Translate

Monday, June 25, 2012

Holiday di PD.

Alhamdulillah...syukur, semuanya selamat. Dah sukses percutian barbeque kami. Plan adalah dr bulan 5 yang lalu siap terbabas2 send whatsapp msg ke Farah yang lain. Sorry dear =D

Venue : Port Dickson, Negeri Sembilan.
Date : 23-24 Jun 2012
Member of trip: I with kiddos, Safura + boyfren, Farah + tunang, Liyana + gelfren+boifren.
Thema : Barbeque Night.
Port: i stay kat Corus Paradise Lagoon- Batu 2 Jln pantai,
Depa ~ Kat Blue Lagoon Batu 10.
# Jauh seyy mau ke sana..demi ayam barbeque, ku gagahkan jua drive ke sana but, aku yg paling awal cabut sbb scarykan memandu with kiddos memalam bute. Hehhehe *__*.

Hoyey!!...happy sesangat, dapat melepak with kawan2 opis yg bujang2 ni. Macam tak percaya dah sukses buat kerja gilak ni, outing and overnight again with kawan2. hahhaha (ambik kesempatan bila Mr R pi outstaion ke Kuantan Pahang =D).

Jom layan...
Senario di senja kala... cantik. Love it, and tetiba rindu nk snap senario macam ni.

Aryan si bambam saya...nk buat peace tapi lom pandai lagi. hehehe ^__^

It's barbeque time... terbaekk
Cik Farah kite tengah prepare minyak madu...Safura sedang bakar-membakar sosej.

Ish... budak Irfan ni, ganggulah.. dia pon bizi gak nak tgk agenda bakar membakar.

Aryan muke terkejut ... kakakka (akak farah paksa bergambar erk??)

Ayam-ayam kami....nyummi..

Night time...

Khusyuk melihat...

Bakar-membakar, panggang- memanggang.

Kat hotel...tepi tu, aryan marah bila snap gambo dia berbotol susu...cess! sejak bila ko ni jadi pemalu dek oit =P

Laut yang terbentang luar, sesayup mata memandang. Aryan pon get some fresh air before kami outing for breakfast. Ni view dari bolkani kami =P

Senario dari hotel kami...

Bergambaran sesuka hati XD

Time for mandi-manda, sukelah memasing nk mengepool pagi2 hari, mencikk tau sbb mak pon kene join pool sekali, hohoho.

Corus Paradise Lagoon...

Yeah...exercise dulu before terjun pool. Jalan2 pusing lagun tu, kasi anak2 tengok pantai n laut...
Pic atas tu, aryan ajak abang mandi kat laut tu but irfan xnak, sbb laut dalam n ada ikan jaws. hahaha...

Irfan siap cakap.. laut ni dalam, kalau abg mandi kat sini, kalau abg lemas mcm mn??daddy xde nk tolong selamatkan abg... aryan nk abg mati ker?? Huhuhu, mulut dia ni memang xder insurance. hehehhe
 Then aku pon cepat2 pusing ajak ke pool, nnt story meleret-leret.

Environment di Corus Paradise Lagoon, pemandangan dari arah belakang hotel & apartment.

Before masuk pool ... kite bergambaran kat beach dulu utk kenangan yer anak2...

It's fun time... pool ni pon, nyampah tau, sbbnyer aku pon kene mandi sekali...mencik. Alangkah bagusnya kalau Mr R dapat join sekali, xperlulah aku yg berendam dalam pool tu. Hehehhe, i kureng skit aktivity mandi-manda ni. Hehhehe

Last day for today yer anak2...jap gi nk callow balik KL.
Kalau ikut Irfan, harem xmau naik but bila dah ketaq sgt barulah cakap...sudah yer mie, irfan sejuk... baru ko tau erti sejuk yer. Emm... jangan demam udahlah. Satu pekerjaan aku pulak nk monitor demam.

Then semalam...balik dengan perasaan superb penat and mengantuk. Mana xmengantuknyer... malam sebelumnyer, hujan+ribut melanda...aku pulak cuak xboleh nk zzz sbb dok teringat kawan2 yang bercamping kat Blue Lagoon Beach. Siap offer depa masuk hotel aku, scary koo Hujan lebat melampau.

Next vacation, insyaallah bulan september... lalala and aku rasa, this year is paling banyak kali aku pi holiday. Adoi...xkoser nak kire balik budget utk holiday dah brapa byk hangus =D.

Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA