Translate

Thursday, February 23, 2012

Sungkai Hot Spring - Part 2

Xmau cakap banyak...so layan jelah. Malas nk ckp byk nnt kene komplain sesaja dgn asben aku :p
Kang kalau aku sentap langsung terus aku ttp blog ni. Hehehhe

Ni sambungan cuti ari tu...dah bercuti pon setahun sekali so dok nk ulang crite cuti gak.
Korang dah bosan??xper aku lom bosan lagik nk upload ape yg ado :)

Aryan yg cari mood tido ...padahal aku separuh malam tido kat tilam tu.Huh, asben ku xangkat pon aku naik atas katil...depa ber3 dok syiok zzz atas katil. Kurang asam punya depa. 1/3 mlm yg tinggal baru aku terjaga n sambung tido atas katil...

Doremon yg dibeli semata2 nk mandi pool, padahal xbrp nk guna sgt pon. grrrr

Lepak di bolkani hotel.

SPA utk mengurut...best.


Hotel / chalet ni satu building macam ni ada 4pintu...atas 2 bawah 2 pintu gak.





Time for breakfast...lapo. Isi byk2 sebelum berkubang XD

kokokran punya time..pastu layan porridge pulak

Cit...bila nk snap gambo je dia pejam...geram tol.


Budak tgh lapar...daddy pi survey makanan ape yg sodap..

Small pond yg ada ikan...ada air pancut lagi. Best...

Budak bizi body...nk lalu gak kat atas jambatan pond tu.

View otw ke Pool

Started with warm/hot water pool.


Warming up mentara nk tunggu pool cool water open.


Saya yg dah dapat seluar mandi ... wink...wink...

Irfan yg kesejukan....



Tag entrance ke pool area...

Rate for spa...best.

See the tempat parking...sgtlah luasnya =)


Lobby area.

Irfan melawat ikan kat pond depan lobby buat kali terakhirnya.



Otw mau pulang...suasana seperti jln bintulu-miri ada seakan tp kat jln bintulu tu lagi nmpk hutan dan gunung juga.

Dewan area homestay Sg Klah.

Otw tu...kecek mr asben nk ajak singgah kat pusat pemuliharaan haiwan... semangat tu tup2 sampai sana , tutup dah.time melawat pagi saja.geramnyer....

Trademark tmpt tu...actually kami bypass gak taman rusa cume xjumpa signbord...huh.

Foto terakhir utk entry ni...muke budak tomei.
Heehhehe


Xoxo 'LoveRazila'

Tuesday, February 21, 2012

Aryan oh Aryan :D

Budak ni notty tp notty dia make him so comei. Alalala anak mummy :D

Si cute-miut mummy ni :)
Tapi dalam cute2 dia pakai speak ni...dah dipatahkannyer dengan tidak sengaja :'(
Sentap taukk tgk speak mata pth depan mato...hai nk ku cubit kesian xku cubit aku pulak naik geram...Grrrr
Tapi...aku pon xcubit dia gak. SABAR.




Neh...kenangan terakhir speak ni sebelum kejadian terpatahkan kaki speak by Aryan. So speak ni aku simpan dlm kreta khas utk budak ni pakai + memain supaya dia x kacau speak mata aku yg lain :)

Sayang beb speak ni, sbb aku beli kat vincci jer...murah gilak less then RM100 aku beli but yg lagi bestnyer...Irfan yg tlg choose utk aku but now dah gone lor.Aku suh Mr R gam je kaki speak tu...Mr R kata..xkoser, pi buang jelah :(

Irfan tgk irfan pon bising kat si Aryan...hehehhe xperlah maybe it's time to buy new one or maybe i can use the old one :D


Xoxo
 'LoveRazila'

Tadaaaa!!!!

Ahaks!! I baru siap paint my blog wall this earlier morning. Just finish editing mana yang patut :P

Hope so aku lebih bersemangat nk mengupdate...
Dah lama weii aku nk tukaq wall tp asyik bizi...asyik xtau nk carik kat mana (tetiba jadi xreti) boley??
Dan yg paling stressnyer, blog kezen aku ni asyik tukar wall jer. Ish, ni xboleh jadi ni... jeleskan ari ni kaler biru esok kau bukak kaler cream luse kau buka kaler oren pulak (ikut suke dia,bila nk tukar). Dan bila asyik tgk blog dia tukar jer...aku mengelitik nk tukar gak =)

Buka whatsapp dah tet..tet..tet..tanyalahkan mana dia dapat tukang cat wall yg cun tu...so dia pon sharelah mn source dia dapat siap buat tutorial lagi aku je overlook bab tajuk ni. Thanks to my kezen, ahaks...i like XD.

Eh, balik crite update blog ni. Kul 2.45am+ aku terjaga...memula mcm nk layan tv tp eh xjadilah. Gapai tablet mamat tu, teringat pulak kezen aku bagi link utk tukar wall blog...so aku pon gigihlah nk mengusyar2. Eh jumpa yg cun lah...ahaks, baru je berangan nk tukar...itu mamat sudah bangun daaa.

Mamat: Buat ape??
Aku: Tgh nk update blog-nk tukar wallpaper @ background.
Mamat:Aik kul 3am ni, xreti2 nk tido dah ker??
Aku:(Dalam Hati) wah!! mamat ni sound akulah. Hai, dia ni nape?padahal aku baru bangkit tido dr sebelah dia.
Aku: Ayg nk tukar background blog jap...ari tu complaint..blog ayang huduh, xmenarik langsung.
Mamat tu terus sambung tido semula...tp aku pon terus bawak tab gi sebelah dia, tunjuklah aku ni tgh searching blog templet :P #takut weii kot dia ingat aku ada scandal bangun tengah malam ker. Hahhaha mana tau.

Itulah aku...gigih nk tukar wall so dr tablet terus bangun dr katil ambik lappy n on. Xsyiok arr pakai touch2 ni nk change templet..aku nk gak pakai mouse and lappy...puas hati. Hehehe -almaklumlah...zaman xbrape nk canggih aku ni :p


Xoxo
 'LoveRazila'

Monday, February 20, 2012

Nose bleeding...

Bila budak bernama Irfan ni...haih selalu bikin hati mummy melayang tauk!.
Dia ni dah macam sepisis nose sensetive. Aku rasa...last year je dekat 4kali kot dalam setahun nose bleeding. Risau tapi lom ambik action lagi. hehehhe...

Last night it happen again...ni kali yg pertama utk thn 2012. Aku pi nyopping dgn budak berdua ni..alah saja ke tesco nk beli susu dgn pampes. Pastu otw balik ni...budak berdua ni bergaduh dek rebutkan belun. Nyampah tau sbb pasai belon pon blh nk perang kat blkg berdua ni.

Nk ku cubitkan...depa kat seat belakang..nk ku gapai dek tangan...tgn penuh pegang stering so aku pon psyco si irfan...aku cakap nk pi antaq kat Keling..sbb dia je yg suke gegaduh dgn org ni...wah..hujan lebatlah si irfan tu...lama gaklah mamat tu ujan tp aku keep psyco dia gak...kekire mak berhati keringlah ni...xkoser nk pujuk dia eh. bagi chance dia insaf betul2 kali ni.

dah sampai rumah...leka nk membelek buku skolah irfan...aku nmpk kat lengan baju dia berdarah...aku cium bau hanyir...sah!!!.aku cakap  dgn irfan...eh hidng berdarah erk??dia cakap xderlah..ifran makan coklatlah dlm kreta...tp otw balik tu memang dia melantak coklat gak kat belakang.
xpuas hati..aku tgk muke dia...dongakkan skit muke dia baru perasan ada darah dlm lubang idung dia...dgn bawah mulut....
Muke budak yg xdak feel takut bila hidung dia berdarah...xdaq nangis dah macam dulu 1st time happen :)

Lengan baju yg disangka coklat :)

Darah beku kat jari irfan...

Kat sluar pon ada...ni paling last perasan. time nk titik ubat dalam hidung dia baru ternampak :(

aku xtaulah depa kat blkg time gusti dok gaduh pasal belun tu bertumbuk kaa atau sbb irfan nangis lama sgt ker sbb kan dia nose bleeding...entahlah.

Malam tadi klibut gak call Mr R nk minta permision pi klinik tp Mr R kata xyah sbb jln ke Klinik Pakar jem teruk time skarang ni hendak pulak aku 8.30 masih kat rumah sedangkan klinik tu ttup kul 9pm :)
Mr R kata nnt u penat redah jem je...bukan dapat jumpa doktor pon. huhuhu. but actually aku ada gak refer to personal doctor dia pasal kes ni. She said...dont worry nothing serius.

Dia cakap...nk bawak time nose bleeding boleh xbawak pon xper sbb dia dah supply ubat yg bersesuaian mengikut situasi yg aku dah explaint panjang lebar pada dia. Aku tkt barah hidung ke ape ker...tp dia ckp tu bukan simtom barah. worse come worse it maybe nk tunjuk ur son ada resdung yg make he nose to sensitive with enviroment.huhuhuhu

Ape pon...aku dah selamat pon memberi ubat yg sesuai utk dia :)
TOlong doakan yg baik2 je ye utk anak ku Irfan ... :)

Xoxo
 'LoveRazila'

Friday, February 17, 2012

Sungkai Hot Spring - Part 1

Wee hoo ni sambungan entry Mandi-manda yang terdahulu so layan jelah...
Memang best...puas hati wooo besar n selasa sesangat.
Chalet yg kami sewa XD

Spa dia pon terbaeeekkk!!!

Uniik n benar....telur yg direndam di sini ikut masa yg ditetapkan...angkat n boleh terus makanlah...kagum. sib baik aku xboleh nk mkn telur rebus bergitu sahaja...mau muntah kuning kot. hahahaha. so kite tgk org makan jelah yer.

Ni pool air sejuk. Tu tmpt shopping pelampung utk aryan n bola also.syiok sungguh depa mandi.
Utk 1st day, aku ddk kat tepi je sbb xder sluar mandi then hari ke-2 baru aku berkubang sekali. kikiki

Lobby area =D


Xoxo
 'LoveRazila'
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA