Translate

Monday, July 11, 2011

#berkampong kite....#


Yoyoyooyo...cuti yang panjang. Hahaha holiday ke mana? Kat sepital hokey. Last week kan si irfan n aryan lawan sape hebat demam kan...mn xnyer aku sumbat ubat demam kat abg pastu adik plak demam aku sumbat adik...xlama tu irfan plak demam.

Last week kami memang kureng tido hokey.kojenyer memalam buto bg anak ubat demam. Ponek cek tau jd doktor...camne nk beranok kecik lagi?alahai...lupokanlah, xdayo den nk jago mlm.

Back to story. Last year pon irfan pernah camni gak. Demam high pastu ulser penuh satu molot dtg kat damansara specialist ni dpt ubat sapu trs baik. Konon2 dtg sini nk dptkan ubat sapu tu jer... Sudahnyer kn cek darah but neg denggi tp kena virus demam so trslah admit.

Story pasai ambik drh...ya ampon. Bapak punya penakut tau si irfan ni, mcm aku gaklahkan tp aku xde over cam irfan.dia punya jerit nak ambik darah tu...udah rupa mcm srh terjun dlm molut boya/tiger jer. Jerit punya kuat...satu emergency dengar kau. Aku?...awai2 dh larikan diri sbb nnt aku cedih dan tp pon aku dh nagis dgr irfan panggil mummy tadi.sobsobsob...aku, ibu tiger di luar tp dlm hati ada taman.hajahha

Skrg ada 2perkara yg aku terasa kepentingannyer.
1) pentingnyer ada insurance pada anak2.
-alah...mimpi sgtlah aku ni kalau xde insurance anak nk membawanyer admit ke sini, harus sj aku pilih hsptl gomen sbb murah n terpaksa.ape pon asal memberi kebaikan aku rojer jer.
Kalau anak2 xde insurance tu....ambiklah insurance supaya kalau ada kecemasan kite xperlu rungsing pikir pasal kos perubatan.
2)pentingnyer gakler ada maid.
-yg ni aku baru perasan...kalau skrg aku ada maid kureng skit aku pikir mn aku nk anto anak aku kan...
Idak maunyer aku nk kasi dia kat sini sbbnyer dia tgh melasakkan so xreti ddk diam aku plak nk jaga irfan peninglah mak nk jaga dua2nyer. So mau xmau aku post aryan umah pengasuh.emm yg ni mak sakit kepala sbb xtauler pengasuh aku nk cas cemana kan tp yg penting...itu bdk aryan selesa n ada yg jaga sudah.heheh dasar mak yg xblh pakai.hahhaaha

Oks..harus aku mau tido dulu.ngatuk kauu.sejuk plak kat sini...alolo mau matikan itu ekon.mn suiz?aku mau meraban cari suis ekon.grrr.

posted from Bloggeroid

Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA