Translate

Tuesday, January 8, 2013

Sesi persekolahan 2013..

Hai kawan2... 2013 menyaksikan... Irfan dah masuk kelas 6 tahun =)
Ahaks!! makin besau anak ku seorang ni.
Dah boleh diharap utk switch off and on lampu, tolong angkat pinggan pi sink.

02/01/2013 - we all berdua cuti. 1day je sebab Irfan dah biasa dengan sekolah ni so kalau cuti lelama pon sat lagi dia yang minta kite balik tunggu kat rumah.
Pepagi hari bangunkan dia...amboi senang pula ko nak bangun yer Irfan, yang rasa susahnyer a night before sekolah. Haih! ko main payah nak suruh tido...almaklum arr during school break, dah biasa tido super lewat so nak route balik ke tidor awal adalah payah. 

Cute kan... like a twin mau gi sekolah gitu.

Si Aryan pula di pagi hari pertama tu, merempan nak gi sekolah gak... nak pakai baju sekolah gak.
Adui, puas pujuk..x lut gak so sudahnyer, kite pakaikan baju lama si Irfan.
Haih, suke bebeno budak tu tau. siap minta setokin and kasut sekolah also, sib baik kasut abang yang lama tu dia xmuat pakai kalau x...complete lor =)


Ada gayalah dik, u pakai macam ni tangan siap masuk poket. 
Echem =)

Suka memasing dah bersiap nak gi sekolah...
This week depa habis kelas awal, dalam kul 10am cam tu dah boleh balik sebab buku lom dapat lagi.


Tu... budak tu xmau ikut kite balik...sibuk nak masuk kelas.
I pula...alahai saya rasa anak saya kecik sangat untuk bersekolah lagi...ello, my son just going to 3years je tau. budak lain tu semua 4years old.

So Mr R pon jumpa principal sekolah tu, she bagi tempoh for 3days to duduk and joint budak 4 years tu, kalau ok baru bayar fees. Orait...sib baik principal ni ok.

After that, i dah start nyorok2kan muka sebab, haih nak train anak tinggal dalam kelas maa pastu, next day tu aku xcuti so kalau dia melalak kan susah. Lepas aku nyorok, aku intai2, nampak dia macam mencari2 bila nampak muka daddy, he cool down semula. I suruh pula Mr R nyorok, emm pastu bila dia perasan dedua yillek...startlah, nangis nak kluar kelas. hahaha... 

Mr R pujuk masuk kelas lepas tu terus dia xmau.
Pujuk punya pujuk...xnak gak so kami bawak dia pi breakfast mentara nak tunggu jam 10am. 

Ni dia, budak lari dari kelas...

After makan semua...kite tanya dia balik...adik nak masuk kelas x?
Tanak katanya. Ok, esok nak masuk sekolah x? tanak gak.
Bagus, senang hati mak =)

Bila nampak dedua pakai baju sekolah, terasa pulak anak2 dah besar panjang...huhuhu nanti bila lagi besar sure depa xmau sama I dah, harapnya depa will close with daddy.
Amin!!

Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA