Translate

Saturday, March 31, 2012

Little boy :D

Xoxo : LoveRazila

Wednesday, March 28, 2012

Mari melukis...


Comei tak??? Ada yang aku lukis, ada yg Irfan tulis dan ada yang nephew aku lukis... cer teka mana satu lukisan aku... Hahaha

Xoxo : LoveRazila

Tuesday, March 27, 2012

Sogo Time...


Ish...entah ape2 tah punya planing. Semua pon jadi kelam-kabut. Adoi!! tolonglah.
Last week....berkesempatan menjengah SOGO mall utk pertama kalinyer ...eceewah, percayalah sangat untuk pertama kali. Ahaks... for this year is, ni yang pertama kali tau... last year ada gak pergi tapi xingatlah pulak bulan bila.

Bila kawan crite shopping kat SOGO, dalam otak terus pikir, apelah yang best sangat dengan SOGO tu yer?? Entahlah, mungkin aku kureng best kot nk shopping kat sana. Bila bebaru ni berkesempatan ke sana so kite jalan2 sambil cuci matalah yer... apo laie nk dibuek kalau tak window shopping. Hajat di hati nak tukar purse baru tapi xderlah pula yang berkenan di hati. Ada sales tau.... tapi tulah si SOGO ni memanjang sesaja sales nye bila tah xder sales.

Melangkah masuk ke SOGO ni terus tuju ke counter clinique, konon2 nak mencari lipstik baru, amboi...pilih punya pilih, emm xde yang berkenan pon...Sentap, dok tanya satu warna tu, takdaq stok lah pula :(
Rege dia murah gak dalam RM66 kalau xsilap pandang. Lepas tu terus menuju ke Guess Butik...tengok saja, emm patent kureng menyengat, terus menuju ke Sembonia and CR Butik...kureng jugak.

Jom sambung ke Level 4 utk anak2. Buka pintu lift terus tuju ke bahagian stoller. Aduhai...hati terpaut pada satu stroller ni. Emm besar gak compare dengan stroller sekarang ni. Emm can use sampai weight 18kg...WOW. Rege murah juga. Dan2 tu gak panggil adik tu suh test bagai...'perfecto' ahaks...lipat je lock dia autolock...owh saya sgt suke, Then tanya warna ape yang ada??Emm just meroon and black sahaja. Alahai, let's me think 1st lah, emm offer tu sampai 4 Apr nanti.

Puas memutar di dalam SOGO, so time balik pon sampai, cepat2 kami ni terkocoh-kocoh gi bayau parking bagai konon2 nak cepat sampai, aleh2 sampai hotel, seminar lom habis lagi daa. Emm katanya kul 5-5.30 tapi time kami sampai tu dah kul 6pm. 

Xper tunggu lagi dalam kereta then tetiba terpikir...aku masuk parking dalam 2.45 - 3pm then keluar parking dalam kul 5.30pm bayaran is RM12, gamaknyer sejam berapa henggit erk?? Mahal pulak aku rasa, baiklah aku parking kat SOGO saje, xyah menempuh panas bagai...aduhai, xper...lain kali kalau nk ke SOGO terus parking di sana lagi senang :D

Xoxo : LoveRazila

Monday, March 26, 2012

Mandi-manda #Part-2

Xoxo : LoveRazila

Sunday, March 25, 2012

Kasut Pooh...

Xoxo : LoveRazila

Thursday, March 22, 2012

Mandi- manda

Alahai...seperti tiada kerja kami ni. Hari Ahad, ingat dapatla melepak ...releks2 di rumah, aleh2 mr asben ajak pi mandi-manda. Adoi dgn xde perancangan segala bagai...klibut jugalah mencapai ape patut utk bawa ke tmpt air terjun tu.

Anak2 seperti biasa...keriangan bila daddy ajak bermandi-manda. Mummy pulak seperti biasa, avoid mandi-manda ni sebab takut hitam (alah...memang dh legam pon =)...)
The best is...today 1st time my eldest son tlg choose kan baju utk sy. Dia pilih bj hijau yg ada hood supaya bila panas saya boleh pakai hood tu... comei sungguh reason dia XD

Venue: Air Terjun Kg Org Asli Serendah
Fees: Free admission...parking pon Free masuk toilet je kene RM0.30/pax



*Tiup jangan xtiup yer sayang...

Kalut punya pasal...tikar xbawak...paper pon xbawak so...hambekk kau, ddk atas plastik.Sib baik ada bawak plastik nk bungkus bj basah...

2jam bermandi -manda, kami pon bertolak pulang...otw pulang, eh singgah jap kat Jusco Rawang, shopping  little bit barang anak2 saja pastu terus pulang.

Aku pulak yg over letih ... anak2 bongkang dlm kreta aku pon joint sekali.


Xoxo : LoveRazila

Wednesday, March 21, 2012

15 tahun lamanya...

Baru mau sharing gambo yg berkepok dalam kamera... sorry geng, baru perasan ada gambo yg xberupload. Hehehhe

Venue: Elien Wedding - Parit 4 Sekinchan
Date: Feb'12
Theme: Kuning +Oren 

Owh sib baiklah aku ni tetiba menjadi terajin pulak nk merai majlis makcik sedara... Wah yg mude2 belia ni, semuanya makcik sedara aku tau. hehehhe tp aku panggil nama + gelaran kak je. Cian weih mude2 dlm 20-an dh pangkat Makcik by aku.

Adik bradik depa ni kalau x silap ada 2 org yg xder, yg no-2 (arwah abg atan) & adik depa yg last tgh study kat UK... mama depa pon xdek time ni sbb pi visit adiknyer kat sana.

Eh, lama naww aku xjumpa kak Zura ni...lebih 15thn tu. last aku jumpa dia time aku darjah 1 @ darjah 2 gitu pastu depa pindah rumah then langsung mcm lost contact.
Dapat jumpa ni...alhamdulillah, rezeki nk jumpa semula. ahaks...aku memang gemuks...Kak Zura adalah keding so berusaha supaya boleh keding macam dia...anak 4 tp maintain keding...sgt jeles XD

Ape pon...thanks my gegels, penyeri majlis...penanggah utk kami. Kelass uols, xder mau gosip2 semua..i Like XD


Xoxo : LoveRazila

Tuesday, March 20, 2012

Putrajaya Oh Putrajaya

Eh...lama naww aku x ke mari lah. Aku dtg sini baru perasan, eh tgh buat Hopital Putrajaya yg baru, padanlah jalan ke Prisent 9 ni jem semacam. 
Sambil2 jem tu, mata pon jeling2 kiri n kanan....mengimbau kenangan silam gitu. Almaklumlah...2 years gak le berulang ke Putrajaya.

*Ni kali pertama sampai ke rumah dia. 
Nilah hasil pemandangan aku nmpk dr bolkani rumah dia. Tetiba tercari2 eh, opis lama aku xnmpklah dr sini :( rindu pulak rasanya....

Emm padanlah...
biras cakap, jln jem sebab ada Hot Balloon.  Kisahnya....so nmpk gaklah hot ballon tu dr rumah dia so kami 'tenang' dr bolkani saja...malas mau redah jem melekat tu.


Xoxo : LoveRazila

Monday, March 19, 2012

Expo 2012

Yeah... 2weeks ago, ambik cuti on Friday semata2 nk meneman Irfan ke BTS nuu kat KL. Seronok sungguh little boy tu nk join the trip. Lepas siap antar dia ke sekolah aku pon pulang ke rumah ambik si adik pulak. Memula kite ke Midvalley dulu.

Ada expo utk kanak2 but kali ni coii macam mini expo lah pulak. Xmacam yg last year aku gi. Busan pulak rasanyer sbb pilihan barang xbyk so bila xbyk makanya...$$$ ni pon kuranglah melayang. 

Cantikkan katil Ferrari ni...

Selepas ke expo utk kanak2 aku menyambung Ke Hall Thailand Expo pulak. Emm xbesar pon so ronda sekali terus pulang...ada leather bag but xbyk pilihan paten so sekadar melihat sajalah :)

Entrance Thai expo and ada sesi masakanlah time aku dtg so brenti n dengar kejap...macamlah paham naww bahasa tu XD

Ada jualan utk Dessert Thai but aku xmerasa pon sekadar brenti tgk n berangan jap dan jalan....

Ada aweks chekci kat sini. Hahahhaa comei sungguh awak ni lah :P


Xoxo : LoveRazila

Thursday, March 15, 2012

Santai bermain2...

Xoxo : LoveRazila

Wednesday, March 14, 2012

Liai...lai...stock inhouse ;D

Inilah ragam nyer bila mana anak2 adalah kurang sihat. Si mak akan bergegaslah ke klinik, macam aku lagi double bergegas sbb aku nk bg chance kat sakit2 anak aku ni utk baik sendiri...sebulan tau aku xjumpa doktor...mean aku bertahanlah sbb kat umah aku ada stok ubat.

Eh!! lagi aku bio lagi xmau pergi plak si kuman2 ni...amboi ko liat erk??xper so udahnyer bila dah sebulan aryan asyik btk malam jer...aku pon dah naik nyampah suap ubat tp xbaik2 so aku pon hangkut dedua sekali ke klinik...sekali check maaa.

Inilah bekalan ubat buat mereka n cost ni adalah RM180+...i tell u, sekarang ni...harga kesihatan adolah mahal =D
Utk anak2 aku...memang prefer kluar modal ke mari, bayau kan jelah kalau nk cepat baik =)

Ubat aryan adalah 60% dr dua plastik ni =)

Lagi dan lagi =D

Antibiotik utk aryan..


Ok...sambung bab klinik tadi.

  • Dr: Brp lama dah batuk??(Selepas say hello nk tanya kabar sambil selak2 rekod aryan)
  • Aku: Sebulan dah batuk malam (cakap dgn tanpa rasa bersalah)-hehehhe
  • Dr:Hah?? sebulan??Bagus (sambil ckp nk kata perli dh soft spoken gitu). Dia pon ckp...next time jgn biar anak batuk mlm lama sgt sbb tkt tu simtom anak nk kene ashma attack or maybe he is to sensetive pada sesuatu.
  • Aku: emm saya support dgn ubat yg dr bagi tp lama sgt tgk xbaik tu yg datang. hehehhe
  • Dr: Nope...i tkt lama2 dia akan jadi punca ank u would get ashma :)

Itulah among off conversation aku n doktor... so doktor pon advice aku maintainkan ubat ni utk avoid n protect lung dia.

So far lung dia clear cuma kene berjaga gaklah.

Ubat yg kena maintain selama 3bulan straight utk aryan.

Oklah...lepas ni kene more n fast take action lor...bak kate pepatah melayu #Mencegah lebih baik daripada mengubati.




Xoxo : LoveRazila

Tuesday, March 13, 2012

Hati2 yer makx3...

Emm... sure uols pon ada baca paper kan??
Haah nk kepoci gak pasal latest news dalam paper... kekadang aku pon xpaham mak2 zaman cyber @ zaman IT ni...semua pon nk tak it easy. Come on lah...bglah attention skit pada anak2 kite yg masih comey2 tu. Kot kalau confident sgt pon, bglah ruang utk berasa sangsi pada persekitaran kite.

Ape yg aku cecehkan ni adalah rentetan kisah Dirang yg kecoh since semlm arr. Aku pon xsure ape yg berlaku actually but dr pembacaan aku dr kisah dia hilang tu last week, it started mother dia yg fault. Yerlah kau dh tau ank kau 5years old...jgnlah dok harap dia yg pi kedai beli barang...even kau supply kan note pada dia ape brg yg perlu dibeli.  Nonsence... n paling xboleh blah, Mak dia bz bermuka buku/Facebook...coiiii!!! Entahlah...xtau nk cakap ape. (Data adalah dari Metro).

Untuk peringatan buat saya as mummy, sentiasa awasi anak2. Jgn lepaskan mereka tanpa ada pengawasan dr org dewasa. Kemalangan atau kecelakaan tu xboleh diduga but kite boleh menghindari kalau mahu.  Tu pasal bila ke toilet...sy bawa anak saya masuk toilet pompuan...aku xkisah weii, except kalau Mr R ada bersama dia blh masuk toilet lelaki.

Al-Fatihah buat arwah Dirang, maybe tu adalah caranya ia dijemput kembali kepada yg Maha Esa...

Xoxo : LoveRazila

Nutella...



Pekerjaan ku bila time cuti hujung minggu =)

Sarapan @ kudap2an utk irfan semua pon nk disapu dgn coklat. Setiap pagi adalah sarapan roti bakar satu coklat juga...hari2 ok kecuali stok roti adalah kehabisan. hehehhe

Kalau aku malas...aku akan biokan stok roti hbs supaya aku xyah nk buat sarapan utk dia kala pagi. hehehe dasar pemalas ni mak =)


Xoxo : LoveRazila

Monday, March 12, 2012

Beruntunglah....

Kekadang terpikir, gamaknyer time saya nk memasuki zaman berusia emas..ehemx2 xkan nk sebut tua pulak kan...ape kelasss.Ahakss!
Okey, gamaknyer kan...bila dh meniti usia emas, agak2nyer anak2 and Mr asben nk ker menjaga kite erk??Jaga molek2 mcm kite jaga depa skrg ni.

Bila pikir balikkan, kekadang dah bahagia tup2 nk meniti usia emas, ada gak yg bercerai-berai, yg perginyer awal tu lain critelah kan. i just wondering, adakah saya seuntung and seistimewa seperti wanita ni??Beruntungkah saya?? Harapnyer saya sehappy sekarang sewaktu meniti zaman emas bersama melihat anak2 membesar and berjaya di depan mata.

sometime saya jeles dengan mereka2 yg berjaya meniti zaman ini dan saya akan berusaha utk jadi seperti mereka :)



Xoxo : LoveRazila

Friday, March 9, 2012

Duit baru...




Xoxo : LoveRazila

Thursday, March 8, 2012

Hasil kerja seni Irfan....

Emm sajalah nk update skit pasal anak teruna saya yg dah masuk sekolah ni :)

So nk tunjuk skitlah anak saya dh sikilah berseni. Ape pon saya happylah sbb nmpk gak perubahan pada dia. Utk all mende2 ni...teacher akan bagi buku scrap dia hujung tahun saja so all ape yg dia buat mende2 art ni included lah dlm buku tu cuma nk tunggu ujung thn tu adalah sgt lama :)



Ni aeroplane pertama dia buat on replacement class that day =)

Okey...ikan pulak.

Inilah jagung dia

Ni yg latest one dia buat utk subjek art...org monkey kaler coklat...dia kaler oren. hehehhe

semua ni adalah tertampal kat board belakang kelas dia kecuali bende yg tergantung tu is atas pale each student.

Oks...nnt i share lagi ape yg berlaku k =)


Xoxo : LoveRazila

Wednesday, March 7, 2012

Sungkai Hot Spring - Part 3

Layab dr sini yer....



Ni restoran dia...kami menjamu selera lepas naik dr cool pool....Service amatlah hampeh. Dr kul 6.15 kami order just get food on 7.25pm...dr dalam hati ada api terus jadi marak then terus ubah jadi bara n lastly padam. menyampah punya pasalkan...ingatkan cepatlah sikit dapat mkn sbb yg ada pon just 3 meja je yg ado pelawat.

aku kire...15x aku dok ulang alik kat kaunter makanan tu tanya...where is my food...food saya dah siap kah??
Aku order ape??order bohon goreng je pon. Grrrr


Xoxo 'LoveRazila'

Tuesday, March 6, 2012

Nyummi








Amacam...sedap2 xnampaknyer??
Sedappp rase nk makan banyak kali tapi..... takut gebusss


Xoxo : LoveRazila

Sungkai Hot Spring - Part ...entah





Nice but very slow service dia :(

Xoxo 'LoveRazila'

Sunday, March 4, 2012

sentap...

eh...kau ni,betul2 bikin aku sentap ni.
amboi...syiok erk buat mcm ni,lama dah ker?
xper, ni hari kau...aku doakan yg baik2 sj k.

Xoxo : LoveRazila

Saturday, March 3, 2012

Saya yang gigih...

Emm ada yg meroyankan xdapat nk kondem my writing.... ahaks saja buat2 malas nk update bio cool skit sape yg suke kondem org tu. Eh2 aku ni...awal2 menulis pon dah nk cari pasal...oks stop story tu.

Besarkan bunga ni...photo sumber dr pak google :)

Eh...aku sekarang ni @ saat ni sedang gigih mengumpul maklumat pasal rafflesia. hehehhe aku tgh berhangan2 utk trip menjejak rafflesia. Cheeewah, planing ok...kalau jadilah. Harapnyer panjang umur murah rezeki dll.

Well the trip is gegel sajolah kot tp tgh pikir gak...maybe kene bawak sorang paling koman kot lelaki utk backup protection. ape pon set it later lorr...now sesi mencari info dulu.

Ado sape2 berminat nk joint ker??expenses adalah tajaan diri sendiri. hehehhe. maybe nk buat next yearlah kot, now we r waiting offer airasia, harapnyer dapatlah murah. Amin!!!!

Xoxo 'LoveRazila'
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA