Translate

Friday, September 28, 2012

Runsing...

Selepas kembalinya saya dari bercuti yang amat memenatkan but trust me...i very enjoy it :D

ok...ok... Story pasal holiday put a side kejap. Now aku bermasalah dgn diri aku sendiri. Wah! sejak berbadan dua ni, pertambahan berat badan adalah menjadi masalah utama yang merunsingkan.
Mana x runsingnyer...tiap bulan timbang asyik naik 2kg.. ngeee *___* pitam tgk.

Berat asal... crite sebelum pregnant ni, maintain 41-42kg... abih kurus dah rasanyer tu. Xboleh dah nk capai 40kg sbb lemak tepu yang xhilang2 :)...nyampah.

Bila confirm pregnant je...berat automatic bertukar...maintain 42kg utk 2bulan pertama. Dah aku uwekksss xsudah2 mana nk menambah berat badan. Lega masih dapat maintain berat =).

Masuk bulan ke-3... pergh!! berat badan mencanak naik, walau pon muntah lom hilang2. Sebab ape, sbb takut masuk sepital lagi so aku asyik makan..and makan...and makan. Malam ker siang ker t/hari ker, t/malam ker... memang aku mkn je. So berat badan mencanak naik 2kg... 42kg bertukar kepada angka 46kg (~___~).

Last two weeks ago... jumpa doktor lagi. Walla!! scary nak naik penimbang tu.

Dengan rasa bangganya nak umumkan... berat saya pada week-15, my weight is 48kg. Grrr naik lagi 2kg :(.
Saya aim utk gaint weight 9kg je sampai hujung pregnant, emm nampak gayanyer...mimpi sajalah... hehehehe.

Harap2 berat badan saya next timbang is naik 500gram je. Aci tak??
Hahhaha... beranganler Puan Suzy oit :D

Berapa week lagi ni nak kene tunggu. Huhuhu

Xoxo : LoveRazila

Friday, September 21, 2012

Ilmu terbaik :)

Hehehe...tetiba aku rasa sgt cuak utk flight esok. Atee, esok is 1st flight for Aryan...yup 1st experiance for him but not for Irfan yg a bit always flight :). Tetiba rasa macam unfair utk Aryan...hehehe 2years old baru nk merasa 1st flight but, aku ada bawak dia naik flight time dia dalam perut aku kan tau. hehehhe...but haruslah dia xtau pon :).

Ari ni, mood adalah holiday so aku pon merajinkan diri survey ilmu2 keibubapaan travel with toodler...amboii, ongputih sesaja ilmu yg diberi. So, kite bace gak ler tips2 yang diberikan... seriuss, bagus wei walaupon ada yg agak ketinggalan zaman :). Never mind, kite ambik mana yg bersesuaian je dgn zaman sekarang.

Ni among of link yang aku buat research ... good little traveler. I memang suka tips2 ni cuma, agaknyer...aryan tu mau ker duduk dendiam erk?? Berdoa gak ler semoga dia xbuat hal dalam flight =D.



Waiting to press ENTER button =)

Xoxo : LoveRazila

Friday, September 14, 2012

Mood : Holiday...

hai...korang x excited ker nk bercuti 3hari free.
Aku awal2 dah teruja nk coti pjg...nk membadak kat rumah. hehehhe

Selamat Hari Malaysia kawan2 =D


Xoxo : LoveRazila

Thursday, September 13, 2012

Bila ni??...

Aku ni, memang ler mcm dh xde kerja lain nk buat. Koje aku, hari2 pi baca blog org..pi berdream nk pi sana pi sini, padahai...peyut makin boyot ^____^.                  


Kalau ikut dalam hati ni, berlambak tempat nk diexplore tapi...terpaksa letak tepi sehingga keadaan benar2 mengizinkan. Di antara tempat2 yg terpanggil utk dilawati :)

http://www.sabahtourism.com/sabah-malaysian-borneo/en/destination/28-kinabatangan-river/
Teringin nk melihat sendiri monkey sepisis mcm ni =)

http://www.sabahtourism.com/en/destination/district/4-tawau/
http://www.sarawak-vacation-destinations.com/bau-wind-cave.html

Fairy Cave – Strange Rock Formation.
Mulu Cave Network – World's Heritage Site.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bario (nak sangat rasa beras bario ni. hehehehe- ni hasil google yer...)

dan lain2 lagi yer...





Paling teringin nk tengok adalah bunga ni...

Semoga diberi sedikit kelebihan untuk melihat kejadian Allah yang unik ini.
Fakta utk bunga ni boleh baca di sini -Rafflesia also sini juga.
Ia unik kerana, bud nyer memakan masa almost 2years utk grow-up peh tu bud tu nk bloom memakan masa 9 bulan, after bloom...7days je dia hidup peh tu...babai.

Nanti aku cari lagi ape yg unik utk diterokai =D

Xoxo : LoveRazila

Tuesday, September 11, 2012

Nak holiday gak...

Salam satu malaysia... aceewah. Dah lama weii xmenjenguk kat sini...bersawang berlalang semua all in.

Dan saya pon kebetulan baru nak start2 sihat dr morning sickness yg memenatkan so tekak pon baru start2 rasa nk ok bila on tenet. Wah, preggy kali ni memang worse to me... mana idoknyer, nk on tenet kat hp pon boleh buat saya muntah darah...ape lagi nk ngadap blog, pesbuk and baca paper. Wawawa...tenet saya memang automatic i set off supaya any msg coming xsampai pd saya. hehehhe sgt zalim kan, but what to do...xlalu weii bila on tenet je tekak mula mual pastu ape lagi...all out lor.

Bila dah start rasa ok skit, tu yg gagahkan diri nk update blog...hendak lagi teruja baca blog member2 yg always update. ^___^  jeles ya amat kat korang .

So now, mood saya adalah nk pi holiday. bilalah my dream come true :)

Pray had, semoga percutian kali ni, i lebih bersemangat nk mengexplore and hope so not tired even i'm pregnant :)

Muke saya seperti org kotak ni cuma...bentuk muka adalah bulat seperti bola sepak... gain weight overdos. hehehhe...


Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA