Translate

Friday, February 22, 2013

NOSE BLEEDING LAGIK!!

HUHUHU...ni 2nd time kene.
Kali ni aku pon tak perasan kejadiannyer sebab aku tido di bilik, Irfan & Aryan terbongkang depan tv.

Pagi tu Irfan bangun terus masuk bilik, as usual dia panjat katil and sambung tidor.
Baru nak lelap...my CITY maid kecoh2 time nak lipat toto.
Dia pon mai tanya...ni tanda aku nak bersalin ker??Sambil tunjuk toto ni kat aku.
Aku terkejut gak...bukan ape, aku tau simtom aku nak beranak...tapi aku kompius, tu darah ker coklat ker??

Aku tengok irfan...xder nampak darah pon kat muka dia.
Ker sebab aku mamai aku xnampak or blur2 gitu.
Banyak kan?? Aku perasan, time subuh, aku nak sambung tido dalam bilik tu, nmpk tompok ni and aku pikir, owh! maybe budak2 ni makan coklat sebelum tidor then depa xcuci mulut...
it's my syak ok... tu pasal xrisau =)

Nih...baru nampak kan??Sikit2 jer baki yang nampak.

Nak tunjuk jugak tu... hahahha...=)


Xoxo : LoveRazila

Thursday, February 21, 2013

Pony Ride Lagi!!!...

Yeah!! berkuda lagi dan lagi....
Haih, udah rupa macam ape je aku ni anak beranak...macam ler xder aktiviti lain nak dibuat.
Well kali ni kite gi with the mr darling kooo.
Alahai...gumbiranya rasa hati, jarang sangatkan nak dapat bersama2 with the kids.

So sempena daddy ada bersama...moh ler kite bersuka-suki yer.
Anak2, sila jangan buat perangai supaya daddy x bosan with korang k. 
HEHEHE, pesanan dari penaja utama =)

Inilah kupon FREE untuk menunggang kuda and berkereta kuda.
Yang kaler oren tu untuk berkereta kuda tau...I dapat satu je tapi yang nak naik 4orang so how??
Kupon kereta kuda dah finish tapi sebab tu yang last, i ambil gak =D

Akak kat kaunter tu siap cakap ape tau??
Aik...rajinnyer, datang lagi???
KEHKEHKEH, akak kat kaunter tu siap hinggat muka I tau, mana x ingat nyer balik2 muka aku anak beranak je yang berkuda, hondak lagi aku je yg sweet pregnant. HAHAHAHA.
I pon cakap dgn akak tu...cam ni lah kak, selagi maknyer gagah perkasa nak drive ke mari dgn anak2, sebelum bersalin...muka I jer lah jadi pengunjung setia (^_^).

Aryan dengan gaya yang bersahaja =)

Si chomel saya XD

Sukeler tuh, daddy nampak dia naik kuda...
Biasa kite snap gambo or video then send kat daddy, now daddy tengok sendiri anak2 ride kuda =)

Irfan...ada gaya x???

Ni 2nd ride yer...sebab ni pakai kupon mak dgn paknyer =)

Baru naik for 2nd ride...

Ok jalan.... Irfan memang suka kuda kaler ni, siap tukar dgn orang belakang tau sebab nak dapatkan kuda kaler ni. Alahai...sib baik kuda kaler ni ada 2 ekor =D

Aryan don't care...as long dapat naik kuda sudah!.
Ko bagilah kuda kaler ape pon...as long kuda betul. HEHEHE.

Yeah...rezeki kami anak-beranak, 1tiket last tu boleh naik 1family.
Actually kite cakaplah...ada 1tiket je...so ingat nak kasi Irfan naik so yg lain tunggu pastu pakcik tu cakap...mak ayahnyer mana??
Kami cakaplah...ada ni tapi tiket satu je.
Then pakcik tu offer naik semua sekali...wah!! terus laju naik kereta kuda tu. KEHKEHKEH
1st time naik kereta kuda kooo.

Yeah!! kuda ku lari laju....

Irfan & daddy, sila abaikan aksi hidung anak saya ^__^
xsenonoh betul budak ni.

Ish!! apesal aku muke macam tak chomel je??
HEHEHE sebab lom guna MB product ler ni, kurang chomel =)

Gambar ok...

Tunggu turn nak naik kuda... ramai orang kan.

Yeeeehaaaa.... =)

Xoxo : LoveRazila

Wednesday, February 20, 2013

Melaka Day Trip...

Yeah!! Melaka short trip kali ni.
Memang dah dapat agak xdapat nk berholiday sakan so xder aktiviti membooking hotel...
yup...kite takut frushted ok.

Trip kali ni lepak rumah akak ipar ku sahaja, settle keje.
Ahad yang lalu...xingat ahad minggu yang mana...tapi happen on ahad =)
Tidak macam selalu tau... biasakan mak yong yg boyot ni pi balik kg ambil parent's in law then bawak balik sini, but that day adik ipar ku yang hantar...walau pon lambat sampainyer tapi kire oklah kan dr aku ni dok ulang alik kg mengangkut.

Kami tolak dalam kul 10lebih...malam yer selepas my CITY maid buat perangai...xper momantai...mr darling ada so live it dia yang handle aku buat bolayan...
Pi anto my CITY maid ke umah akak sedara dia di bangi pastu kami lenjan ke Pedas Linggi pula,
from Bangi dalam kul 11.35 then kami arrive 11.53mlm.
Emm aku rasa AES xkene kot.HEHEHE dasar kan...suke menabung utk kerajaan =)

Bergambaran sebelum pulang...
Kali ni gambo adalah up side down yer...

Yeah...gambar lagi tapi jauh lah pula...xper boleh nampak playground front of my sister house.
Suka and puas hati anak2 ku dapat bermain di taman, hondak lagi ada sepupu yang rajin melayan...laju jer memasing, lupo dah mami kat mana dadi kat mana =D

Ni gambo preparation for warming house my sis ok.
Tu, my Kak Teh sedang bizi di dapur...i bizi jugek...bizi snap gambo orang sebab I xlarat nak nolong =)

Yeah!! anak buah ku ... Along Hafiz yang rajin sungguh layan anak2 ku. Ni anak Andak...memang bestlah dapat anak macam ni, koje xberkira...agak2 mana yang boleh dibantu...dia je yang terpacak kat situ kalau xde koje..dia jugaklah melayan anak2 ku. 
Suka sangat tau...lepas beban mak yong ni nk monitor anak2. HEHEHE

Majlis tahlil n Yassinan start kul 11am and that time, aku dah terbongkang dalam bilik.
Ya ampon...capek ko, mata memberat je...makanya dengan alasan kite menunggu hari...so kite pon minta izin membuta dalam bilik. Kehkehkeh...dasarkan =D

Kite sedar balik dah kul 1pm tu pon lepas kali ke-2 my darling bangunkan I ajak makan...
Inilah bini yang paling mithali di abad ini. Hehehe...#sila jangan ikut perangai saya =)#
Serius, memang tak larat nak bangun and the cuak is...I asyik dapat false contraction saja.
mulalah otak berpikir...mana private hospital terdekat...kehkehkeh...takut memasing =)

And as usual...petang Isnin tu, kite dah otw balik ke kg. Singgah bangi to pickup my CITY maid then heading to balik kg.... kite anto mertua lah... my FIL mana boleh nk berlama2 di tempat orang sebab otak dia dok ingat sawah dia...kebun2 sayur dia =)

Hari selasa, my CITY maid buat perangai...and guest sape yang kene, mr darling...pergh memang syiok arr. ko buat feel silap orang..kalau dgn aku, mostly aku yg mengalah...dgn darling aku...memang syiok...KENE BUKU DENGAN RUAS, barulah nmpk batas Majikan n Maid gitu.
Argh...story my CITY maid tu...kendian arr...spoil my mood. HUH!.


Xoxo : LoveRazila

Tuesday, February 19, 2013

Korean Food (^_^)...

Hok aloh...ngandung kali ni very the melampau.
Aku dok asyik kemaruk nak makan Korean Food, entah paper tah.
Yang aku pandai makan pon set nasi dia je yang lain harem nak makan.  Hehehe...

Ahad lalu, dok sembang2 dengan Wani, sembang2 rindulah...kan dah lama gilak tak berhobby dengan Wani.
Wanilah kawan aku yang bujang. Haih, orang bujang ni kalau ajak keluar senang sikit hondak lagi parent dia kenal aku... #a few time gi rumah wani so mak ayah dia dah tau aku#

Sembang punya sembang dalam whatsapp tup2 aku gatai ajak dia pi makan Korean Food kat MV.
Heh, lama dah xmakan kat sana... so wani pon ok je but she need to get permission from her parent same as me...mestilah minta permission nak keluar rumah dr darling ken... darling oustation so minta izin ler dalam whatsapp koo.

Yeah!! my darling bagi sebab darling ku jua kenal sama Wani. HEHEHE kire kautieam arr.
So siap2 utk outing with wani. Hoyey...time for my self, anak2 duduk bebaik kat rumah k, mami nak kluar ni. Korang tinggal yer...sebab nanti petang nak keluar dgn uols pula =P

Kejadian : CNY - day 1st
Fuh!! sib baik food court MV buka and the best is...wah!! nikmatnya dapat makan Nasi korea ni. HEHEHE. Maaf eh! i xmakan seaweet but i get sup saja =) 
Inilah set nasi tu...aku ambil beef. Sedap!!!


Aku ambil air just Epal tp masam koo, then wani penyelamat keadaan...dia try ais kisar. Sedap kooo, serius...makan sikit terus rasa...argh!! SYORGAAA...xmanis kooo. Aku suka taste dia.

Bergambaran buat kenangan...nanti dalam pantang kite tengok sajo yer ... mana tau kot terbayang2 korean food time dalam pantang nanti. HEHEHE.

Wani with the Korean noodle. She say rasa macam magi kari. HEHEHE.


Rupa Korean Noodle wani =)

Bergambaran di dalam surau sebelum berpisah untuk pulang ke rumah memasing and the best is, sompek lagi kami shopping kat Jelly Bunny...

Nak tau ape tu Jelly Bunny?? Heh, rugilah korang xtau...tu jenama kasut baru tau, aku tau pon dr minah bernama CEERA.
Jelly Bunny ni ada 3 branch...KLCC, MV and OU.
KLCC and MV aku dah gi and also dah merembat a few pair so lepas ni aim nak ke OU pula.
HEHEHE...korang try ler pakai brand ni... memang puas hati sebab dia selesa for me and cheap (^_^).
Suka hati I...jimat $_$. HEHEHE.
Terbayang2 nak ke Jelly Bunny di OU pula...aku suka tengok bunny dia yg xder mata tu.
KEHKEHKEH macam kelakar sangat =D


Xoxo : LoveRazila

Thursday, February 14, 2013

Pony Ride...

Sabtu yang lalu...bersemangat untuk menunggang kuda...
Ni semua gara2 terbaca dalam blog kawan...ONDSCENE.MY
Rasa teruja nak membawa anak2 menunggang kuda.
So..Sabtu adalah supa dupa pack with activities, 1st pi pump tayar (look tayar almost flat...ni lah stail pompuan bawa kereta...malas nk ngepam tayo). 
2nd program - cuci kereta [since kereta dah rupa lorry sampah Alam Flora- baru ada feel nak hantar kedai to wash it =) .]
3rd program - bila condition tayar dah ok, kereta dah berkilat lepas cuci...so, barulah mood meyoya mai...
moh kite ke Tasik Titiwangsa.

Timing tak ngam =P, kul 1.00pm baru sampai sana so, layan kereta remote kat litar ni.
Adalah 30minit kot, pastu memasing dah kebosanan...memasing bersunggut nak naik kuda.



Emm...ni lah gayanya bila x information, aci redah je yang penting sampai...dah sampai baru cari info ;)
Horse or pony ride ni ada 2sesi tau, pagi (9-11am) and petang (4-6pm). 
It's FREE ok...for February only but uols kene get kupon di kaunter yang disediakan sebelum menunggang.

Disebabkan nak menanti ke jam 4pm tu lambat...so, Pikir punya pikir...moh ler kite ke KLCC untuk window shopping and makan2 sementara menanti petang. Gila kaw nak tunggu kat dalam kereta dr jam 1.30pm to 4pm ... panas weii, panas terik tau.
Jam 3.45pm kite heading ke Tasik Titiwangsa semula...
Boleh refer kat sini untuk bayaran dan jadual menunggang kuda.

Time kami datang ni, track kereta kuda sedang diselenggara so boleh horse ride je... xperlah, kasi chance kat anak2 menunggang, mak tumpang seronok tengok jer.
Mummy xboleh naik pon sebab nanti kuda patah pinggang you, membawak mak yong yang berat ini (^_^).
Gambar anak2 naik kuda yillek, sebab maknyer bizi buat video untuk dipersembahkan kepada mr darling yang outstation. Ginilah kalau mr darling xder so mummy kene take over membawa anak2 bersosial di luar.

Baru tau yang restoran Nelayan kat sini dah tutup rupanya... bila tutup pon, wa puu chetau =)

Bergambaran sesuka hati sebelum pulang =D

Kalau sempat nanti I upload video anak2 menunggang kuda pula yer...tunggu tenet laju skit.
Jumpa di versi ke-2 sesi menunggang kuda.
Ku rasa, macam harapan besar untuk aktiviti menunggang kuda ni jadi aktiviti mingguan anak2 ku.
Habislah...I juga yang jadi mangsa to drive them.


Xoxo : LoveRazila

Wednesday, February 13, 2013

White Bubbly in house ^__^

Alhamdulillah....sebelum bersalin ni dapat juga makan coklat ni.
Coklat yang dicari2 tetapi tidak ditemui.
Pestaim makan coklat ni...wah!! syorga. Terus jatuh chinta gitu.

1st time dapat dari kawan yang baru balik from Australia, peh tu ada dengar kawan lain nak g Tasmania pula so kami kirim lagi peh tu nak membayar lah kekonon....ahaks!! kawan tu bagi FREE daa.
Senyum mekar memasing...

Lepas tu terasa2 tekak ni nak makan lagi, mencari di mall, haram xjumpa. 
Kawan balik via KLIA, gelabah minta kawan toong carikan, Haram xder gak jual kat KLIA.
Sedih...terasa2 sedap coklat ni.

Jemput tengok eh =)



Semalam - 07/02/13 tetiba kawan yang di Bintulu whatsapp saya...
Tu...dia nk tunjuk, penat2 dia cari kat KLIA, sudahnyer dapat kat Bintulu je. Kahkahakah.

So... saya dengan penuh semangat n tak rasa malu dah, terus tulis...
SAYA NAK...SAYA NAK...
Nak coklat tu...

Hober kan...tapi ada aku kesah?? Yang penting, dapat kan. HEHEHE.
Then by 08/02/13 dalam kul 11am tu coklat selamat tiba di opis I.

Terima kasih Mr Coklat. Jasa mu ku kenang =)
sayang awak sebab ketat2 sebab awak suke layan kerenah saya yang ngidam macam2. Hahaha =) 

Notes: Kalau uols tau kat KL mana ada jual coklat ni, sila sharing2 eh.
TQ kawan =D


Xoxo : LoveRazila

Friday, February 8, 2013

BMW X5 or X6 eh?? =)

Malam semalam, aku request kat my lovely darling ...#danx2 lovely darling kan...
Request ape??I request kereta seperti di bawah ini :-P


BMW X5

BMW X6

Awesome kan??Sebab musababnya??

Yang...nanti u tolong belikan I, X5 or X6 eh!.
Apesal pula? Kereta U tu nape?
Alah...kereta tu rendahlah...
so kalau drive bila ada kereta kat belakang, silau tau mata i nak drive.
Bahaya...(my reply)...

Bestnyer kalau dapat request macam ni as simple petik jari je....
alah2 stail merengek nak kereta mainan kat pasal malam gitu  =).
Korang pernah??
Rugi wow kalau xpernah request mende2 macam ni,
bila request mcm ni terasa macam, argh!! sungguh kaya aku ini. HEHEHE.


Wah!!... skrip di atas adalah skrip indah di kala ku bermimpi.
Bukan bermimpi dengan satu bintang macam dalam lagu tu...ni mimpi berbintang2 tau sampai naik berpinau bijik mata ku.

Alangkah indahnyer kalau mimpi tu jadi nyata. Kahkahkah...pitam aku sehari kot kalau betul2 jadi.
The best is, bangun dari tidor terus bersemangat bercerita pasal mimpi tadi...siap sengeh2 sendiri. HEHEHE
My lovely darling...hamboi, banyaknyer duit I nak beli X5 tu. Kahkahkah...
Sekian cerita mimpi yang tak sudah ini...

Berdoa semoga tiap malam pon mimpi yang sweet2 saja.


Xoxo : LoveRazila

Wednesday, February 6, 2013

Zoo Negara 2013...^_^


Sabtu yang baru lepas... puas memikir ke mana harus ku bawa anak2 ku beryoya.
1st - target nak ke genting...ahaks mr darling xbagi sebab dia takut aku  dah sarat pastu, dia risau aku xberdaya nak handle both my son especially si Aryan.
2nd- Nak ke zoo, rejected jugek. reason zoo besau nak bawa anak 2 berjalan takut aku kepenatan. Kalau naik tram...rugi arr.
3rd- Berjaya Times Square Park- aku pula yang reject sebab anak2 bawah 12 years kene monitor by parent - adoi...malas naw nak tengok depa ni main.
4rd- mr darling suggest gi tengok wayang je...huhuhu, mana ada cerita karton yang oit sat lagi anak2 buat wayang dalam wayang...haru beb.

Bincang punya bincang dgn darling dalam whatsapp so kata putus adalah...ke Zoo kite.
Pergh!! sesampai di sana dalam kul 10.30am.
Kite xde bekal ape pon sekadar nugget goreng sebab maid I kali ni is sepisis berarah,xreti sgt nak pikir sendiri xmacam Tari dulu pandai je dia masak ikut tempat nak dituju. #Tetiba rindu sgt pada dia :'(

Stop crite maid, spoil my mood.
Well! kan dah lama xmasuk zoo. Very semangat you mau ke zoo so kite pon congak2 $$ dalam wallet memandangkan dah buat saving a day be4. Kire2 owh ok...cukup ni. HEHEHE.
Anak2 zaman sekarang ni lagi terror bab duit, sumpah xpercaya kalau kite cakap xde duit ^__^.
Habis2 depa cakap ape tau...jom cari ATM, duit mumi dalam bank kan??
Argh!! anak2 memang begitu. Never understand yang duit dalam bank adalah for future saving nak oit.

Fee (A):RM30 with mykad
(C):RM6 with mykad (3 to 12years) - below 3 is free tau.
Parking Fee:RM5.50 xtau utk sejam ke 3jam pertama kot. 
Parking aku kene RM8.50 (10:30am - 4:30pm) 
For feather information boleh refer kat website ni http://www.zoonegaramalaysia.my/

Let's go...
It's Zoo time.

Certeka...ape yang dia orang tengok komain khusyuk tuh??
Jeng...jeng..jeng... depa khusyuk tengok si  leher panjang ni ha...jakun gitu.
Pakcik zirafah =P

Budak Irfan ni request nak duduk belakang gajah...HEHEHE, mana nak ku cari gajah untuk di tunggang??
So sempena gajah itu tiada, kita main2 with gajah batu eh.

Dia mengkagumi kekura =)



Kekura zone...
Nyeh...nyeh...nyeh... dia pon so glamor arr di Zoo.

Hish...besar ni, nyorok lagi bebetul landing baekk tepi tebing..kehkehkeh

Kite singgah kat rumah Amphibia...melawat and mengenal katak gitu.
Buat2 macam xpernah nampak katak so anak2 tambah excited mencari di manakah katak dlm bekas kaca tu ^__^
Mak tolong2 cari gak padahal mak menahan kegelian pada katak. Bila jumpa memasing happy...success to find the frog...entah pape tah eh tapi oklah.

Dan kite teruskan perjalanan...mencari kandang Tiger and Lion pula,
Request dari bebudak ni...
Bila dah jumpa terus mencari lagi...di manakan sang belang ni?? Cari punya cari...dia lepak bawah pokok...nampak ekor sahaja =)

Pastu...kite nampak kad manila bertulisan seperti ini... 
So laju je ke tempat yang dimaksudkan...

Loh!! ongputihlah pula, damn! camne nak sembang cakap ongputih ni??aku ni bahasa tunggang terbalik...berbicara dalam hati gitu.
Sampai2 terus ler aku ni berbasi2 menegur...Good morning =)
Dia jawap...Selamat pagi with smile also =)
*Fuh lega...pandai cakap Malay, i like =P HEHEHE

 So let's we main lukis2 gambo.
Memula pilih gambo pastu hulur tangan dan dia akan lukiskan utk kite =)

Irfan nak gambo singa laut...

Aryan pula aku suh lukis crab sebab jari dia suka naw mencubit I tau...Grrr sakit tahu tak???

Aku pula ...gambo kekura sebab sedar diri i'm walk slow sekarang ni =)
Nak tengok gambo sila lihat dalam IG k.
Actually it's free but u can give some donation.
Kami pon wajib menghulur..alah for animal food, medication animal etc. Menderma tu kan bagus =)

Gi kandang lion tapi memasing tengok lukisan di tangan, HEHEHE

Hamboi...haus naw anak ku ni. Padahal...ko sedap duduk dalam stroller, I jugek yang sorong. 

Kite ke Ape centre pula...

Xbest sebab chipanzi yillek coz dia preggy 9month now so tinggallah orang utan yg kurus tu. Haq yang besaq tu pon yillek...maybe dah arwah kot.
Syiok lagi kat Sepilok dengan Semangoh yang kami pergi tuh. 

Danx2 buat komperison tempat orang utan...very melampau kan...

Bergambaran pelbagai aksi =D 

Tikus terbesar di dunia...

Sebelum pulang untuk mengakhiri perjalanan kami anak beranak...kami layan Animal Show.
Reason is..mak dah penat nak menyorong anak peh tu mak nak duduk rehat sambil lunjurkan kaki.
HEHEHE.

Binturong...

 Otw nak ke pintu keluar...lawat pulak taman kanak2 ...so Aryan orang yg 1st nak pegang Pony, Irfan seperti takut2 nak pegang...bila nampak adik pegang dia pon nak merasa pegang.

 Suka sungguh merasa pegang pony tu. Selepas tu, sesi memujuk Aryan untuk pulang,  dia mau berlama2 with the Pony, aku pula dah naik lelah...kederat semakin kurang.

 Balik dari zoo...terperangkap jem di Batu cave, cis...korang ni kalau nk ibadah pon suh ler driver bus tu parking cun2 skit ni parking nyusahkan horang nak lalu tau dok.
 Sampai rumah je...tinggal the budak2, aku pula ke spa for facial and body massage, really flat gila malam tu, kul 9 tido...kul 11 jaga balik, berwhatsapp with darling sampai 12+ pastu sambung tido sampai pagi.

Over all...memang best tapi I capek tahu =)


Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA