Translate

Monday, February 4, 2013

Taman Rusa & Kancil...

 Pengalaman yang mendukacitakan...
Haih! mak yong ni kene exercise turun and panjat tangga yang maha tinggi.
Kijam sungguh ku merasakan...

Inilah pengalaman mahal yang ku rasa. Mahal sebab mencurah2 peluh.
Actually...ni outing jaman bulan lepas, bulan ni baru nak publish coz my lappy mereng2 like the owner.

As usual, bila jumaat je...I dah start pikir, ke manalah harus ku membawa budak2 ni beryoya.
Bukan malas nak duduk rumah tapi rimas beb kalau pepagi adam dah ada yang berzikir tepi telinga....
Mami...ari ni cutikan?? Kite nak gi mana eh??
Keep repeating wording yang sama berulang kali...lalu korang nak dengar??
So Jumaat je kite start searching port2 yg boleh bawak anak2 beriadah... HEHEHE.

Searching punya searching...ok terjumpalah Taman Kancil ni located at Tasik Perdana or lake Garden but now change name lagi...Tasik Botani Perdana kalau xsilap.
Emm lokasi dah tau cuma tempat sebenar Taman Rusa ni je aku xtahu.

Ok...on GPS yer anak-anak supaya kite tidah sesat gitu.
Sampai je kat Lake Gaden ni kami pon memusing...pusing punya pusing punya pusing, eh xjumpa pon.
Nampak signage Taman Rusa but xboleh masuklah pulak.
Kite pusing lagi dan lagi...sampai satu tahap tu, aku berhenti tepi jalan and tengok peta Lake Garden tu...boleh?? Ate dah sesat kan dalam area tu, xde pula aku jumpa Polis nak bertanya.

So..call kawan2, member pula dah lama naw xpergi since lepas dapat anak 2nd sampai lar dah anak 4 xpernah dah ke Taman Rusa ni. Makanya...kite pon mencuba nasib...suku way..kami nampak pak guard.
Bertanyalah aku ni...Encik...camne nak gi Taman Rusa eh?? Jalan tu macam tutup je.
En Guard : Owh...akak ikut tepi building ni ada rumah felda...akak turun ikut tangga tu.
Encik...tinggi ke tangga nak turun tu??
Aku tgk mamat ni terjenguk2 mencari...
Tinggi kak...suami akak mana?Akak datang sorang je ke??
Eh ...xderlah datang dgn budak2 ni ha...asben saya outstation =)
Tinggi sgt ke tangga tu??xder laluan untuk disable eh??Stroller boleh pakai ker?
Xde kak...tangga je yang ada. Tinggi...stroller boleh pakai bila kat bawah ler.

Dan aku pon ikut ler kata2 panduan dari mamat tu...dengan harapan...tangga tu xtinggi mana pon.
Dan bila sampai kat tepi building nak ke rumah felda macam dia cakap tu...aku terus nampak tangga yang dimaksudkan....
Korang tengokler sendiri...kat Astaka bawah nu baru jumpa kandang rusa nya...
Rasa macam nak fengsan...mana nk turun tangga, mana nak angkat stroller, mana panas teriknyer...
Terdetik dalam hati...alahai, nyesalnyer bawa budak2 ke sini...huaaa T___T nanyis dalam hati.

Best eh turun tangga setinggi ni tapi...hazab eh nak panjat balik ke mari...

Kerana anak2 + Aiman(anak sedara) ku gagahkan jua ... (sebab dah tersampai sini kan!)
Hemm tengokler korang Rusa2 dalam cage tu...I nak sedut oksigen bebanyak ni =D

Jalan di bawah panas terik memang awesome...basah ketiak i tau...mencikk and sib baik ler xder bau ashem.

Kite jumpa small signage ni pula...happy terus hati.

Pastu kite jumpa ni pula...hati tambah berbunga riang sebab most of the blog yang I visit ada trademark ni..so kiranya i sudah jumpa lor =)

Inilah yang tidak bestnyer.... *___*
Very the menyampahkan... berpeluh ketiak for nothing. Huaaa
Irfan siap hogah2 lagi pintu tu nak suh bukak sebab dia nak masuk...kesian pula aku melihatnyer.
dah explain barulah mamat tu nak balik and pi tengok rusa semula.

Saja2 pujuk hati yang panas sebab bersusah payah for nothing ^_^

Bergambaran jap + ambil oksigen untuk panjat ke atas semula....

Sorang muka xpuast hati...sorang gangster, maknyer je yang maintain ayu... #ayu ker??

Lepas puas sedut oksigen...marilah kite mendaki tangga yer... anak2 melaju je memanjat tangga tu baik yang besar yang sedang dan yang kecil tapi mak young...terkedek2 mendaki siap berkali2 menjerit suh depa stop...tunggu I yang tertinggal jauh di bawah.

Sampai kat atas je...melaju ke kereta, masuk, on switch and on e-kon...walla syooorogaaa!!!!.
15minit utk sesi e-kon dan moh ler kite ke OU makan CRS. Lapo beb.

Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA