Translate

Friday, October 28, 2011

cOrEt-CoReT rAsA (,")

Bila pikir pasal perasaan... lebih banyak yang menjerut rasa late-lately ni.
Bukan nk cakap xberusaha mempertahankan cinta tp tulah...gelora dalam rumahtangga payah nk diduga. Kekadang kite rasa, i'm ok... tp dalam hati i'm Not Ok.
Biasalah...dah namanya berumahtangga pasti ada paling tidak sedikit kene tempias pergaduhan...ada yang memilih utk gaduh dalam diam, ada pulak yg selesa terpekik terlolong menjerit...macam2 hal kan.

Kekadang aku terasa hati...sentap dek bahasa @ lenggok bicara yg menghiris hati. Memanglah kite xperasan tp cube pikir another heart yg terluka. Sometime, bukan semua org boleh luah immediately on that time so...makan hatilah jawapnyer and bila mana dapat meluahkan...itu yg jadi over.

Sometimes, to much bagi muka pon org jadi xappriciate pada kite. Xharga kemaafan yg telah diberikan atas kesalahan yg maha hebat. Kemaafan tu tinggi harganya, jgnlah sampai ia tiada harga di mata kite.
Berulang-kali membuat kesalahan yang sama, berulang kali jua ku hulurkan kemaafan utk kesalahan yang sama...perlukan mengulangi setiap kesalahan yg serupa??alasan utk kau terlupa, come on...everyday telah diingatkan ngapa perlu ulangi perkara yg sama??

Kekadang aku terpikir...ngape yer kalau dah xsayang @ dah menemui cinta yg baru yg bisa membuat kau lebih tenang bahagia, ngapa perlu disimpan yang lama??ngapa perlu ada perasaan tamak utk memiliki keduanya?? Bukan semua wanita boleh menerima pesaingnya sama ada ia sah di sisi agama mau pon sekadar simpanan sahaja.
Beringatlah sebelum tiada lagi kemaafan buat mu di lain hari. Ku berdoa semoga segalanya dipermudahkan, Jika kau ditakdirkan bukan jodoh yang terbaik buat ku, Aku berdoa semoga Allah menarik mu dari sisi ku dalam keadaan aku yg telah bersedia dan dalam keadaan aku menerima hakikat itu penuh Redha-Mu Allah.

#Garapan dari beberapa buah novel yang aku baca, semoga menjadi pedoman dan tauladan buat ku mengharungi hidup ini =P. 


XOXO
'LoveRazila'
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA