Translate

Friday, January 25, 2013

S3...

Yer...yer...yer..
Ada orang tu dah dapat handphone baru...
Dan ada orang tu, terkejut pepagi bute dapat sms nak hp baru.

Tragedi adalah di hujung minggu yang lalu.
Mr darling pi outstation...tup2 pepagi sms masuk, terkijip2 mata I pandang screen hp. Almaklumlah, pagi bute kan...lom lah bangun lagi masih diulik mimpi indah bersama anak2.

Ayat canggih SMS tu berbunyi cenginih...
Assalam..yg t tlg g beli hf abg Samsung Galaxy 3,abg pya fn dah mkn trk.col x blh nk dgr kena guna laudspeker.tlg erk.
Disebabkan ayang power ni lah aku membaca 3x. HAHAHA...dasarkan bini dia yang so blurr di pagi hari.

S3 berwarna blue sebab warna merah yillek, 
warna grey ada yg AP set sajo, white also yillek. Hantam sajalah as long original set sudah.

Tulah...time birthday ari tu I offer change hp xmau...membazir katanya, time annyversary pon tanya gak lagi...U nak hadiah hp x? Xnak juga sudahnyer...kelibut suh I pi beli hp baru sbb during outsation dah xboleh guna hp. Ahaks!! cakap I xmau dengar. Sindiri mau hengat arr.
Hp mana boleh pakai more then 2years, sure got problem =)

Ape pon, dah selamat dah bertukar wajah but hp lama dia tu...masih lagi disimpan hokey. Very tidak paham...terlalu menghargai ler tu =P.

Time membeli S3 ni, Irfan pulak merengek mau kan HP PSP...aik aku pon baru tau PSP ada HP Psp...
Rege less then 1k, and more cheaper dari harga PSP yang aku belikan dia 2tahun lepas. Grrr...

Inilah rupa hp tu...can make a call as usual hp also can main PSP juga.

Alahai anak, sudahnyer aku cakap cenggini pada Irfan...
Irfan request kat daddy lah yer...
mummy dah bengkok ni keluar almost 2k for daddy hp =)

Irfan pon suh aku call mr darling...dan-dan nak request suh daddy balik dan2 tu gak belikan dia hp.
Hamboi...ko ingat daddy nak sgt ker layan permintaan ko tu??
Sudahnyer mr darling buat perjanjian...
Irfan get good result..daddy buy for you that what you want.

Hok aloh, ni lagi sorang manusia yang suka mua kan si anak.
Ello mr darling, u tau x berapa RM u dah spend untuk motivatekan ur son??
Don't spoil our son hokey.
Our son baru je nak genap 6years old on 29/04/2013...permintaan dia hober dari maknyer tau.
Mak memang rasa tercabar and tercemburu ok =)

Mana tak cemburu...5/1/13 tadi...budak berdua tu dapat mini tab sorang satu. 
Melampau kenn kalau nk beli hp pulak *___*.
Mak xnak cakap ape...mak nak tengok je jadi ape, once itu budak nama Irfan get the hp PSP...i pula nak request GOLD for me... ahaks! mak pon xmau kalah tau =D.


Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA