Translate

Monday, January 14, 2013

Dungun... here we come =)

Hello orang Gannu...kami mai dah ni =)
Inilah sambungan kisah cinta mereka =) yang membawa kami ke sini.

Venue : Dungun Terengganu.
Date : 21/12/12 - 23/12/12

Kami bertolak that 21hb jam 12am gitu. Sempat gak ler aku tgk #DendamSarakit walau pon cetoik je...
Sesambil packing baju mata tu tgk juga ke tv...rugi wow tak layan crite tu. Hehehe.

Kami memulakan perjalanan dengan lafaz Bismillah... 3biji kereta ke sana.
My car, me Mr R, anak2 and my parent in law, 2nd car - Ateh sefamily with Ucu Nabila & last car My toyota, bring by Zaki n family also Midah with Aiman. Kereta Abang Long Rahim akan bertolak Jumaat petang sajo dari Sepang.

Perjalanan ok...hujan di setengah2 tempat but renyai saja....
Tenang je pemanduan... kami sempat singgah di R & R mana tah, gi Wewe then setengahnyer masuk kreta balik n ZZZZ especially Mr R, kesian dia...balik dari koje xdan nk tido terus g undangan kenduri rumah jiran pastu rest kejap terus drive pula ke Gannu. I offer nak drive dia xmau =)
Ambil kesempatan during Mr R zzz, i go mencekik...lapo pulak wei... jam 3am+.
Kami sampai area Kemaman dalam 6am+ so solat di Kemaman lor.

Lepas tu memasing kelaparan...carilah kedai makan.
Harem nak jumpa...ello, Jumaat depa cuti hokey then nak cari gerai2 tepi jalan memang ler xjumpa...tambah lagi hujan. Argh!! limited pemandangan di kala hujan. Sudahnyer cari punya cari...sampai ke Dungun so singgah terus rumah pengantin lelaki nk BF di sana.
Jumaat memang xder aktiviti selain makan tido saja...hujan kan... nak keluar pon malas...leceh nak berpayung bagai...hendak lagi aku yg anak dua ni. huh... lupakan...

Gambar kenangan di majlis bertandang on Sabtu - 22/12/12 ( my anniversary date tau!).
Layan....

Ucu yang tengah hot dek layanan mak andam kat sana...
kami pulak dok buat lawak kat bawah ni, nak bagi si adik tersenyum riang di hari bahagia, and finally we are make her laugh...alhamdulillah.

Ayah sedang menepung tawar =)

Abang long Rahim memfollow after that.

Mak mertua ku pula...

Ateh.. dah senyum2 dah my sis =)

My lovely darling...

Makan beradap...limited space so kami makan bawah khemas berdepan pengantin...alah sama ja, asal dapat makan dah syukur alhamdulillah.

Majlis berlangsung dalam hujan ok...kekadang lebat kekadang renyai yang pasti HUJAN!!!.
Lepas majlis selesai, kami minta diri sebab nak heading ke Jertih pula - rumah Kak Uda.

Sebelum ke rumah Kak Uda, kite nyinggah ke rumah Kak Teh merangkap besan mak.
Amboi Alang, ngadap durian terus erk bila sampai sana =)
Xper..bagi chance orang Sabah makan durian pepuas, Sabah durian mahal kan?? HIHIHI.

Saya di pagi ahad...siap2 mau pulang ke kg, ayah nak balik sangat sebab dok teringat kebun sayur dia di tepi rumah =)

Mak tinggal rumah Kak Uda sebab depa akan balik with Alang and Abang Rahim sekeluarga on Monday, Kak Teh lewat skit balik Selangor.

Musim rambutan you...ni pemandangan depan rumah Kak Uda, actually... ni rambutan jiran sebelah tapi aku minta sebiji wat rasa...takut terbayang2 kan =)

See air dah naik... Alhamdulillah, kami balik awal kalau balik Isnin...memang meredah banjir wei. 
Pagi isnin tu...jalan ni dah xnampak dah...akak aku semua pindahkan kereta di main road pada malam isnin tu.
Syahdu....seperti tak percaya...rumah Kak Uda air xmasuk dalam rumah sbb depa tambak tinggi.

Rambutan yang aku minta buat rasa... manis.

Otw pulang... hujan sesaja.

See...jalan basah.

Aryan melena =)

Irfan kebosanan di seat belakang bersama atok =)

Masuk highway Kuantan...alhamdulillah, nampak matahari, rasa kagumnyer tengok sunrise di petang hari...ello, aku xnampak matahari since Friday tau...haruslah bersyukur and jakun bila nampak matahari =P


Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA