Translate

Tuesday, March 19, 2013

Storage Milk Bag ...

Haih...duduk kat rumah ni sambil2 online shopping memang best. HIKHIKHIK
Sambil tgk tv sambil shopping.

Owh, ari ni seharian aku mencari storage utk susu yang dah di pump.
Malas nak pakai bottle sebab tempat limited so kene pandai2 pakai space yang ada =)
Malas nak beli deep freezer sebab rumah saya bukan bunglo yg banyak space utk letak barang2 ni.

Biasa aku pakai brand Autumnz tapi macam nak try brand lain so keep searching...ada satu brand tu aku suka tapi!!!! kat UK je ada jual. Puiii. Geram betul =)

Ni yg current brand saya pakai...

Suka yang ni tapi xde kat Malaysia rasanyer...penat aku searching blog sana sini...xjumpa pon.

I'm looking yg 5oz atau storage bag yg 4oz sebab biasa sekali pumping dalam 2-3oz je so kalau keep dalam 12oz or 7oz storage bag rasa macam banyak space membazirkan...so keep searching lor =)

Biasa korang beli kat mana eh??? Cer advice aku skit. TIA kawan2.

Xoxo : LoveRazila

Monday, March 18, 2013

Pumping Time =)

Yeah!! I got my BP electric oredy...suke tau.
now xder problem engorgement like that scary night.

Alhamdulillah dapat harga yg supa-dupa murah dari online yang ado...suka sekali lagi sebab dapat berjimat =) #baru belajar nak berjimat-cermat gitu.

Duit from my own poket tau...no seponser as usual.
Uols tau kan, cik darling i xberapa menyokong I BF anak sebab dia susah nak bantu bila waktu malam so permulaan ni kite kene tunjuk kat dia BF ni boleh sukses.
Later on baru kite claim semula and kalau ikut plan otak aku...lepas ni nak sambar PISA by Medela.
Macam best kan???

Tapi hati dah terpaut dengan RT...serius beb sebab:
a) Murah sesangat
b) Boleh pakai elektric
c) Boleh pakai battery
d) Boleh manual kalau soket or battery yillek.
# Hebat kan...3 in 1 gitu.

So far aku pakai alhamdulillah...sukses, still consistent pumping bila2 aku suka =)
Now stock aku pon dah ada skit...suka tau bila buka freezer je nampak EBM aku. Ahaks...berkobar untuk terus BF baby Iman, semoga semangat ni berterusan sampai Iman 2tahun. Amin!! 

Xoxo : LoveRazila

Sunday, March 17, 2013

I want fly...

Agh!!! murah beb. Masih promosilah katakan...samalah macam AA start dulu semua pon murah, sekarang ni je jadi bertambah mahal...mencikk tau.
Mencik AA tapi masih gak membooking kat AA =)

Oks...ni adalah aktiviti di kala bosan.
Malindo Airways dah start dah beroperasi, even now ada kat Matta Fair di PWTC dari 15-17 Mar 2013.
Korang x gi Matta Fair ker?? Aku memang xpergilah sebab dalam hari =D

Nak habaq mai... promosi sekarang sehala KUL-KCH RM38 sehala so both is RM76.
Aku dah tgk dah kat website http://www.malindoair.com/ sgt jimat beb.
Flight from KLIA gitu...kelas.
2 destinasi je depa baru offer...KK and Kuching so...tengah pikir nak pi KK ker Kuching ker.
Hehehe...again and again macam dah xder tempat lain nk dikunjungi kan,...kan...kan...
But my family love to go there =P


Ehem...ehem... Tan Sri, kami staff2 ni xder dapat tiket FREE Malindo Air ker??
Paling koman, kasilah diskaun harga staff kat kami ni haaaa =)

Berdoa semoga Tan Sri bermurah hati kasi tiket FREE utk merasmikan Malindo Air.
Amin!! =D

Xoxo : LoveRazila

Tuesday, March 12, 2013

Nak banyakkan susu badan??

Yeah!! sejak2 dah bertittle baru ni so angan2 nak BF semakin meluap2, hendak lagi dah sukses menempuhi cabaran nipple melecet. Adeh!! serius wei...sakit pastu followed by engorgement pulak.
I demam sekejap you... xper, nnt kite story pasal pengalaman BF ni eh di lain entry =)

Now nak cerita pasal milk booster atau penggalak susu orang melayu cakap.
Ramai kawan2 yang offer saya with macam2 product, so far lom lagi membeli sebab saya masih makan ubat-ubatan di dalam pantang.

So, temporary ni saya prefer nak try yang senang2 dulu.
Kalau tanya saya, ape yang saya lakukan...

1-saya banyakkan minum air masak
2-saya banyak makan sayur and buah-buahan...any fruit or vegi semua saya bedal.
3-minum susu atau air soya...yang kotak punya pon ok gak.
4-makan kurma...nyummi
5-layan hot Milo or horlick
6-i will try minum air longan
7-will try also tempe
8-kerap bagi DF pada baby (belah malam je yg kerap...siang anak ku jarang2 nyusu)
9-pumping (tapi aku lom start lagi) HAHAHA

Kat bawah ni aku ada bagi link ke blog yang cerita pasal milk booster, uols boleh klik nak baca advice n pengalaman dia orang juga.


Selamat membaca semua =)

Xoxo : LoveRazila

Monday, March 11, 2013

Bila jam tangan lemau...

Hehehe...entry dah basi tapi nak buat entry gak sebab dah berkurun dia duduk dalam draft folder.
Well kejadiannyer adalah sebelum saya bersalin.
Entry bersalin akan saya share later k...got suprise =) tunggu!!!!

Ni lah cerita pasal jam tangan saya lemau.
Lemau seperti saya juga ^__^
Like owner gitu.
Korang pon tau, aku ni sepisis manusia berjam...kalau xder jam aku boleh jadi meroyan nak tgk jam.
Jam kat tgn memang ler 24jam sehari berada di tangan saya sbb saya bukan minah yang suka tukar2 jam ikut hari ker ikut tema baju ker...sorry that is not me.
Aku akan swift sekejap jam tangan lain bila ada special event je otherwise...aku lebih suka pakai jam mcm ni, boleh melasak.
Nak dijadikan cerita syahdu, pagi tu sampai opis saya perasan...awatlah jam saya berkabus...PELIK.
so saya buka...bio jap atas meja pastu bila tgh awan dlm jam saya tu dah hilang...saya happy terus pakai balik pastu kan...kan...kan... 5-10minit lepas tu, awan tu datang balik daa.

Terus whatsapp mr darling...wink...wink... nak request fund for new watch. Muahahaha tapi dalam hati memang sayang kat watch ni sebab baru pakai dalam 3tahun ko...jam ni mr darling bagi during aku pregnant si dak Aryan tu =)

Nampak x awan kat tengah tu?? Ni lepas dibiarkan dalam h/bag selama beberapa jam.

Memula mr darling suh simpan dalam bekas beras, kekonon nak buang wap tu ler...menjadi kau tapi bila pakai balik, huh...sama jugek.
Mr darling pula outstation...so dia suh aku pi survey watch ape yg aku nak.
Hoyey...dah dapat green light tapi xtau nak choose what brand.
Haiyah...so susah. Ingat tak nak pakai brand Roscani dah sbb dah memang selalu sgt pakai brand tu. Kekonon nak ler tukar brand lain.... kawan ada recommend brand TITUS. Korang pernah dengar??
Aku sumpah xpernah dengar =)
Memula aku ingat kawan aku tu salah eja...kot2 nak eja TISSOT pastu keypad hp tu auto select TITUS, tapi bila keep tulis mende yg sama terus tanya...memang ada ke brand TITUS ni?? sengal kan aku ni. HEHEHE xpercaya cakap orang. Grrr

Ni aku survey kat OU... ada butik dia kat sini.
Aku suka yg depan sekali then terus request kat mr darling and as expectation...dia xmau belikan sbb jam ni lagi mahal dari harga jam dia. KAHKAHKAH...
Jam dia less 5k...jam yang aku request ni 7.5k, gila babun mamat tu nk belikan. 
HAHAHA, I dah agak dah =(
Xper...one day nak beli gak...konon2 tanam dalam hati...puii nak beli pakai duit sendiri...sayang wow tapi kalau darling tolong bayarkan pakai duit dia...i lagi berdouble tripple sayang you =)

Dah2 ... tutup buku TISSOT tu, meh2 nak tunjuk jam TITUS tu. Adalah wei, cantik kan... tapi I xdapat beli sebab jam model mcm ni xder saiz kecik pastu surface dia yg model ni bukan sapphire :'( 
Down terus...ingat nak terus sambar dah sbb murah...less then 1k. Yang patent aku pakai ni dalam 700+ but less 800 gitu. Cun kan?? tp to big with my hand =( 
Model ni nampak up to date... i like but not so suitable with the size.

Orait...yg ni patent klasik. Harga dalam 600+ and below 700
Surface is sapphire, i like but the patent to out dated for me pastu black jugak kat belah dalam tu...like yg lama lor so xderlah aku membelinyer.
Ni aku tgk kat kedai ape tah...femos gak kedai ni...byk branch. Aku survey kat branch OU.

Huhuhu sedih sangat ko.
Mr darling dah suh gi butik same brand dia tapi malas arr sbb kalau gi sesorang xbest, HAHAHA.
Ape ciri yang aku cari bila beli watch??
1- 5ATM water resistant
 (sebab aku manusia yang bawa mandi jam bersama2 so 5 ATM just nice for me)
2- Surface - Sapphire
(sebab dia lebih tahan calar balar)
3- Worth it for money =)

* Kesudahan cerita jam tangan ni adalah...cek pi anto balik kat kedai cek beli sebab cek cari2 watch baru tapi xder yang berkenan, maybe tukang pilih paten tidak bersama2 kot.
So i suh dia tgk n repair ape yang rosak...but tokey tu kata xder yang rosak, rubber yg kat ring cover tu pon masih elok so dia service kenelah RM5 je. KAHKAHKAH... sgt murah ken =)
Sampai sudah masih elok lagi...tokey tu cakap maybe jarum utk tukar date tu ... lock xberapa betul tu pasal ada awan nano dalam watch aku. HEHEHE.
Sekian =D

Xoxo : LoveRazila

Saturday, March 9, 2013

Lemau...


Saya selemau gambar di atas...so saya akan baca each entry blog2 yang saya follow.
Bilalah saya nak jadi hot semula menulis dalam blog ni =)

Xoxo : LoveRazila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA