Translate

Monday, January 30, 2012

Sendayu Tinggi

Ok...sj nk menceceh petang2 mentara tunggu bisness partner aku sampai.

Ari tu aku gatailah nk test brand ni. Kan femos kan so aku pon bzlah membeli sabun pearl utk percubaan. Percubaan adalah ok...alhamdulillah xde mslh cuma... Aku ni kalau nk period memanglah semua bapok jerawat kluar.

So nnt aku advice ok ker dok.hehehehhe.oklah...jumpa next time sbb bsns partner aku dh sampai.lalallala

Saturday, January 28, 2012

Irfan oh Irfan...

Oh anak ku Irfan... u r so clever bab ngecek duit mummy yer. Bagus!! Ikut perangai mummy perabih duit daddy. Hehehehe

Tau dok ape jadi dgn budak Irfan ni?? Emm bebaru ni aku ke celcom utk buat auto enroll bill sbb malaskan nk tiap bulan ke sana @ nk ke centre. Buat autobilling best menang xder berlaku phone blok sbb lewat bayar ker ape n then lagilah aku senang xyah kene remind suh bayau celcom pakai mbb.

Nak dijadikan cerita, pergilah aku ni 2beranak ke celcom centre sbb nk buat autobilling kene g centre. Then sampai sana...owh laju saja Irfan ckp dgn aku, "mummy, hp ni heibatlah...naper mummy xbeli??"
Aku : Eh Irfan, kan mummy dah ada hp. Ni...#sambil tunjuk hp di tangan.
Irfan: Alah...Irfan nk mummy pakai hp mcm ni gak, hp mummy tu xhebat.
Aku: (dlm hati) amboi mulut anak aku ni... sabar jelah. #aku diam, xnk layan itu budak.
Irfan: Mummy xnk pakai hp heibat tu, ape kata mummy beli hp ni dan kasi Irfan pakai...#sambil tunjuk n peluk2 kat board advertise dlm celcom tu.
Aku: Tunggu Irfan besar, nnt mummy beli k.
Irfan: Emm lambat lagilah Irfan nk besar. Kalau Irfan pandai skolah, nnt mummy belikan boleh??
Aku: Emm yup insyallah but kene janji, mesti pandai dulu br mummy beli k.
Irfan: ok sambil sengih2.

#Memasing buat hal sendiri mentara tunggu no giliran.

Tengah syiok layan tenet, irfan menceceh lagi..busanlah mie xder hp nk main. Eh aku tunjuk kat dia...nk test x hp baru tu??#sambil tunjuk hp display iphone 4S. Irfan terus angguk nk tarik tgn ke tmpt tu.

Alah...budak tu memang xyah ajar, sendiri pandai.Eh tetiba dia surving dgn suke hati pakai hp display tu.
Amboi nak oit...ko buat mcm rete mak bapak ko jer erk.
Ok..dia tersyiok dgr story pasal pinokio yg ada dlm iphone 4s tu teruslah dia berbicara dgn amat merdu sekali....

Irfan : Mummy...Irfan rasa irfan xnk hp yg tulah #sambil tunjuk bb torch tadi.
Irfan: Irfan nk mummy beli hp ni bila Irfan dah pandai skolah nnt tau!

Aku: #ayatmalasnklayan... Iyerlah yg penting Irfan kene pandai dulu baru boleh request macam2 kat mummy k.
Kalau Irfan malas g skolah, malas nk pandai...usahkan hp..silap gaya psp pon mummy xkasi main dah bila cuti skolah.hikhikhik...ugut anak sekejap :-)

Bila pikir balik...klau betullah nnt dia mintak iphone 4s tu, die lor. hahahaha tp tu later on baru pikirlah. Mahal kauu hp tu, hp aku lagi cheaper then that. Hai anak, macam2 kau request erk...macamlah mak kau ni cop duit. Hehhehe tu lom lagi si Aryan yg demand.

Happy layan kerenah anak2 yg to much ni. kuikuikui, layan jelah...

Xoxo 'LoveRazila'

Friday, January 27, 2012

Free gift :)

OK... tetiba nk share mende yg aku dpt 2hari lepas. Kikikiki... sila percaya. Mr R bagi aku hp daaa. Hahahha sila gelak besar2 punya gelak. Ingat lagi tak aku pernah cakap...kalau aku nk ape2 gadget no seponser from him anymore sbb $$$ semua nk lambak kan pada education anak2 etc and all about anak2 je.

Bila after CNY bebaru ni aku balik dr outstaion from Melaka tetiba dia letak kotak hp tu front of my desk. Uik!! mimpi kah aku ni then xlama tu Irfan pon cakap... "Mie, daddy beli hp baru... utk mummy tau daddy cakap" aku #rasamaupitam sekejap.

Aku yg blur terus tanya... "Irfan, daddy beli utk mummy ker utk Irfan ni??"
Irfan..."Utk mummylah...hp ni bukan Irfan punyalah, utk mummy. Naper?Mummy xsuke ker daddy belikan utk mummy??"
Aku yg blur..."Eh!!xderlah mummy suke."

Hp chat 222 ni aku baru beli last year sekali dgn hp besday Mr R. Aku beli dlm bulan Nov awal kalau xsilap so less 1year tetiba dapat hp baru pulak mcm kat bawah ni.

New hp adalah Samsung Gio...

Aku tanya, why buy for me hp??He just smile only =)
dah lama skit dia ckp...ok x hp tu??aku cakaplah, ok naper?
He say, xtau nk beli yg mn satu just rembat je. Hehehhe
Aku ckp blk...duit bonus erk?? Next time nk belikan boleh x bwk skali, kan senang boleh pilih. Hahahaha #demandsungguhaku ni :D

Ape pun...thanks sayang buy for me new gadget...i love it...

Terima kasih daun keladi
Kalau dapat bonus lagi, i nk lagi :-D


Xoxo 'LoveRazila'

Thursday, January 26, 2012

Ish...macam2 hal!!

Amboi...geram pulak bila baca paper semlm dalam metro pasal bdk rancang diculik tp dok kn cekup dgn penculik.

Budak2 ni,ingat ni kisah main2 ker???xpaham betul... it's time u utk study not for berpacaran. Nnt dah besar...ko akan rasa nyesal utk tidak study bersungguh-sungguh, mcm akak kau ni haa.

Dah berusia sedikit baru hegeh2 nk sambung study...entalah, Donia zaman sekarang memanglah menakutkan. Emm gamaknyer zaman anak2 ku nnt macam manalah yer.

Semoga dijauhkan segala maksiat bagai. Amin!!


Xoxo
 'LoveRazila'

Tuesday, January 24, 2012

OMG!!!


Parcel yg aku terima kali ke-2 from Sarawak =D

Yg 1st aku kim kek lapis sarawak.
Yg ke-2 aku kim T-shirt ada tulisan Bintulu, mana tah dia dapat aku pon xtau sbb last year aku ke sana jenuh mencari tulisan Bintulu sudahnyer hampa. Tp aku tetap beli gak T-shirt tulisan Sarawak. hehehhe

Aku kim kat member yg merantau Di Bintulu. hehehehe... thanks to Hashim515 =D atas kiriman anda yg FREE itu. Bila tah nk membayaunyer, uols tau...barang tu je dia nk charge aku RM2-3k, kikiki ada ker patut. hahhaha- kijam tol org sarawak buat lawak, boleh maut tau dak.


Xoxo
 'LoveRazila'

Monday, January 23, 2012

Lite update...from Melaka


Oks...bersiaran langsung from Melaka. Huhuhu ke mari bukan utk bercuti tapi atas urusan rasmi wedding planner.

Just lite story coz im going nut after heard bad news n hope so today i can finish it as perfect as we can.

Arrived on sabtu by 11am then trs siapkan all everything,sambung majlis nikah then sambung sesi bertukar2 baju. Oks,damn...migrain ku menyerang tanpa rasa kasian.Alhamdulillah try make it as the best untill finish d program. On bed around 2am.

Ahad,wedding just smoothly ..alhamdulillah, weather pon ok sesangat n all is give full corporation but one or two of us kene pi antaq kursus management time.geram nih, semua not on time.grrr why lah so suke delay.

After sanding,outdoor shooting the malam ada acara menjulang pengantin.later on aku update gambo yg 2keping je aku dpt snap.sadis...mlm tadi tidoi agak awal around 1am gitu so this morning just nice weakup earlier around 6am take a bath then solat then bergumpal dlm slimut sambil whatsapp.(time free blh whatsapp).

Damn,dgr sat news pulak dr dia.but donno yet what going on sbb im not as strong that u see me so i need time to read it.tadi dh little cry for the sad news now looking something that make me calmdown. then i update blog lor.

Actually im started fever already...can feel the fever started but try to be strong only for today. Pray, hope so can give perfect wedding as we can. Give me some spirit to finish the last day n the last task.

Wanna to zzz for a while but timing is coming.so need to dress up nicely for today event.Ya Allah, berikan aku kekuatan utk hari ini. Permudahkan segala urusan kami...lancarkan program kami.Amin!!!

See u later. For my fren Hashim515 (im still deny it). Thanks

Xoxo

Sent from Yahoo! Mail on Android

Cuci mata... sesekali uols yg gegels boleh naik koc ni dgn anak2. Walaupon tulis besau badak n using PINK COLOUR still gak indon, bangladesh, dan seangkatan dgnnyer -haq yg jantan tu dgn menonongnyer masuk + ddk sebeleh pompuan lagi.

Org pandang lg dia buat derk,,,muke bangga, eh betullah depa ni mai sini xpandai nk hormat tuan rumah.
Rasa xbersalah pon masuk koc ni.
Emm dulu ada polis jaga kan??tp time aku using koc ni, xdak pon org cek and halau kluaq g koc lain bagai, utk yg jantan2 tulin tu. Geram...

Nyampah tau!!!



Sy suke budak gegel ni, dia so cute...saya senyum2 je tgk gelagat bdk ni time tunggu train. Lover her shoes =)





Pack jugak yer...

Xoxo 'LoveRazila'

Friday, January 20, 2012

Sekolah untuk Irfan...

Anak yg 1st, mak memang excited terlebih. 
Let's aku story about preparation Irfan ke standard 1 @ primary school. Right, Irfan suppose in primary school on year 2014 so bebaru ni berkesempatan utk mencarikkan skolah dia. Amboi aku ni, over sgt kan?? Anak baru je masuk kindergarten xsampai sebulan pon lagi aku dh bizi mencarik primary school utk dia.

Xper...aku kan xder pengalaman, pastu nk grab pengalaman biras pon macam xbrp taf pengalaman dia. So that day kami dok nyembang2 pasal kesah anak2 dia pon story-mory pasal skolah. Dia advice aku try register awal sbb takut dapat skolah yg dekat dgn rumah nnt susah  nk control anak.

Yerlah...kat rumah kawan tu, nnt ke sekolah pon kawan yg sama gak pastu risaulahkan... petang2 asyik nk ngajak main je, eh anak boy ni kene mummy yg otak strong nk control kalau idok memangler xjadi ape, beza gegel memang biasanya minat nk belajar =)

So dalam pening2 lalat yg xbrapa nk pening aku pon terus...Jom kite g survey nak??Mana tau ada rezeki nk register Irfan. hehehe. Aku ada terbaca dalam majalah...kalau kite xpandai tapi bergaul dgn org bijak pandai insyaallah paling tidak kite akan berusaha utk menjadi pandai walau pon tidak setanding mereka yg telah pandai. Hehehhehe.

1st sekolah yg aku survey... Pergh!!! sekolah ni memang AWESOME!
Kalaulah ada rezeki yg memang sgt lebih...aku memang prefer utk send Irfan ke skolah ni.
SEKOLAH SRI BESTARI... masuk je kawasan skolah ni memang aku dh kagum sesangat.
Aura of school is there...spirit of study is there. Argh terus rasa seperti aku mau sekolah semula di sini. 
Serius...entahlah tapi tu yg aku dapat rasa bila aku kluar kreta utk jumpa marketing dept bagi dapatkan quotation utk joint skolah ni. 
This is private school. And bila cakap private skolah so semua org pon boleh jangkakan Fees of school is high :-)

Skolah ni ada kindergarten, primary school and secondary school dlm area yg sama. Believe me, xder nmpk sorang pon student dia melepak atau nebeng dlm kwsn skolah @ di toilet. hehehhe.

Utk masuk kindergarten dia xder problem just byr je ape dia mintak...but to be in primary school adalah problem sbb dia akan interview student tu n student kene seat exam utk diqualify sama ada lulus @ tidak n even anak u dr kindergarten depa pon kene gak melalui procedure ni semua. Huhuhu, duit boleh dicari...IQ n EQ yg tinggi bergantung pada budak tu juga.

Dalam hati...kalau ada rezeki, mungkinkah anak ku akan berada di sini?? Hehhehe 

Oks, ni skolah pilihan ke-2 yg tetiba bertukar menjadi pilihan pertama. Hahhaha - wat to do.

Oks, aku baru tau skolah primary ni kene register online erk?? Hehehhe hebatlah skolah jaman skarang ni semua pon pakai tenet n on9 sahaja. Amboi dulu koo main nk tu nk ni naw buka tenet je dah boleh tau anak u masuk skolah mana. Huhuhuhu

Ni zaman Irfan, kalau zaman Aryan nnt gamaknyer macam mana ha?? Hehhehe xtaulah umur panjang ke dok nk tunggu saat itu =)
Tanya skolah Pra- maaf puan xlayak. huhuhuhu sedihnyer =(
So utk register sila on9 bulan 3 ni register utk anak2 yer mn tau terpilih dapat masuk skolah idaman hati hehehehe.

Gitulah crite aku mencarik primary school utk Irfan....

Owh nk sharing gak fees utk kindergarten kat Sekolah Sri Bestari tu, mana tau kot ada yg berminat nk skolahkan anak2 kat situ:

Pendaftaran :RM650.00
Deposit:RM1300.00 (refundable)
Semester 1:RM2700.00 (jan -may)
Semester 2:RM2700.00 (jun-Oct)

Utk primary and secondary school, registration and deposit adalah sama cuma beza depa ada RM100.00 utk exam fee and utk each Semester adalah berbeza dr kindergarten fees. and primary school ada additional lagi RM800 mana2 yg nk mkn catered food =)

wink...wink... high cost erk. Lalallala 
SEKOLAH SRI BESTARI are awesome :-)

Xoxo
 'LoveRazila'

Thursday, January 19, 2012

Kempen Senyum =)


Smile :-)

Ni aku tangkap kat klinik time tunggu turn nk jumpa doktor sbb masalah sakit puan. hehehhe

Xoxo 
'LoveRazila'

*melayan transfomer*

Hahhaha dasarlah aku ni anak beranak...mengiler tgk transfomer. Kami sgt suka ok dh aku plak berhangan-hangan...bilalah dpt beli tv 3d.kahkahkah

Rasa teruja nk tonton transfomer using tv 3d plak. Dasar nk menbazir yg menjadi amalan setan.hahahha (insaf aku xmau ikut setan ;p)

Oks...nnt kalau ada modal lebih mau beli cd transfomer yg terkini mau ada dlm rm100 gak kot yg ori paling idok maybe blh sambar blueray dvd oh yeah...

Oks sambung nnt sbb mau kasi mr R makan ubat batuk. Start not well lah tu.
Sent from my HTC

Wednesday, January 18, 2012

OMG!! NEBULIZER???

Huhuhuhu 1st time dalam hidup ni anak kene pakai treatment Nebulizer ni.
Sumpah! biasa ada gak tertengok2 anak org merempan2 pakai menda alah ni... kali ni it's happen to me lah.
Ayoyo... Wat going in dear Aryan??

Kesahnyer simple je, dia batuk dlm 2hari lah be4 ni pastu kasi ubat batuk jelah then mlm tadi dia dah meragam 30min merengek, dah syak maybe going something wrong pastu dlm kul 4am tu dah start panas badan so aku bagi voren so br reduce balik fever dia. 

Damn you fever...whylah u attack my little darling, naw aku pulak supper nk conduct acting dia. huhuhu
That time aku bagi voren tu, dah nmpk napas dia semput skit tp buat xtau just pujuk hati ckp coz dia batuk nmpk gitu tp Mr R pesan, ari ni gak bwk pi jumpa specialist dia, OK Boss.

Bawaklah aku ni ke specialist depa ni, doktor suruh Aryan nebulizer 1 tube. Pergh!! i nebes u, mana idoknyer...1st time anak aku nk pakai nebulizer, time Irfan dulu dia xpernah pon pakai. Ape lagi merempanlah budak Aryan ni dalam 10min gaklah. Lepas tu maybe dia penat kot n he in weak condition + (maybe) nebulizer ni ngantuk kot terus dia macam ngantuk gitu so dapatlah aku snap gambo sekeping dua utk kenangan nk menunjuk pada en suami. Hehehhe jakun jugak aku ni =)

Sian budak ini =)

Ni ha mesin nebulizer tu. Hehehhe

Ni budak yg maha kuat kata budak assistant clinic tu, biasa dia handle sebelah pegang tangan bdk sebelah pegang kepala budak dgn bdk Aryan ni, dua belah tangan penang tangan aryan je so aku pegang kepala aryan the another girl tlg pegang gas... hebatlah budah nama Aryan ni sama seperti maksudnyer =)

Ok, kisah Irfan mata bengkak tu adalah sebab Alergi dalam kategori Angioedema byk mende yg sebabkan alergi ni so personal doktor Irfan cakap...try cari ape dia mkn ape dia buat ape dia main on 3days be4 mata dia bengkak gini so dr situ baru tau dia alergi ape =)



Gitulah crite anak2 bila sakit, mak pon rasa sakit skali.huhuhuuhu
Get well soon yer Aryan.


Xoxo
 'LoveRazila'

Tuesday, January 17, 2012

Part Time Teacher =D ~ OMG!!

Ish... believe me. Since ada anak (Irfan) yg masuk kindergarten ni, aku automatic aku ada post baru selain dr MOF dllm rumah ni, advisor utk Mr R, Kawan meyoya dgn anak2 then new post adalah as part time teacher pulak =P.

ish!!aku sendiri pon actually not believe it but bila pikir...it's funny also. hehehhe semua pon tau aku ni memanglah sgt garang pada anak sendiri @ anak buah sendiri pon garang. hehehhe pendek kata aku tarzan kan semua orglah kirenyer. hahahhaha

Ni adalah pengalaman pertama Irfan buat homework dia. Cerita bermula....
Ptg tu call mama tanya ape crite budak tu, owh mama ckp ok. Teacher kata ada h/work, mama ajak buat Irfan xmau ...nangis2 xmau, nk buat sama mummy katanya. Aku pon cakap xperlah kang blk aku teman dia buat.
Cit!! offer sekali jer rupanyer hari2 pon buat h'work sama aku. Aku pulak cermin mata tertinggal kat kg...adoi letih sungguh nk tgk dia buat keje. hehehehe 
Tetiba aku realised, eh penyabar gak aku ngajar anak yer. hehehehehe #masuk bakul angkat sendiri.

Anak org buat keje ddk atas krosi, anak ku buat h/work terus ddk atas meja. Krosi ada pon xguna.

Congrates!! dapat star...ni h/work dia buat kat skolah, hehehehe

Ish, si adik pon sibuk nk nolis gak. Emm bagi pencil n buku utk dia contenng.

Fuh!! inilah rupe A yg aku don padam lebih seploh kali. Ni pasai dok nk nyambung dot ke dot tu teacher pesan kat Irfan kalau terlebih garisan nnt xdapat STAR. Pastu jenuhlah aku ni memadam...nk aku tlg tulis xdibaginyer. sabau jelah... senang lagi buat A yg last line tu 7biji A sekali padam je itu pon sbb Aryan yg terconteng, pastu lancar je dia nolis A. hehehehe

Sinopsis story pada yg follow aku kat Tweeter n FB #ni kesah yg aku bebel padam lima nam ratus kali.
Hehehhe jumpa later utk update perkembangan bdk Irfan tu.


Xoxo 
'LoveRazila'

Monday, January 16, 2012

Panas terik...

Ish...klau kat kg ni memanglah aku legam.. ececeh mcmlah ko tu putih naww nk komplain legam (dasar legam xnk ngaku) hehehehhe

Ni cerite aku ke kebun nemankan darling ku wat pembersihan kebun. Hehehehe tapi aku kan puteri lilin so aku adalah menyorok dr kene panahan matahari. Ish, lama giler tu, xkan nk ddk melangut kan?? so aku layan Sutera Bidadari by Ramlee Awang Murshid. Best sbb aku suke crite dia n double best sbb anak2 xde yg kacau so blh fokus. hehehe #budak2 tinggal di rumah nenek =P



So hot... kalau dapat air coconut ais pergh terhangkat. hehehhe

Xoxo
'LoveRazila'

Sunday, January 15, 2012

Kelirukan???



cer korang tgk...kompius kan??? hehehehe pilih...pilih...mana mau, hijau ka merah ka kuning ka semua pon ada 1Malaysia =)


Xoxo
 'LoveRazila'

Saturday, January 14, 2012

LADIES LUNCH....

Kami ni memang hantu makan. Mari pulak dapat kwn2 pon memanglah suke makan so last Friday kami berjanji-janjian utk kluar lunch since ada yg menyemakkan mata memandang so we get some fresh air.

So lunch adalah Ke Kelab Rahman Putra, emm ape nk komen erk??
SEdapp je yg dapat dikomen cume nk komplain...service mknan lombat skit. punya lama lah kawan ku mintak air kosong...udah siap mkn baru dapat. Ish..ish..ish...

Air dgn mknan ok jer, cuma sgt lama menunggu udang goreng tepung. hehehehe








Sedap!!!

Xoxo
 'LoveRazila'

Friday, January 13, 2012

Aryan yg comei....

video  

Xoxo
 'LoveRazila'

Tuesday, January 10, 2012

Argh...cedera

Ni adalah dahi ku yg terluka dek balingan Aryan. Hikhikhik, hebat xhebatlah anak aku ni.

Crite nyer serbegini. Last night aku jd teacher pada irfan...yer sila percaya. Hehehe korang kan tau aku ni jenis singa lapar skit hendak lagi bab ngajar.

Feh,aku memang manusia xsesuai jadi cikgu. Xde SABAR langsung. Oks,berbalik pada crite Irfan. irfan tgh nk bljr membaca so aku pon ajar,gamaknyer si adik jeles kot...diambiknyer pencil kaler iryan n zasss dibalingnyer kene dahi.

Argh...sakit.ingatkan xde paper rupanyer berdarah gak so cepat2 sms Mr R ngadu ape ank dia dh buat.hehhehe.

Later on aku story pengalaman aku 1st time jadi teacher Irfan k.hahhahaha fun n best.

Xoxo

Sent from Yahoo! Mail on Android

Sunday, January 8, 2012

Aryan jatuh...

Emm bukan saya buuat!!

Akakakka, yup ngaku bukan saya buat tp daddy yg buat. Sian Aryan jatuh celah lubang krosi pastu belakang tu ada tiang siap ada mozek. Then dah lepas nangis bagai baru perasan kepala dia luke kene bucu mozek yg berbiku tu =(

Sian anak ku sorang ni. Huhuhu nasib malang timpa adik jap, sbr yer sayang...daddy over look about the gap @ chair tu =(

Tu ha...tgklah, kalau uols boleh perasan ada among of gambo bawah ni show skit ada blood.




Terus hilang mood makan ... padahal memasing lapo tuh.

Itulah tragedi di restoran Di Kota Damansara.
Anak owh anak... kalau pelik je lepas jatuh tu kompomlah ko ke Tropicana Medical Centre danx2 tu gak, lega sbb u still aktif gak as usual.

Skarang budak Aryan ni dah start byk cakaplah...aku cubit ke tersepit ker siap tunjuk...atit.Alololo so cutelah u nk belajar cakap.
Among of wording:
susu, di(daddy), mama, Mi(mummy),abang,asut(kasut),pad(ipad),p(psp),apin(upin&ipin), boiii(boboiboy), Mok(momok),bitt(cubit) dll.


Xoxo
 'LoveRazila'

Saturday, January 7, 2012

BBQ menjelang 2012

Selamat Tahun Baru...eh dah lewat nk wish kan?? hehehe xperlah aku nk wish gak.Lallala

Malam menjelang 2012 (Ambang 2012) Blok rumah aku ada wat BBQ. Ape lagi bako membakolah yer kite mlm tu. Actually dia org start awal buat peram bagai tp aku mcm biaslah...menjaga anak saja di rumah idok menolong. Ops!! i tolong gak...tolong mkn. hahhaha

Layan...
Group boboiboy =P

Ada ayam panggang, sosej, kerang bakar.

Tu... ade unty bising(free hair n wearing purple shirt)

Among yg hadir...


Bestlah mkn sampai x habislah...siap bungkus bawak balik (dia orglah...aku tgk je).
Menu atas meja : Bihun goreng (sedappp)
Roti putih cicah serawa durian (aku xmkn)
agar2 laici
Kepok gannu
lolipop
tembikai
tempeyek
etc

Next year dia org nk plan kambing golek so aku idokler joint...ku xmkn kambin. Hehehehe
Aper pon mlm tu best... start dlm kul 8- 12.30am (1/1/12)


Xoxo
 'LoveRazila'

Friday, January 6, 2012

Hari ke-2 persekolahan.

Hari ke-2 persekolahan adalah rumit sedikit. Mana idoknyer gerak Irfan xberkutik langsung. Aik budak ni...dah start wat perangai dah. Bila aku gerak dia cakap dia ngantuk siap nangis2 lagi so paksa gak g rumah mama sbb baju semua dah anto kat sana.

Mama call cakap irfan nangis lagi. Ish mulalah hati ibu ni xkeruan sbb teacher nk pick up dia around 7.25am mari pulak mamat tu xrenti nangis. Kesian gak tp tulah kn ajar juga.

#bila daddy feel guilty terus cakap...xper kite siap2 terus anto Irfan ke skolah so aku pon klibut jap call teacher ckp pagi ni aku yg send ke skolah then call mama irfan ckp aku yg send. 

Kesah irfan ngantuk adalah sbb dia nk follow daddy pi meeting, then aku dh ckp jgn bawak sbb sure blk lewat tp daddy pon ckp...siap irfan.sukelah budak tu. So mlm dia 1st day skolah tu, daddy abis meeting dlm kul 12am then trs blk rumah. Bila lewat tido mulalah pagi liat nk bangun.

Then hari ke-2 agak lengang sbb xramai parent yg bertapa kat luar kelas anak2. Aku pon xlama kat sana...dlm 8.30 gitu aku dah cabut =)

Gambo adalah sedikit =P

Budak ni pon dah xheran kat parent dia kat luar ni..terus je sembang2 dgn kawan dia Adam =D

Itu saja crite utk hari ke-2 yg aku kire penutuplah sbb Jumaat aku dah on duty balik and rasanyer anak aku pon dh no need parent dia dok neman hari2.

Dalam diam x diam, anak aku dh menjangkau 5thn...dah besar anak aku. Perubahan yg aku nmpk...dia still close dgn aku cuma dah xmau cium mulut sbb reason dia aku pakai lipstik. huhuhu dia xsuke lipstik tp cium pipi kiri kanan masih lagi jadi rutin, xlupe salam n cium tangan setiap hari =)


Xoxo 
'LoveRazila'
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA