Translate

Sunday, September 25, 2011

Raya oh raya

Berbasikal di rumah ke-3

Ops...ni bukan post pasal 1st raya k. Ni adalah raya yang ke-17 hari. So berkesempatan melawat sedara-mare mak.
Kami gi beramai jer. kehkehkeh "xkuasalah mokcik ni bilang anak sedara" and kami g 1 kreta jer. Abah xikut, he got 'rewang umah kenduri'.

1st rumah- Atok Jumadi (adeh xdo org plak)

2nd rumah- Atok janggut @ atok Musang -sbb dia ada bela musang "dolu2 lah.."
Ada so many cat so anak2 ku dua2 duduk di kerusi.
Irfan jerit2 takut kucing yg aryan plak jerit2 geram nk pegang kucing.-decide, Mak jom cepat blah seblum ada kucing yg k.o dikerjakan dek aryan.

3rd rumah-emm sedara mak..sape erk nama dia Poningah kalau xsilap.
Loh, ada kamben (3ekor), kucing byk dalam sarang dia and rabbit also.
=> anak2 ku menjakun tengok kamben. hohoho so masuk kreta memasing crite n buat bunyi kamben.
Ngembekk memasing dlm kreta included Aryan...so cute bila aryan buat bunyi baby kamben.

4th rumah-Nenek Jeiton @ Zaiton
Ada kucing tp liar punya so dia singgah2 kejap je kat umah tu.
Ada basikal 2bijik tp 3 org boleh naik sbb 1 basikal tu blh bawak passenger.
Emm as usual, nina yg kayuh irfan ddk belakang arah kemana nk suruh nina kayuh. kuikuikui cian budak nina tuh...peluh ketiak ko nina??

5th rumah-Atok Sukeq
Rumah ni ada byk rabbit dalam sarang.
Amboi my mom siap dapat rabbit bawak balik tuuuu so lepas dpt rabbit, kami mencicit balik sbb tkt rabbit mati kan. hehehehe ada pernah korang berayo dapat rabbit as angpow???nan hado kan.kikiki

6th rumah-Acik Jiah
Owh ni berayo cum tunjuk muke sbb xdapat nk tlg rewang kan! so tayang muka jelah.
Aryan plak meragam gegila punya meragam dgn org lain sumpah xmau... dahnyer nk berdokong jer dgn aku so aku ler yg payah...nk makan payah nk ddk payah. sabau jelah.

7th rumah-rumah sendirik
Dah malam... ko xreti2 nk balik ker???

xoxo 


'LoveRazila'
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA