Translate

Friday, September 30, 2011

Comey tak??

Hehehehe ada gayo x kalau den dapek anak pompuan?? korang tgk Aryan, mama dia pakaikan sekop time aku nk ambik diaorg.

Xleh ddk diam so payahlah nk dapat cambo yg santek =)


 Hehehehe gambo geger =(

tuh, sakan layan katon kat astro.

xoxo
'LoveRazila'

Sembab

Hahahaha...muke ku yg sembab atau yg sebenarnyer aku dh gemuks????

Cer uols agak.heehehhe yg sebenarnyer...wa xtauu oo tp rsnyer aku dh naik berat badan..hahhaha

XOXO
Sent from my HTC

Wednesday, September 28, 2011

Berkaki ayam jee...


Hehehehe belajar memandu berkaki ayam...oh tp sy sgt tidak selesa.

Emm ape motip aku snap gambo kaki ni?hehehe kalau santek xper gak.

Xoxo

posted from Bloggeroid

Fun Fair-Part 1

 Besar kan???



 Bergaya sat...

 Vrommm...vromm


 Wow...aryan bawak kreta.hehehhe


 Naik helikop ter dah anak aku ni,hehehehe

 Driver lokomotif

 Aryan pandang2 jer...sbb xdapat naik kan.



 Merasa gak Aryan naik kuda...hehehe






 Thomas groups...



Nampak xirfan sorang jer dalam rolling wheel but ni yg kecik jer tp yg besar dia memang xgayat langsung ..

Balik...singgah makan kat Satay Hut. Sedap...

Budak yg xleh ddk diam.huhuhu

Happy sangat bila dapat bawa anak2 ke fun fair.
Aku rasa mau ada fun fair versi part 2.hehehhehehehe

xoxo

'LoveRazila'

Tuesday, September 27, 2011

Kenduri Kawin-Acik Jiah house




Ampon...maaf yer ku snap dr luar jer sbbnyer...
1st-ramai prg kat dalam
2nd-aku snap pakai sebelah tgn jer sbb sebelah dokong aryan
3rd-Irfan teruja nk renjis2 tp amnlah dapat aku nk teman si aryan mana mau ddk diam2 silap gaya boleh tersungkur aku depan pelamin kang haru ooo.

Selamat Pengantin Baru Fizi & Fiza =D

xoxo

'LoveRazila'

Malunyer...

Emm moga2 generasi kite terhindar dr ini semua.
Amin!!!!

http://www.hmetro.com.my/myMetro/articles/Terbaringkeletihan/Article/index_html

xoxo

'LoveRazila'

Monday, September 26, 2011

Open House...

Yeah finally hari itu datang jua =)

Emm aku sawan bila tgk darling ku sasau menunggu hari ahad (25/09/11-semalam)... mana xsasau, memasing xlena tido sebab 1st time buat open house kire2 beso skit arr dr selalu siap berkhemah bagai.

Perancangan adalah 95% Mr R yg control so bile ada yg tanya itu dan ini, bab open house aku adalah 0 ok.Mr R cuma arah aku monitor bab rendang ayam tu je so yg lain adalah dia handle. so my part is easy right??hehehe i suke lah, thanks darling.

Ok, aku story skit psl semlm n 1st of all gambo adalah tiada. sakit hati x??boleh plak aku terlampau bz urus segala macam langsung xteringat nk snap sekeping gambo pon walaupon using hp camera.sahdukan???

Time open house adalah 2-6pm.

Oks, juadah utk open house adalah:
Bihon goreng
Soto
Nasi Impit
Kuah Kacang
Rendang ayam
Puding jagung
Agar2 hijau berlaici

Air Sarsi
Air Oren

Utk puding jagung + agar2 adalah home made, aku dgn mak aku yg buat tau.Dalam kalut2 kat umah tu yg tiada assistant utk jaga ank aku so mencanak gak arr aku tolong mak aku di dapur, kalau uols nk tau.. my mom terpacak depan pintu umah aku jam 3.30pagi ari ahad tu, gara2 risau sbb aku dok kalut call dia tanya camner nk rebus nasi impit, boleh gitu??.

1st time in my life gak adalah memasak nasi impit sendiri...using my hand tau.Sumpah...xpernah tau camner nk masak nasi impit sbb pernah tolong mak utk bungkus nasi impit je. bab masak mak @ sister yg handle saya adalah bab makan je.hehhehehe. ehem...ehem... nasi impit saya jadi tau =) ~ sgt bangga n teruja.

Oks...nnt sambung lagi arr pasai open house (kalau rajinlah).

Thank pada kengkawan yg hadir among of them adalah Kak Ina, Wani, Kak Long, family, jiran2 dan semualah yang menjayakan majlis ni. Thanks a lots dear. Ops x lupe kekangkawan Mr R included the boss En Zul with wife =D

Terima kasih daun keladi
Esok2 kalau i buat event
Sila tolong lagi...ngeee

xoxo  

'LoveRazila'

Superb Gebuss


Don't laugh...sila hayati kegebuan saya sekarang.hahahahha
Tembumm kan???

xoxo

'LoveRazila'

Sunday, September 25, 2011

Raya oh raya

Berbasikal di rumah ke-3

Ops...ni bukan post pasal 1st raya k. Ni adalah raya yang ke-17 hari. So berkesempatan melawat sedara-mare mak.
Kami gi beramai jer. kehkehkeh "xkuasalah mokcik ni bilang anak sedara" and kami g 1 kreta jer. Abah xikut, he got 'rewang umah kenduri'.

1st rumah- Atok Jumadi (adeh xdo org plak)

2nd rumah- Atok janggut @ atok Musang -sbb dia ada bela musang "dolu2 lah.."
Ada so many cat so anak2 ku dua2 duduk di kerusi.
Irfan jerit2 takut kucing yg aryan plak jerit2 geram nk pegang kucing.-decide, Mak jom cepat blah seblum ada kucing yg k.o dikerjakan dek aryan.

3rd rumah-emm sedara mak..sape erk nama dia Poningah kalau xsilap.
Loh, ada kamben (3ekor), kucing byk dalam sarang dia and rabbit also.
=> anak2 ku menjakun tengok kamben. hohoho so masuk kreta memasing crite n buat bunyi kamben.
Ngembekk memasing dlm kreta included Aryan...so cute bila aryan buat bunyi baby kamben.

4th rumah-Nenek Jeiton @ Zaiton
Ada kucing tp liar punya so dia singgah2 kejap je kat umah tu.
Ada basikal 2bijik tp 3 org boleh naik sbb 1 basikal tu blh bawak passenger.
Emm as usual, nina yg kayuh irfan ddk belakang arah kemana nk suruh nina kayuh. kuikuikui cian budak nina tuh...peluh ketiak ko nina??

5th rumah-Atok Sukeq
Rumah ni ada byk rabbit dalam sarang.
Amboi my mom siap dapat rabbit bawak balik tuuuu so lepas dpt rabbit, kami mencicit balik sbb tkt rabbit mati kan. hehehehe ada pernah korang berayo dapat rabbit as angpow???nan hado kan.kikiki

6th rumah-Acik Jiah
Owh ni berayo cum tunjuk muke sbb xdapat nk tlg rewang kan! so tayang muka jelah.
Aryan plak meragam gegila punya meragam dgn org lain sumpah xmau... dahnyer nk berdokong jer dgn aku so aku ler yg payah...nk makan payah nk ddk payah. sabau jelah.

7th rumah-rumah sendirik
Dah malam... ko xreti2 nk balik ker???

xoxo 


'LoveRazila'

Saturday, September 24, 2011

Ke kebun kite



Tweet saya bertarikh 16/09/11 menyatakan saya mau tgk kebun... so, inilah kebun saya yg sekangkang kera tu. Alhamdulillah dah siap di bersihkan. Nmpk x yg berguling tu adalah rumput yg hidup segar bukan utk tempoh 3thn. hehehe no we all's start kerjakan semula kebun ni.

hehehe nnt aku update pasal kebun lagi k.
Tolong doakan usaha ku ni berhasil. Aminnn =)

xoxo
'LoveRazila'

Friday, September 23, 2011

Aksi terhebat..


Aksi terhebat anak2 ku tido di dalam kereta during balik kg that day =)

Tomey kan???ahaks mokcik likeee.

xoxo

'LoveRazila'

Thursday, September 22, 2011

Datang Jak Sarawak

3 different flavour...

I like this one.

nyummi... sending from Bintulu by Mr Hashim515.

Ahaks... thanks dear =D

xoxo

'LoveRazila'

Wednesday, September 21, 2011

Emm demam =(

Eh musim kot erk...anak2 ku dua2 dah start batuk.

Irfan:  batuk berkahak
Aryan:Batuk, demam + selsema (full package)

Aku nk test service kat Specialist ni plak. Tempat aku ada 2 specialist biasa aku g Sereena Specialist tp kali ni aku try yg ni plak. Sape yg follow aku kat tweeter taulah aku update anytime that i likeee.
 Ni diaa...lokasi Sg Buloh sebelah PMC ~tompek den bersalinkan dua org budak2 ni. hehehhe
Sori, cuaca adalah hujan rintik2 tumbuh daun lalang. hehehehe

Ni muke budak domam... ada gaya x???

Ops, kos dua org budak ni utk a few ubat adalah rm218. Emm mahal skit arr dari tmpt biasa aku kunjungi.
Doktor dia xbest sbb jenis xbrp mesra kanak2 pastu cam geli2 nk pegang budak2. Grrr

xoxo

'LoveRazila'

Tuesday, September 20, 2011

CRS

Tau aper maksud? Hehhehe tgk plastik pon dh blh agak.ahaks...permintaan si bdk irfan now mummy memenuhi impian mu my son.

Enjoy ur meal my lovely son.

Xoxo

Sent from my HTC

Diet kata kauuu

Emm ni aku snap during reading time. Ahaks...diet???Jangan haraplah time2 rayo pastu time byk kenduri kendara. Lepas selesai n settle semua barulah dapat diet kot..."kalau aku rajin" hahhahaha
wait n c yer kengkawan =)

 Jemput baca...eh boleh nmpk ker???? Oks , uols boleh cari dalam pa & ma atau nur sbb dua majalah tu jer  aku bace so xingat sumber ni dari majalah yg mana satu =D

Berhangan-hangan utk slim seperti depa...ada xpusat utk menjadi tinggi cam model???pernah tau ker? nk subscribe ni nk look slim n gojes mcm dia org ni semua.hehehehe

xoxo

'LoveRazila'

Saturday, September 17, 2011

Open House

Sekitar majlis open house aka my besday party. hehehehe
Buat terkejut punya no planing at all.

 Menu ringkas jer...

1:Nugget
2:Mee goreng
3:Biskut raya

 Air pon malas nk bancuh...pakai air botol jer.kehkehkeh

 Among off tetamu yg hadir merai... thanks yer =)


 Cian erk...rumah beso sgtlah katakan.hahahahha

 Ish...penuh rumah dengan tetamu...i likeee





Pic without word =D

xoxo

'LoveRazila'
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA