Translate

Friday, January 25, 2013

S3...

Yer...yer...yer..
Ada orang tu dah dapat handphone baru...
Dan ada orang tu, terkejut pepagi bute dapat sms nak hp baru.

Tragedi adalah di hujung minggu yang lalu.
Mr darling pi outstation...tup2 pepagi sms masuk, terkijip2 mata I pandang screen hp. Almaklumlah, pagi bute kan...lom lah bangun lagi masih diulik mimpi indah bersama anak2.

Ayat canggih SMS tu berbunyi cenginih...
Assalam..yg t tlg g beli hf abg Samsung Galaxy 3,abg pya fn dah mkn trk.col x blh nk dgr kena guna laudspeker.tlg erk.
Disebabkan ayang power ni lah aku membaca 3x. HAHAHA...dasarkan bini dia yang so blurr di pagi hari.

S3 berwarna blue sebab warna merah yillek, 
warna grey ada yg AP set sajo, white also yillek. Hantam sajalah as long original set sudah.

Tulah...time birthday ari tu I offer change hp xmau...membazir katanya, time annyversary pon tanya gak lagi...U nak hadiah hp x? Xnak juga sudahnyer...kelibut suh I pi beli hp baru sbb during outsation dah xboleh guna hp. Ahaks!! cakap I xmau dengar. Sindiri mau hengat arr.
Hp mana boleh pakai more then 2years, sure got problem =)

Ape pon, dah selamat dah bertukar wajah but hp lama dia tu...masih lagi disimpan hokey. Very tidak paham...terlalu menghargai ler tu =P.

Time membeli S3 ni, Irfan pulak merengek mau kan HP PSP...aik aku pon baru tau PSP ada HP Psp...
Rege less then 1k, and more cheaper dari harga PSP yang aku belikan dia 2tahun lepas. Grrr...

Inilah rupa hp tu...can make a call as usual hp also can main PSP juga.

Alahai anak, sudahnyer aku cakap cenggini pada Irfan...
Irfan request kat daddy lah yer...
mummy dah bengkok ni keluar almost 2k for daddy hp =)

Irfan pon suh aku call mr darling...dan-dan nak request suh daddy balik dan2 tu gak belikan dia hp.
Hamboi...ko ingat daddy nak sgt ker layan permintaan ko tu??
Sudahnyer mr darling buat perjanjian...
Irfan get good result..daddy buy for you that what you want.

Hok aloh, ni lagi sorang manusia yang suka mua kan si anak.
Ello mr darling, u tau x berapa RM u dah spend untuk motivatekan ur son??
Don't spoil our son hokey.
Our son baru je nak genap 6years old on 29/04/2013...permintaan dia hober dari maknyer tau.
Mak memang rasa tercabar and tercemburu ok =)

Mana tak cemburu...5/1/13 tadi...budak berdua tu dapat mini tab sorang satu. 
Melampau kenn kalau nk beli hp pulak *___*.
Mak xnak cakap ape...mak nak tengok je jadi ape, once itu budak nama Irfan get the hp PSP...i pula nak request GOLD for me... ahaks! mak pon xmau kalah tau =D.


Xoxo : LoveRazila

Wednesday, January 23, 2013

Selamat Penagantin Baru ...Ba-e =)

Sebelum terlewat nak wish selamat pengantin baru buat my kezen - Ba-e.
Owh gambo2 di bawah ni semua gambo 1night before the majlis.
Kite tak dapat mai during the big day so kite mai 1night before the majlis.
Sebab ape kite xmai??
Sebab boifren kite outstation ke Ipoh peh tu...kitekan dah memboyot...jalan pon maha ler lambat then majlis buat pula di dewan so kite takut...anak2 I yang super hebat tu berlari2an di sana (susah nak control).

Datang malam tu, pengantin sedang berinai. Bagus...i dah lama xnampak sesi ni.
Lama juga kami di sana dalam 3jam gitu sekali melawat bapa pengantin yang baru discharge dari sepital.

Inai decor by SIM, uols boleh decor design sendiri but kene email dia cam dlm seminggu before majlis otherwise korang boleh pilih design2 yang sedia ada.
Harga pon aku tengok ok saja =)
Murah...

Tengok...siap pakai another hand...inai kat 1st hand dah boleh lap.
Cepat kan...also dark hokey.


Sesi lukis-melukis...

Dah siap pon sebelah tangan. Ni design request by bridal ok.


Dah siap both tangan...


Siapkan utk another hand...

Kaki pulak...

Ni cara2 mencuci decor bunga tu erk...pakai air, xboleh lap nanti comot =)

Hasil selepas remove the Inai.

Design sebelah atas tangan pulak...
kaki pon ada cuma aku xtau aku simpan in HP or my kamera..

Ape pon...selamat pengantin baru, semoga berbahagia selamanya.
Amin!!!

Xoxo : LoveRazila

Monday, January 21, 2013

Jom survey...

Hari ni since in the morning...system lom boleh pakai so ambil kesempatan untuk mensurvey barang2 baby.
Eh!! dah dapatlah partial for online shippong happen last week.
Bagus...sib baik ler material yang diterima amatlah memuaskan. This week, kite survey2 lagi baju anak2 yer.

Since Aryan so jelesi punya budak, any purchase...i will buy 2 (1 for Irfan & 1 for Aryan). Must look like twin *____*
Aku pon kekadang xpaham...apelah si Aryan to jeles sgt dgn si Irfan, sometime...baju tu ada satu size je xkan nak beli utk dia so we choose another patent but bila Irfan pakai je, startlah bertumbuk budak berdua tu. 

Si Aryan tunjuk gangster suh Irfan buka baju sbb dia nak pakai baju tu si Irfan berkeras xnak sebab tu memang baju dia. Pffffttttttt ... sudahnyer...aku pakaikan je baju Irfan tu pada Aryan yg look almost same.
Hantamlah labu...nak sgt pakai baju sama. Huh, xkoser nak layan.

Ok...pagi ni aku survey pasal breast pump...
Since dah tanam niat nak breast feed utk 3rd baby ni so kite survey ler harga2 & offer di internet.

Ni yang kawan aku pakai...
it not heavy duty pump... but the best is...cup tu is made from silicon so confortable skit utk pumping activity.
Harga pasaran dlm RM500+ but kalau uols beli kat dealer dia is RM499 with less 10% it's about RM449.10.

ni yang aku baru survey this morning... tapi so far xtau berapa lasak dia punya pump.
Aku tengok di internet is rata2 harga is RM449.

Nanti aku survey pulak dalam forum for testimoni.
Avent aku xsure ada yang silikon or not for cup tu but Medela ada satu model yang silikon but that day aku pi Medela punya seminar...budak yang jual tu advice aku not to buy the silikon punya model sebab banyak problem...customer complain.
Kalau Medela she prefer us to buy Pisa or free style...2 model ni jarang customer datang balik complain. xbanyak masalah and sparepart pon murah and senang cari.

Aku masih mencari2 brand lain but cup is made from silicon.
Kalau uols ada tau ker...boleh share dengan aku k.
TQ fren, jasa uols ku kenang =D

Xoxo : LoveRazila

Friday, January 18, 2013

Ape plan for esok??

Kekadang naik pusing otak ni berputar pikir, manalah aku nak angkut both of my sons?
Esok kan cuti... anak2 ku always tunggu hari cuti sebab...

1- malam ni dah boleh tido lewat and esok bangun lewat =D
2- bila cuti..most of the time mummy ada di rumah untuk dibuli (Aryan punya expectation) *__*
3- bila mummy cuti, boleh berjalan2 membuang masa ... Irfan feberet time ni, sometime ada slot for movie juga bila kene ceritanya =)
4- mereka akan facing singa lapar ni berjam2 di rumah (bila mummy xder aktiviti di luar)
5- dll - xkoser nak explain semua. HAHAHA.

Kepala mummy dah pusing macam gambar pak google ni...

Pagi tadi Irfan dah tanya...
mummy...esok sabtu kan?? esok mummy cutikan?? so esok kite nak gi mana erk??
Hamboi!! anak aku kan...advance bertapak2 tau.
esok pagi mummy ada kerja skit, tengoklah kalau balik awal kite gi jalan2 pi taman ker otherwise kite outing ahad k.

Esok pagi aku plan nak pi charity bazaar organise by NADI ANNISSA, korang boleh search pakai FB dia atas nama yang aku bagi tu.
Oklah...aku bagi details utk program esok k...

Date: 19/01/13
Time : 10.30am-4pm
Venue : No.2, Jalan 20/6, Taman Paramount, PJ
Jualan charity such as Abaya,telekung, coockies, jubah, cd, buku dll
FREE entrance fee

See you tomorrow =)

Xoxo : LoveRazila

Thursday, January 17, 2013

Bulbogi Brothers...

Yeah!! bila tekak tu memanggil2 makanan Korea...alahai, mana pula aku nk terjah mencari.
Biasa makan kat food court MV, that day kawan cakap renovate so xtau bila buka balik.

Ok fine...pujuklah tekak sendiri supaya sabar...
HEHEHE...aku bukan pandai makan semua makanan Korea pon cuma pernah rasa nasi campur Korea tu...entah nama ape pon aku xtau. Aku tau gambo, tunjuk bayar and makan =)

So kebetulan rezeki I, dok baca blog orang tup2 depa buat entry pasal Makanan Korea...
cargas aku mencatit Nama restoran and lokasi.
2 blog yang kebetulan buat entry makanan korea but in different day...

Menjajau juga aku mencari restoran ni dekat E-curve, hehehe aku ni jarang ke sini...biasa familier IKEA,IKANO,CURVE yang lain idok ler aku nk pergi...xde kepentingan gitu.
Sebelum aku sesat birat...aku pon main tweet2 dgn ceera, ahaks...i like...dia bagi tau lokasi restoran ni.

Cargas mengusung Irfan sekali ke sini. Kami berdua je...
Cuma terbawak Irfan memang ler xder ape yang boleh dia makan...
Aku sua gak ler nasi putih sup dia...sib baik boleh telan dek tekak budak ni.

Irfan mencuba dessert- aiskrim oren...rasa dia memang walla.
Rm5+ kalau xsilap...sedap!!

Mentara tunggu nasi ku sampai...mende sampingan yang dia hidang ni memang pelik so aku makan mana yang aku rasa nak makan je...corn tu, Irfan perabis.

Sorry yer...main menu xdan nak snap...lapau sangat, dapat2 je terus baca doa makan and ngap.
Bismillah...next time lah yer kalau aku ke mari lagi, insyaallah aku snap semuanyer...
Ape pon... thanks ler pada Ceera and VP sebab uols ler penyelamat tekak ku yang ngidam nak makan makanan Koera.

Xoxo : LoveRazila

Wednesday, January 16, 2013

Nose Bleeding...


Irfan, nose bleeding semula.

This is 1st time in year 2013...petang sebelum kejadian baru je dok sembang dengan kawan, nak count brapa kali Irfan nose bleeding per year, rupa nyer...haaa hambek koo! malam tu dia nose bleeding arr.

Entah, xder ribu xder topan tup2 meleleh je fresh blood dr hidung, siap menitik atas carpet.
Huhuhu...why lah. Aku syak dia pi korek hidung tapi...kuku dia pendek naw. 
Entahlah... sebelum berdarah tu, dia ada bersin pastu dia cakap...
Mie, hingus Irfan nak keluar ni...tisu please.

Aku pas tisu...nampak darah dah meleleh.
Sepantas kilat aku tekup hidung dia...
Aku buka peti ais...terus ambil ubat titik utk hidung dia.. memang standby dah ubat tu dalam freezer.
HEHEHE...

p/s: lepas ni...mulut xmau cabul dah kat opis. HAHAHA =)

Xoxo : LoveRazila

Tuesday, January 15, 2013

Anniversary ke-11 tahun =)

Entry yang dah basi...ada aku kesah, since utk kenangan...aku nak abadikan gak gambo ni dalam blog I.
Inilah gambo anniversary kami ke-11 tahun.

No proper celebration for this year. Sedih hokey...xperlah, actually ada cerita di sebalik no proper celebration ni but malas nak kenang n malas nak memanjangkan cerita, benda dah jadi... :)

I rasa, i comel time ni sebab baju t-shirt I pakai ni saiz M ok. Still muat lagi. hehehe =)

Sedang melihat album pertunangan Ucu Nabila, ok juga.


Happy anniversary sayang!
Semoga jodoh kite and kebahagiaan kite berpanjangan hingga akhir hayat and bersambung hingga ke Jannah. Amin!!.
Semoga cerita cinta kite akan terus unggul di hati kita berdua... i love you always my dear <3 p="p">

Xoxo : LoveRazila

Monday, January 14, 2013

Dungun... here we come =)

Hello orang Gannu...kami mai dah ni =)
Inilah sambungan kisah cinta mereka =) yang membawa kami ke sini.

Venue : Dungun Terengganu.
Date : 21/12/12 - 23/12/12

Kami bertolak that 21hb jam 12am gitu. Sempat gak ler aku tgk #DendamSarakit walau pon cetoik je...
Sesambil packing baju mata tu tgk juga ke tv...rugi wow tak layan crite tu. Hehehe.

Kami memulakan perjalanan dengan lafaz Bismillah... 3biji kereta ke sana.
My car, me Mr R, anak2 and my parent in law, 2nd car - Ateh sefamily with Ucu Nabila & last car My toyota, bring by Zaki n family also Midah with Aiman. Kereta Abang Long Rahim akan bertolak Jumaat petang sajo dari Sepang.

Perjalanan ok...hujan di setengah2 tempat but renyai saja....
Tenang je pemanduan... kami sempat singgah di R & R mana tah, gi Wewe then setengahnyer masuk kreta balik n ZZZZ especially Mr R, kesian dia...balik dari koje xdan nk tido terus g undangan kenduri rumah jiran pastu rest kejap terus drive pula ke Gannu. I offer nak drive dia xmau =)
Ambil kesempatan during Mr R zzz, i go mencekik...lapo pulak wei... jam 3am+.
Kami sampai area Kemaman dalam 6am+ so solat di Kemaman lor.

Lepas tu memasing kelaparan...carilah kedai makan.
Harem nak jumpa...ello, Jumaat depa cuti hokey then nak cari gerai2 tepi jalan memang ler xjumpa...tambah lagi hujan. Argh!! limited pemandangan di kala hujan. Sudahnyer cari punya cari...sampai ke Dungun so singgah terus rumah pengantin lelaki nk BF di sana.
Jumaat memang xder aktiviti selain makan tido saja...hujan kan... nak keluar pon malas...leceh nak berpayung bagai...hendak lagi aku yg anak dua ni. huh... lupakan...

Gambar kenangan di majlis bertandang on Sabtu - 22/12/12 ( my anniversary date tau!).
Layan....

Ucu yang tengah hot dek layanan mak andam kat sana...
kami pulak dok buat lawak kat bawah ni, nak bagi si adik tersenyum riang di hari bahagia, and finally we are make her laugh...alhamdulillah.

Ayah sedang menepung tawar =)

Abang long Rahim memfollow after that.

Mak mertua ku pula...

Ateh.. dah senyum2 dah my sis =)

My lovely darling...

Makan beradap...limited space so kami makan bawah khemas berdepan pengantin...alah sama ja, asal dapat makan dah syukur alhamdulillah.

Majlis berlangsung dalam hujan ok...kekadang lebat kekadang renyai yang pasti HUJAN!!!.
Lepas majlis selesai, kami minta diri sebab nak heading ke Jertih pula - rumah Kak Uda.

Sebelum ke rumah Kak Uda, kite nyinggah ke rumah Kak Teh merangkap besan mak.
Amboi Alang, ngadap durian terus erk bila sampai sana =)
Xper..bagi chance orang Sabah makan durian pepuas, Sabah durian mahal kan?? HIHIHI.

Saya di pagi ahad...siap2 mau pulang ke kg, ayah nak balik sangat sebab dok teringat kebun sayur dia di tepi rumah =)

Mak tinggal rumah Kak Uda sebab depa akan balik with Alang and Abang Rahim sekeluarga on Monday, Kak Teh lewat skit balik Selangor.

Musim rambutan you...ni pemandangan depan rumah Kak Uda, actually... ni rambutan jiran sebelah tapi aku minta sebiji wat rasa...takut terbayang2 kan =)

See air dah naik... Alhamdulillah, kami balik awal kalau balik Isnin...memang meredah banjir wei. 
Pagi isnin tu...jalan ni dah xnampak dah...akak aku semua pindahkan kereta di main road pada malam isnin tu.
Syahdu....seperti tak percaya...rumah Kak Uda air xmasuk dalam rumah sbb depa tambak tinggi.

Rambutan yang aku minta buat rasa... manis.

Otw pulang... hujan sesaja.

See...jalan basah.

Aryan melena =)

Irfan kebosanan di seat belakang bersama atok =)

Masuk highway Kuantan...alhamdulillah, nampak matahari, rasa kagumnyer tengok sunrise di petang hari...ello, aku xnampak matahari since Friday tau...haruslah bersyukur and jakun bila nampak matahari =P


Xoxo : LoveRazila

Wednesday, January 9, 2013

Makan-makan for New Year 2013 =)

Kejadian adalah tahun lepas, wah! macam dengarnyer lama padahal baru je 9hari di tahun baru =)

Kami organise makan2 sempena menyambut tahun baru cum meninggalkan tahun lama.
Memula nak buat dinner, ceh!...kami pon semangat pikir pasal thema dinner.
Kawan come out with idea pajamas thema....owh dear, hober okey.
Haih...nak pi restoran berpajamas?? Ayoyo!.
Aku pulak, bizi buat survey restoran for dinner.

Tup2 ada kawan cakap...kalau malam dia xdpt join, adeh! ponek i menyervey tempat2 restoran yang best.
Ok...xperlah, we change as lunch lor.
Set tempat, date then the day, ayuh! beramai2 makan lunch di luar.

Venue : De' Chiengmai Thai Seafood Restoran, Sg Buloh.
Date: 28/12/12
Members : Finance Teams.

Berdiskusi about the menu.

Lai2...pilih ape mau makan =)

Saja2 nak perabih kodak...ahaks!, kodak ker???

Enviroment...

Hah! makan sudu je lah...

Longan sampai...

Himpun hadiah... exchange hadiah. Best... i like =)

This is my lucky number...

Our menu.

Menu :- tomyam campur.
kerabu mangga
ayam goreng pandan
ayam masak cendawan
udang goreng tepung
sayur campur
asparagus masak garlic
Air => longan. 

Now u see...

Now u don't ...hehehe dah selamat masuk perut. Sedap!!!

Desert Time =)

Decor.

Pelbagai bubur aku lumpsum kan je...sedap juga XD
Malas kan nak bangun sepuluh kali utk take desert, so add kan semua =)

Moh ler pulang...perut sudah kenyang....

Thanks to everyone who always support me and each other.
Berjumpa di tahun hadapan .... 2013.


Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA