Translate

Wednesday, December 26, 2012

Hari bubur...

Hari Krismas... kami celebrate with pelbagai bubur. 
Memula Mr R cakap nak makan bubur nasi merah putih tu...so my mom pon cecepat ke dapur masakkan utk menantu dia, 
Bubur Nasi Merah Putih...xtaulah ape nama bubur ni yang sebenarnyer.
#Hasil carian di Google yer...


Pehtu...baru je duduk kat depan, Mr R berbunyik lagi...
Petang2 ni sedap gak kalau makan bubur kacang hijau.

Bubur Kacang Hijau Durian
#Hasil carian di Google yer...

My mom pon cakap...kacang hijau xder, kalau nk buat kene beli kacang hijau.
Xlama lepas tu, my nephew pon kayuh beskal pergi kedai membeli kacang hijau.
My mom and my sis in law masak.

Dan siap masak bubur nasi merah putih tu...mentara nak tunggu bubur kacang hijau siap masak, mulut aku pulak berbunyi...
Eh!! macam nak macam bubur sumsum lah.
Hehehhe...mak terus cakap..suh Kak Su masaklah sebab senang je. 
I tanya...bahan2 ada ker??
Mak cakap ada...tepung beras 1cawan...santan 3 cawan...kacau je sampai masak. 
#Resepi dari my mom XD

Walla... sedapnyer 
     
Bubur Sumsum
#Hasil carian di Google yer...

Dan...Krismas semalam...kami pakat2 makan bubur je.
Hehehhe...dessert dah jadi main menu pulak =)

Thanks to my mom & my sis in law sebab rajin sangat nak melayan tekak2 kami yang suke makan2 tak kira masa. Hehehhe =D   


Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA