k).

Last ahad ada kelas dr kul 9-2pm.  Pergh!!! bapak punya penat kau...nadah telingan + buntangkan mata utk buat program.  Susah payah aku buat sampai tido lewat tetiba penyelia cakap aper tau....
saya nk tgk draf report on 24/04/11, time yg sama kat sini and make sure sistem juga dah boleh running.

Argh!! geramnyer..... En Zambri, i penat tau x tido malam siapkan gak sikit report yg xready tu udahnyer u xmoh tgk.  Warg!! (aku tarik rambut jap).

Balik dr kelas, aper lagi....aku pon trs lah London Weight jumpa aweks massage2 aku.  Hehehehhe bertapa n rilexkan body and minda.  Letih teramat kau.

Nnt jap g sambung, maid aku nk solat so aku take over jaga Aryan pulak.  hehehehhe

'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila
 http://www.facebook.com/LoveRazila

Saturday, April 2, 2011

**Bizi teramat, ya ampun!!**

Emm minggu ini adalah minggu yg sgt bizi.  Bz naper??Waaa ku byk koje okey.  Keje2 seharian kat opis, draf report yg xsiap2 lagi then of cozlah bz dgn urusan bsns yg nmpknyer bertambah2 kencang.
Alhamdulillah...rezeki tuh =p kene entertaint gak.Lalalalla

ari ni nk g lepak library utk siapkan sampai termampu bak kata org...try finish-up sampai muntah.Huaaa sgt ngeri nih =(
semalam received sms dr penyelia....jengx3,  hoyey!!!! postpone esok arr penyelia nk jumpa so ada masa 1day ni try to finish-up setakad termampu.

dah sms penyelia cakap stuck, slamber erk!! padahal 1st week of may nk anto dah. gilos aku ney.penyelia cakap...bwk jer draf report tu sampai mana yg siap.lalalla lagilah aku malas nk berusaha bersungguh-sungguh.kehkehkeh (ambik kesempatan k).

oks...aku nk bersiap2 pi library...jgn jeles k atau boleh gak arr kalau nk gelakkan aku sbb aku bukan minah library tp aku ngaku aku minah novel (suke membaca but not in library).nk siapkan gak draf report ni supaya aku rasa lbh tenang.lalalala.

awat xbuat kat rumah jer?? waaaaa harusnyer kalau ada yg tanya gitu, aku dgn bangga diri cakap...kalau aku buat di rumah jawapnyer aku akan buat report berkaitan aper story yg syiok kat astro + report membute brp lama.
hahahahahha


'LoveRazila' 
http://twitter.com/#!/LoveRazila
 http://www.facebook.com/LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA