Translate

Sunday, December 11, 2011

Ceritera Irfan..

Oks...sebelum ni dah crite long story pasal susu aryan kan???Eh xderlah panjang naww pon just little2 bit je.
Ari ni sharing pasal susu irfan pulak. Hai dah nama pon anak yg 1st, baru dapat so excitednyer lain macam skit. Semua pon mau terbaik nk best + glamor. hahahha.

Berabis banyak untuk budak sorang ni. Lepas bersalin jer dapat feed dia dalam sebulan+- pastu terus sambung susu formula. Sebab2 adalah Irfan lahir kat private so terus suap susu formula. Then balik pon dia bekal susu formula gak.

1. Susu similic - feed dr private hospital lagi, then balik terus beli tin besar sbb tgk ok. Tup2 baru pakai suku tin dah sembelit pulak itu budak. So change...

2. Anmum adalah susu testing kali ke-2. Beli tin kecik je...1tin ok habis, 1tin still beli yg paling kecik tu, xdan hbs Irfan kembung pulak so change lagi.

*Adik advice pakai susu murah je...kite try Dutch Lady sbb anak2 dia pon ramai pakai Dutch Lady.

3. Percubaan ke-3... Dutch Lady. Oks sangat sukses bila mana xder ape2 problem minum susu ni. Feed sampai dia setahun lebih skit. Oh! ada kisah pasal Belanda hina Nabi Muhammad s.w... Dutch Lady made from Belanda ok so ...tanda boikot Belanda...tukar lagi susu.

4. Nugrow- Yess ni product from New Zealand ok. Continue using this powder. Eh not bad ok...cheaper lagi tau nk struktur susu tu aku suke sbb light saja kalau rasa power dia, tidak melekit di tangan. Lama gak minum susu ni tp stop gak sbb payah nk dapat stok. Tanya kedai semua ckp...susu ni xlaris sgt. Emm tukar lagi.

5. Masa ni umur Irfan dah more then 1 year so dah byk pilihan susu so aku pulak rambang mata nk pilih.
Pakai susu ni sbb dpt sample byk dr personal doktor Irfan...Klinik Pakar Kanak-kanak Serena.
Minum susu ni selang seli dengan Promise. Pastu macam dah bosan je...tukar susu lain pulak.

6. Dr Promise ke Progress. yayayya susu ni pon pakai kejap tapi sulam dgn Pedia Sure...sbb this time Irfan dh start kerempeng. Pedia Sure is support for nutrition dia yg xcukup. Nmpklah berisi 'sikit'.
7. Sustagen- well terpengaruh iklan dalam tv kan...yg anak dia, semua pon xnak. So bagi susu ni pada Irfan gak...dapatlah minum sekotak pastu dia xnk sbb dia cakap susu ni xsedap. ok kite tukar lagi susu.
8. Try pulak Dumex sbb baca blog kezen, dia bagi anak dia minum ni sbb ada bijirin so...petang tu gak aku terus ke Mall carik susu ni walaupon dlm hati mcm takut2 anak aku sembelit. Kan ramai yg cakap...bdk2 xtahan susu dugrow jadi sembelit. minum sebag ni jer, pastu tukar lain sbb susu dia manis the aku memalam pon feed dia pakai susu ni. cer korang pikir...malam kan bukan irfan nk kunyah dalam tidor pon so sbb tu tukar lain.


9. And finally .... sekarang Irfan pakai susu ni pulak. Rasa sedap dia kata. Aku pon ok kan je, yerlah budak2 tgh nk membesar kot dia boikot xmau minum susu camner??Xker haru dibuatnyer.

Bila tgk Irfan membesar macam ni, dengan keletah n idea yg superb briliant, actually aku pon xtau hasil dari susu yg mana satu. hehehe sebb kalau korang perasan, sometime...ada part ni dlm susu ni je..susu lain xder n sebaliknyer.

Kekadang malu nk cakap bila org tanya anak aku minum susu ape sbb xpernah nk setia pada yg satu. Then nk cuba bertahan utk maintain 1 susu jer tp kekadang pon xboleh sbb bila ada offer je mulah gatai nk tukar susu lain. hehehe.

Ape pon aku dh try yg terdaya kalau xberbaloi gak...itu kuasa Allah =P

Buat Irfan N Aryan... i love u so much my little2 angel =D


Xoxo
'LoveRazila'
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA