Translate

Friday, June 28, 2013

Shopping with Aryan...jom!

Shopping with Aryan ni kadang2 awesome sgt.
Bila dia menjadi budak yang paling mendengar kata...alahai...sayang omak ni berkoyan2 tahu =)
Shopping kali ni adalah super pantas gitu, takut Iman start cranky so...kita pickup mana yang patut je.



Aryan yang chomel ^_^

Sayang korang....

With Love Razila


Thursday, June 27, 2013

Parent's Day...

Ok...meh arr story-mory skit pasal result Irfan bebaru ni.
Eh! baru ker?? xde baru pon...dah naik sebulan pon. HAHAHA aku peram entry ni sebab dok pujuk hati yang rawan gitu.
Result Irfan not so awesome soooo...mak makan hati sekejap.
Kalau ko tanya budak Irfan tu, semuanya OK.
Maknya yang tengok result yang rasa KO.

Ni kisah 1st week minggu cuti bebaru ni, emm ambek koo...berkurun aku pendamkan. 
Result Irfan kali ni a bit ke laut gituu. Apesal ke laut?? Emm korang tanya dia sendirilah. Bila ku tanya dia cakap...eh Irfan lupe, Eh Irfan silap tulis. Grrrr
Kali ni ambil result Irfan bersama adik aku a.k.a mak yong. Dah lah apaknya xder, otw dari kg ke kiddy Irfan, masing2 demam. Dah sudah... meroyan pula aku ni pi cari plaster kat dahi tu...fuh! sib baik jumpa =)

Sampai2 sana je mcm biasa...ambil no and makan dulu mentara tunggu turn sampai.
Kami sampai dalam jam 1pm gitu. 
Lepas makan...kite meneroka ke alam lautan, mencari nama Irfan di haiwan2 laut. Mana yang aku jumpa...aku snap tapi byk yang aku x jumpa. HAHAHA.
Irfan si haiwan laut...

Orait...no kami pon dipanggil. Teacher a bit lega bila tau apaknya xder kat situ. HEHEHE sebab teacher Anbu memang sedia maklum yang cik darling aku particular sikit pasal progress Irfan.
So teacher pon explain arr what going on, Irfan macam mana kat sekolah and all lah.
Then let's see the result of mid year exam.

Result Irfan :
  1. BM - 100%
  2. BI - 89%
  3. Moral - 100%
  4. Mathematic - 99% (higher mark in class - good)
  5. Mental Aritmetic - 100%
  6. Agama - 100%
  7. Phonic - 74% # result ni lah yg bikin mak menjerut hati dan perasaan.
  8.  Science - 98%
Overall 95% in class but bila nampak Phonic tu, memang aku down lah. Serius beb...kalau dapat 80% tu aku consider lagi tapi tulah... teacher memang cakap Phonic tahun ni memang ramai budak2 yang drop. Baiklah...mak terima kata2 nasihat teacher tu tapi...mak pon xboleh nak buat ape sebab the only 1 subjek yang aku sampai sudah xtau nak ajar macam mana subjek phonic ni, sebab dia membunyikan hurup...aku dulu mana ada belajar phonic ni. HUHUHU.

Sian .... masing2 layu je sebab demam. Tsk..tsk...tsk...

Yerlah...yerlah...ada gak mak2 yang berbunyi, aku ni mak xreti bersyukur result anak dah ok macam ni. Yup! saya bersyukur sangat sebab dapat anak yang superb bijak pandai bab kata teacher Irfan, for maths and science he very good , no problem ...like kacang saja dia buat exam tu cuma confident nak speak in English je ada problem... teacher minta aku more talk in english dgn Irfan di rumah.

Emm mak dah banyak sangat makan belacan, camne nak ajar ko speak in english Irfan oit???
now masih memikir nak anto dia pi tusyen BI kat Kumon, rasa2 macam ok kot but sometime pikir balik...alahai, sian anak aku, to earlier nak kenalkan dia pada tusyen level =(
Kalau tanya apaknya...ikut suka ayanglah...pikir yang terbaik utk anak2, abang ikut je... itulah jawapan daripada cik darling.

Well...the best is... result not so awesome....no hadiah for Irfan. HOYEY!!! mak orang paling kuat tepuk tangan. Cik darling puashati dengan result Irfan but, aku rasa Irfan boleh buat better then that cuma...dia x fokus n kurang study + lebih main =)
As denda...xder hadiah lor...no toys and so on.

Now jawapan aku ringkas je...bila dia merengek nak toys je aku terus cakap...result exam ok x??kalau xok so no toys right??? HEHEHE aku kalau jadi mak memang hati kering...kijam, memang macam2lah aku boleh jadi. So now dia kemaruk nak toys transfomer...memang tau pon dia suka transfomer tinggal lagi... dia cakap mcm ni kat aku...Irfan nak belajar pandai2, nak exam bagus utk dapatlah toys transfomer tu jugak. 
Derrr...naik pitam mak dengar...belajar pandai2 sebab nak transfomer??? pftttt melampau betul niat anak aku ni. HEHEHE harus diperbetulkan ni. Kadang2 kelakar je tgk dia study...padahal nak exam lambat lagi tu. HEHEHE.

Actually monthly exam dia orang ada, tinggal lagi...idokler aku nak bagi hadiah tiap2 bulan for good result, aku ambil result yg mid and End years je. HEHEHE. Last years result bagus, aku belikan jam tangan...oklah sampai sudah xbuka2 pon. Bagus. Tengoklah...kot dia berzikir kat telinga apaknyer and apaknyer pulak berzikir kat telinga maknyer...mungkin gak kot belikan toys sebiji dua =)

#Doakanlah semoga hati mak dia ni lembut macam sutera  gitu =D

Wednesday, June 26, 2013

Awesomenyer...

Weeehoooo!!!
Aku xtaulah nak cakap ape wei, bukan ape, that day aku pi outing berdua chill bersama Iman gitu, both bujang xder. Emm dia orang di kg =D
Jalan punya jalan punya jalan, kami stop kejap kat event activiti.

Event ni best tau... korang spend RM150, korang boleh main game yang depa sediakan 1time, kalau spend RM300 so boleh main 2x round each game.
Ada macam terjun bungy tapi idok ler yg lantun2 tu...pastu ada flying fox, ada hiking .... gitu2lah.

Ada bagus gak aku pi jln2 with Iman je sebab kalau bujang2 tu ada sure depa nak main punya...aku bukan masalah tang nak spend tu tapi!!! tang age yg boleh join tu is 7years and above. Mau meroyan Irfan kalau tgk saja x merasa main kan.... sure muncung itik dia tu berdepa2 panjang kedepan. HEHEHE.

Layan lah video k... awesome sangat tau... teruja aku yg ddk kat bawah ni. HEHEHE padahal kot suh aku yg terjun maunyer aku terkuchil kot. KAHKAHKAH. Tinggi wow.





Amacam...ada rasa gayat x???

With Love Razila

Tuesday, June 25, 2013

Restoran UPIN-IPIN....


Ni...story pasal pengalaman aku 1st time masuk and makan di Restoran Upin-Ipin. Aku gi branch di Cheras sebab kebetulan aku ada urusan rasmi di sana.

Enviroment ok, suasana restoran memang comel sebab decor upin-ipin kan pastu free dok layan cerita upin-ipin =). Pelayan pon ok gaklah...comel juga sebb pakai t-shirt upin-ipin also kasut yg super cute.

Kalau tanya aku tang service, serius i tell you...superb slow. Letih aku tunggu. Sementara tunggu my order datang, saja dok baca review dr customer yg pernah mai sini. Semua komplain yg kurang menyenangkan.

My review :

  1. service memang supa-dupa slow walaupon dalam kedai tu cuma aku sorang je customer yang ada.
  2. rasa makanan...so so jelah xdelah terlampau sedap sgt or terlalu xsedap, kire boleh arr ditelan dek tekak gitu.
  3. harga- ampon, for me mahallah, ce korang tgk resit aku mkn sorang campur 2 box kecil (alah2 size kokokruns yg 6box/pack) rm18. tu aku sorang lom dgn apaknya dgn anak2
  4. decor-ok...comel2 semuanya and barang2 upin-ipin pon boleh tahan harganya =)
Ape pon...ikutlah budget poket sendiri...sekali-sekala oklah kot but kalau berkala2 boleh botaklah kepala. hehehe. #disebabkan rujahnjauh dr Cheras so lambatlah anak2 nak merasa makan kat restoran ni =)

future lah kot, bila Iman dah besar skit baru syiok nak bawa dia orang lepak2 kat sini ^~^


With Love Razila

Monday, June 24, 2013

Salon lagikk....

Tujuan asal adalah berjumpa kawan lama...nak ajar dia cara2 nak booking tiket n hotel di website AA.

Dia ajak jumpa kat salon...aku orait je. 
Sampai2 dia tengah spa kaki...kasi buang daki2 di kaki sementelah bulan Oct nanti nak naik pelamin gitu...harus semuanya gebu-gebasss =)

Sembang2 bagai x hingat, tutup2 kawan cakap ada offer buat treatment rambut + cuci segala baru RM30. Amboi...murah gila #ate,nama pon offer kan =)
Dannnn aku pon cecepat cakap nak salon rambut gaklah.
Kebetulan xder customer lain...wallawei...siok wow.

Terasa ringan je kepala ni selepas diganyah dek asoo tu, best sangattttttt.
Lepas ni nak try buat rebonding pula...

#Perasan x...salon tu pasang cover papan tu utk elek orang luar see thru aku yg xbertudung. Bagus... suka sgt. tochey haa antie =)

Balik rumah...terus rasa seperti model rambut n shampoo. HAHAHAHA.
sekali-sekala perasan xper kan???  


With Love Razila

Friday, June 21, 2013

Alahai...meter!!!


Tengok tu...cik darling suh pakai kereta dia...
Mula2 macam malas tapi kannn...kite suh dia cek kereta kite sebab weekend biasanya kita nak outing with the bujang2.
Cik darling kata x dan nak check so dia swift the car... makanya, i bawa kereta dia and dia bawa kereta I gitu.

Kite rasa x awesome sangat sebab..semua orang x nampak saya bawa kereta tu...depa nampak mcm kereta tu xder driver...pffffttt how dare uols cakap gitu??? sentap I tau... tau ler I ni comel2 cenonet so memang x awesomelah.

Mai2 story pasal kereta ni...1st- I x pernah isi minyak kereta ni so tank pon xtau belah mana n tank dia xpakai ejek button.
2- kereta ni memang savelah sebab any something wrong dia akan popup kat monitor...korang nampak x??
kat screen tu dia cakap tayar pancit.

Ni pengalaman kelakar bila 2 perkara di atas terjadi.
masuk2 kereta...ok kite setting mind, signal belah kiri ya sebab my toyota signal is belah kanan.
Carseat Iman dah siap2 lock kat seat...bagus =) pandai pon siap2 lock.
Bila on engine tup2 popup mesej pasal tayar pancit...alahai rasa nak pengsan dan2 tu gak...gile derr nak angkat tayar dia, bapak punya berat...#actually...lupa kat mana tayar spare pon iya gak. HIKHIKHIK.
Laju2 call darling...Yang, tayar pancit ni, nak buat camne??Adoi..orang nak gi kerja ni.
Kat screen je kan??tgk tayar x flatkan?? xper boleh bawak lagi tu...dia ada safety tersendiri...tu boleh drive along 80km lagi and don't speed ya.
Ok yang...sselamat ya??Ni nak bawa budak2 nanti ni. HEHEHHE
Saja nak kepastian gitu.
Dijamin selamat.

Drive le molek2 aku ni ke opis yang xjauh mana pon tup2...popup pula gambo tank, Deyy! dia remind soh isi minyak pula. DAMN! amboi...ni boleh bikin panas hati ni, huhuhu dah tau bininya x suka nak isi petrol, boleh pula dia x siap2 isi minyak. LOLOLO.
Pegang HP and call lagik...fadan muka, sapa soh xisi minyak.
Yang...minyak nak habis ni, nak isi macam mana?? Tank belah mana? kanan ke kiri?? nape xisi minyak sesiap malam tadi?? Grrr#nampak sangat kereta pinjam kannn, gelabah semacam.
Alahai...abang lupalah. Sorry yang. ok, tank belah kanan.
Nak buka penutup tank tu camne??mana ada butang nak tekan.
Xyah tekan butang yang...keluar kereta pi kat tempat penutup tu...tekan je sikit nnt dia auto ejek pintu penutup tank tu. senang je.

senang lah sangattt. tapi kannn memang senang pon. HAHAHHA aku je yg foyoo terlebih dos.
sesi mengisi minyak pon berlangsung dengan jayanya, pheww...susah gak eh pakai kereta orang ni, suka lagi pakai kereta sendiri...expert serba-serbi. HEHEHE.

Lain kereta...lain ragamnya. Tetiba saya teringin nak memandu X5 or X6, sapa ada?? Nak try drive wei...
Bebaru ni aku ternampak X1, not bad...cute gitu. HEHEHE nak try bawa, kasihanilah hamba. HEHEHE


With Love Razila

Thursday, June 20, 2013

Babai Safura...

Last week...my friend Safura dah meninggalkan kami semua.
Fheww...ello, jangan salah paham ya, dia berhijrah ke company lain gitu.
So, kami ada kan small farewell party gitu...celebrate orang nak resign #macam suka pula eh orang resign siap celebrate bagai...HIKHIKHIK.

Layan...
Iklan Kek MACADAMIA - sedappppp.

Cik Safura ...

Among of my feveret kek di SR. WALNUT BROWNIES 

Hober kannn.

Lepas ni, harapnya saya dan saya dan saya. HEHEHE.
Insyaallah soon juga.

With Love Razila

Wednesday, June 19, 2013

Kad berganda...


Happy belated father's day.
HIHIHI...baru nak buat entry pasal father's day.
Saja peram lelama sikit.(padahal...asyik lupa je nak snap kad ni di freezer)
Well untunglah apaknyer... tahun ni dapat twin card from bujang2.
Time omaknya hari ibu that day dapat sekeping je sebab that time budak Aryan tu lom masuk sekolah lagi.

Suka apaknya dapat 2 keping. HEHEHE
Tahun ni xder celebrate hari bapa sebab cik darling ku outstation ke Segamat Johor.
So last week kami lepak2 je kat rumah.
Bujang2 je mengelitis tanya apaknya mana...x sabau nak bagi kad ni ha.
Handmade kann...

Happy father's day utk semua ayah2, bapa2, daddy2, papa2, abi2, baba2 and apa jua gelaran utk seorang bapa.
Untuk my cik darling RAZI BIN HAJI AMBIA - love u sayang, thanks to be my lovely best friend ever, jadi daddy yang terbaik n yang terhebat di mata dan di hati anak2 kita.
Untuk my abah  OTHMAN BIN ASAARI - sayang abah selamanya.
Untuk FIL HAJI AMBIA SAHBUDIN - sayang ayah...thanks ayah sudi terima saya seadanya =)

sayang uols semua ya (^_^)

With Love Razila

Tuesday, June 18, 2013

My bujangs...

Duty harian...send littles darling to school ya.
Sib baik dedua pon senang bangun pagi \(^_^)/
Bagus korang lah... =)
Aryan tunjuk jam baru...semalam beli kat night market. 
HEHEHE
Daddy potpet2 bising tanya apesal beli kat night market...ate I tgk comel, i beli je lah.
Alah...twin u tu pon bukan reti nak pakai molek2 macam Irfan, entah2 petang ni dah lesap dek tinggal merata...
Nak beli yang branded2 punya, tunggu dia pandai jaga harta sendiri.
That time..i buy for him like irfan brand...#daddy memang xboleh tau, twin dia down grade dari si irfan....JELES!!

With Love Razila

Friday, June 14, 2013

Jelly Bunny...mari memilih =)

Mari kite gi shopping....
Kali ni dapat shopping dengan hati yang damai dan tenteram...
Nape boleh feel gitu??? My bujangs is di kg you, so...best ler kan nak shopping with Iman je.
masa yang sesuai memperkenalkan Iman aktiviti shopping.

venue : One Utama
shop :  Jelly Bunny
best tau...walaupon nak mai sini meredah jem ya hamat... tapi enjoy beb coz, Iman pon bagi co-operation...senyap je dia duduk dalam car seat tu...xder cranky macam biasa.

amacam...comel x kasut ni??
aku rembat satu pair, sebab aku tgk kaler dia dgn design dia comel sgt.
selain design n kaler yg comel, dia ada bau yang sweet and rege dia murahlah compare crock semua tu =D
Kasut tu sepasang RM69.00 

kasut ni sgt cantik tapikannnn...ada saiz 4 je, ngam2 with my leg, nak try 5 tapi out of order pula.
aku x ambil yang ni walaupon hati melonjak2 nak juga kasut ni, suka sgt dgn kaler n design dia, sweet sgt n comel je bila aku pakai. HEHEHE
bila terbayang2 macam ni...mulalah kan nak repeat ke sana utk buy yg ni gak in future.
yang ni sepasang is RM69.00

Ni kasut backup sebab hak yang ada reben kat atas tu xder size so i plan nak pickup another more shoes.
selesa tau kasut ni... aku dah ada banyak pasang dah pon dah siap bagi kat orang lagi.
selain selesa...kasut ni ada bau alah2 gegula or singgam gitu so kalau lalu kat rak kasut ku...xder bad smell tau...sweet smell saja yang ada kalau korang xcaya...cer korang beli sepasang peh tu letak kat rak kasut, sure korang boleh bau punya.

ni dok memilih kaler kasut yang nak dipulun bawa pulang.
main send2 gambo ni semua ke cik darling...soh dia pilih, HEHEHE
yang kaler oren soft maacam kaler lantai tu, from Jelly Bunny juga tau.

aku take black kaler sebab yang kaler mcm soft peach tu look like aku macam x pakai kasut dari jauh. HEHEHE.
ni sepasang rm39.00

tadaaa...dah selamat rembat 2pairs.
moh ler...stoller dah penuh ni, kite pulang yer =D

sweet matching pula with my h/bag.
yippi... suka.


With Love Razila

Thursday, June 13, 2013

Pasar ahad...

Ahad yang baru lepas ni kan... aku berjaya memujuk cik darling ku untuk pergi ke pasar ahad di Stadium Shah Alam. Memula tu, dia xpaham...mendelah minah ni dok potpet2 pasal tudung lolipop lah...pedelpoplah...
Lama tau aku explain kat dia pasal tudung ni, padahal motipnya nak ajak dia pi sunday market nuu nak membeli tudung pelangi ni haa je.
Nyambil cuci mata ni...mana tau kot ada yang berkenan kat mata ni =)

              
Tudung yang dicari di sunday market...

Dari kg...zummm menuju ke shah alam.
alamak eh, hujan daaa. walau pon rerenyai but hujan gaklah kannn
bila tgk hujan je...feel nak shopping dah down, sentap beb...dah penat memujuk nak kemari, hujen pula. dalam hati, ku gigih berdoa supaya hujan stop.
Berdoa penuh pengharapan gitu.
sampai sana...alhamdulillah, hujan dah stop tapi kan...lecah weii.
Owh pelizz...kurang berkenan ku nak melangkah bab2 lecah ni hendak lagi aku pakai kasut baru Jelly Bunny tu. lololo rasa macam, owh my shoe kene air hujan gitu =D.
#macamlah kasut tu mahal bebenaw sampai sayang nak kene air hujan.

cik darling...melaju je dokong Iman, lenguh katanya dokong Iman.
Haaa! tulah, ku suruh angkot stoller x dgr cakap... membazir space lah, beratlah...lalalala..so membadanglah nyer dokong anak tu.

wallawei... sunday market ni so huge lah, semput aku nak pusing2 cari gerai jual tudung ni.
mata ni...naik juling mencari gerai tudung, malas nk masuk each row so mana nampak ala2 gerai tudung je baru singgah,

sudahnyer...hasil pencarian kira sukses jugalah.
tudung selai, topi mickey mouse utk Iman, kipas klip utk stoller Iman.
Peh tu...challow balik arr.
geram dok tgk Aryan main air hujan kat lopak2 tu...orang jalan kat tmpt kering, dia pula dok memilih jalan yang bergenang air. Oh! no...peliz arr aryan, dirty okey.
dah sampai tempat kering, boleh pula mamat bambam tu suh lap selipar dia...kotor katanya.
amboi ko nak...tadi komain ko mengharung lopak air tu dgn hati girang bila nak masuk kereta ko pula cakap selipar kotor kene air hujan...pftttttt.

ni gambo yang sesaja ambil during nak pi parking =)
x masuk semua lorong pon and aku plan kan... nak repeat mai sini...visit each lorong gitu.
kalau xder nak membeli pon sekadar melihat2 gitu.

#uols pernah sampai sunday market ni x??kat tapak stadium shah alam tu je ha.

With Love Razila

Wednesday, June 12, 2013

The Story Milk....



Sapa pernah rasa products ni???
Rugilah korang kalau lom merasa products ni.
Ada dalam 3 jenis...
1) Coklat drink - sekotak RM29.90 (10sachets)
2) Coklat Bar -RM4/pc
3) Coklat cookies - sekotak RM36.90 (10 sachets)

Product ni ada campuran halba so kalau uols BF sesuai sangatlah sebab halba / fenugreek ni adalah pemangkin sebagai milk booster.
Alhamdulillah.... so far aku makan, menjadi..output memang increase dari biasa.
Uols yang belum kawin or x BF pon boleh makan sebab fenugreek tu makanan sunnah so coklat can acting for release teansion maaaaa.

Rasa dia sedap... alhamdulillah, most of my customer repeat order.
Mereka suka, enjoy the taste.
Cara makan...3x sehari...ikutlah tekak uols, kot nak buat selang-seli ke makan n minum...boleh belaka.
Macam I, makan 1 baar coklat tu dah nampak hasil =)

Kalau nak boleh order sama saya. Saya keep stock =)

Promosi Jun :
Buy 7 pcs bar coklat with price RM24.50.

Lai...lai...lai...murah tu. 
Postage excluded yer.

TQ


With Love Razila

Tuesday, June 11, 2013

Birthday in May'2013

Happy birthday to my lovely sister and my niece too also for arwah abang ku yang ke-2.
Wish you- semoga panjang umur and dimurahkan rezeki sesaja.
Un-plan to celebrate but memandangkan 24May wesak day so balik kg mengejut utk celebrate with my niece di kampong.

My younger sister on 24 May,
My niece - Wani on 21 May,
My late 2nd brother on 26 may.... Al-Fatihah.

Layan jelah gambo dari my hp yer...
Irfan so excited with the candle...nak tiup kannn.

Posing lagi....

Dapat gak adik aku merasa kek ni.
Kalau uols perasan, kek ni gaklah aku bagi mak aku during mother's day ari tu.
Nak dijadikan cerita...time that mother day tu, adik aku dah disterbute kek pada pesakit lain peh tu sampai rumah boleh pula di whatsapp aku cakap rugi xmerasa kek tadi...terbayang2.

Adoi...aku pon berdoalah dalam hati supaya adik aku ni dapatlah merasa kek tu sebelum bersalin.
Day by day...aku lupa nak tempah kek tu sudahnyer, 1day before wesak day tu, aku pi kedai tu balik...konon2 nak beli teruslah kan...Wawawa kek design tu xde pula kat display kaunter.
Kalut lah aku bertanya kat staf situ...siap tunjuk gambo kek lagi.
Dia cakap ada satu, kebetulan katanya.
Alhamdulillah...bila nak bayar, tokey kedai tu cakap xboleh beli kek tu sebab dah nak expired.
Wah, aku cuak semula. Aku tanya...kalau order sempat siap x?
Boleh order, aku terus cakap...aku nak pakai esok, boleh siap?
Boleh katanya...mau berapa kilo?Berapa biji? Mau jam berapa mai ambil esok?
Wah! kompident sgt tau tokey ni.
Esok kedai buka jam berapa?
By 8am dah buka...
Orait...i mai ambil 8-9am lor, nak sebiji je, half kg enough.

Aku order tu jam 6.30pm, bagus sgtkan aku ni.
Tokey tu siap ingat muka aku lagi sebab biasanya birthday anak2 aku memang beli or tempah kat dia.
Kenal sangat ler...sebab nyer kot sampai angin aku nak makan kek krim, kalau yang slice punya tu xder yang menarik hati...aku selamber je beli 1/2kg tu...makan sikit buat lepas rasa kat tekak...baki aku sedekah kat orang lain. HEHEHE.

Aku nak expose gak, asyik uols je.

Kat IG ada member yang komen pasal muka Irfan.
HEHEHE - no komen...comel kan muka irfan tu.

Ni kek coklat yang aku buat...dah cut separuh baru ingat nak snap tunjuk kat ciik darling sudahnyer cik darling suh simpan sikit...
Aku cakap dgn dia...aku bake barulah kat rumah since kat kg, kek ni xcukup. HAHAHA langsai dek penangan my nieces and nephews.

#Next birthday sape yer???


With Love Razila

Monday, June 10, 2013

Jaco The Milk Storage...


Meh2, nak promote sikit.
Kali ni nak share pasal milk storage.
Milk storage ni made from Korea.
Sedikit information pasal milk storage ni.
Mutu - sama juga macam Autumn brand but yang ni advance sikit...sebab ada indicator suhu.
Suka sangat...more cute dari Autumn size =)

Paham dah???

Ni secara gambaran....

Stock in hand yang aku ada...sikit di dalam box tu.
Ni customer punya, so dah alang2 nak membungkus utk delivery, makanya...snap yang di luar sajalah.

Sekotak ada 120pcs yer...Bestkan, sebab xperlu beli banyak2.
HIHIHI, aku suka sebab lambat sikit aku nak membeli storage milk balik.

#Enjoy the pumping time =D


With Love Razila

Saturday, June 8, 2013

Iman is pembuli??? Oh! no...

Amacam...ada gaya x??
Kenal x uols pada Iman ku??
Well...well...well... my Iman is wear white seket.

Ni time aku menghadiri majlis aqiqah nak member aku Sophiya yang berbaju pink itu.
Baru aku tahum kawan aku ni rupanya duduk agak hampir dengan area rumah ku.
Aku ke sana ber4 je...cik darling ke Melaka time ni.
Kami sampai pon dah hujung majlis... so dapatlah bersembang lama sikit.

Ku biarkan bujang2 ku makan dengan aksi bebas...
Mak bizi nak nyembang dengan kawan sekolah rendah ni =)
We are sekampung pun jarang bertemu di kampong.

Nampak macam Iman membuli Sophiya...
Angel aku ambil...memang terbaiklah, nampak real kan...kan..kan...
Sophiya is muda sebulan dari Iman.

Dua dara dilindungi oleh dua teruna.
Kahkahkah... muka sophiya nampak macam nak larikkk.


With Love Razila

Friday, June 7, 2013

Hamper time (^__^)...

Esoknyer...lepas majlis aqiqah, si bujang2 menggelitik nak buka hamper n hadiah si adik.
Amboi korang...excited sungguh, macamlah korang punya ye.
Tuan punya rete, bizi membuta =)

Most of hamper adalah bertemakan pink.
Mata cek pon naik pinky tengok...
Thanks ya pada yang memberi hadiah and hamper2 ni semua.
Love uols....

Suka si bujang2 ni dapat buka hadiah...mak dan apak, monitor je.
Xlarat dah nak membuka sebab korang2 dulu...kami ler yang membukanya =)

#Oh Iman...lamanya nak tunggu u ni besar...so excited.


With Love Razila

Aqiqah buat NUR IMAN RAZILA... =)

Alhamdulillah...rezeki anak kali ni, as anak2 yg terdahulu...Allah permudahkan rezeki kami anak-beranak untuk buat aqiqah dalam minggu pertama selepas deliver.

Buat majlis simple je kali ni...no buaian bagai.
Kite kejarkan yang wajib didahulukan so tang buain tu, not so penting. hihihi

Aqiqah ni pon potong lembu juga. ada sibling belah cik darling nak tumpang aqiqah anak sekali...we all ok je...xde hal =)

Morning...agenda melapah lembu...3 ekor lembu tumbang di tempat yang sama untuk anak yang berbeza dan tahun yang berbeza.

Malamnyer ada marhaban and cukur jambul sikit =)
Sian Iman, sensitive skin...

EEmmmm geram kat awak, gigit pipi baru tau =D

Ada muka berpantang x???
Xder kan... HAHAHA. Padahal, ni baru masuk hari ke-5 yer.

Lepas ni sambung berpantang di rumah sendiri...yeah!!
Pestime berpantang sendiri ni. HEHEHHE


With Love Razila

Thursday, June 6, 2013

Hari itu... =)

Yeah!! hari ni nak bersalin, nak jumpa our new family member...
Hoyey!! ari ni start berpantang...pantang ape??Pantang AIS..tsk..tsk...tsk..
Yeah!! hari ni hari membasuh and menghapus dosa, sebab apa??Sebab bila sakit bersalin, dosa2 lampau akan terhapus =)
Double yeah!!! sebab so excited nak jumpa our princess...
Kalau tup2 keluar boy jugak...sumpah aku nangis kaw2 dalam bilik bersalin tuh. 
KAHKAHKAH

Boleh lagi bergambaran...sebab xsakittt ^_^
Owh...kau sengih yer...tunggu sat lagi yer,
Bila sakit itu datang!

Ayat yang korang patut amalkan utk memudahkan bersalin. 
Sakit wei bila darling ku baca ayat ni *__*...mujarab =)

Tiba saatnyer...contraction makin kerap, Doktor Ratna dah pecah kan waterbag, dah pesan pon suh ambil ubat tahan sakit...gatal xnak ambil on time...kekonon nak tahan sakitlah sangatttttttt.
Kami register terus tuju delivery room II, awal lagi darling dah cakap "bilik nilah yang spoil time bersalin Aryan dulu" -Sabar jelah...awal2 dah dijampinya gitu. HEHEHE

Actually xder ape pon yang spoilnyer tinggal lagi sebab aku pakai gas n kene ngering ke kiri je so xder banyak pilihan bila nak tahan sakit contraction tu...
Orait sambung cerita pasal 3rd delivery k ^_^.

Sakit makin kerap...husband dah tanya banyak kali...nak ubat tahan sakit x?? Aku je bagi signal...xmau.
Nurse yang counter aku pon dah 3x masuk tanya...nak ubat tahan sakit x??Aku cakap xmau lagi, masih boleh tahan...kata kuuuu.
Bila x tahannnnnnnnnn sangatttttttt cepat2 tekan bell.
tettt... x lama tu ada nurse jounior mari, "yup, boleh saya bantu?"
"I nak ubat tahan sakit, tapi kan I x sarapan pagi so rasa nak muntah sebab angin pon ada gak ni" - pepagi xdan nak sarapan, dok kalut ke opis handover kerja n siapkan kerja yang tertangguh.
masuk opis kul 8...kul 9 dah kene pi PMC untuk bersalin...boleh gitu?? HEHEHE
#sambung crite kat PMC balik ye...
"Ok puan, tunggu kejap ye saya panggil nurse senior...kene cek laluan, kalau laluan dah 8cm kite xrecommend ambil ubat tahan sakit, takut during push time ngantuk."
"Ok" - aku sambung tahan sakit dan sakit dan sakittttttttttt.

Delivery room sebelah ada patient gak, macam ada problem.
Tup2 aku sakit lain macammmmm....
*Nurse tadi xmai lagi bagi kata putus nak bagi ubat tahan sakit or not...grrr*
Eh !! sakit... pastu tetiba sekali rasa nak push...1st time rasa nak push tu, aku dah cakap dgn husband...
"Ayang rasa macam nak bersalinlah"
Sambung terus 2nd rasa nak push...walau pun ku cuba kapit2kan kaki itu...oh! tidakk.
Time ni husband dah tekan bell banyak kali, 2nd time aku rasa nak terpush tu...aku pegang tangan husband...
husband dah jerit panggil "NURSE!!!"
3rd push terus keluar baby keseluruhannyer...alhamdulillah, selasai.

Less a second, nurse yang counter aku mai, terkejut dok...terus call Doktor Ratna, a few second...doktor pon mai... "Puan Suzila, cepatnyer...kalau macam ni, u memang ada potensi bersalin sendiri di rumah ni"
aku terus cakap "saya xmau dah lah doktor" "It's a girl ye puan"
pastu memasing terdiam, 
kalut betul masa tu...takut baby hypo...kata Doktor Ratna.
1st time dalam sejarah hidup aku ... inilah kali pertama tgk secara life depa bersihkan baby macam mana...
ku dapat lihat in between kaki ku =)
Alhamdulillah...pengalaman yang indah untuk dilihat and dikenang...and 1st time gak minta kat doktor untuk husband potong tali pusat  anak =D

Bila dah settle bersihkan baby, nurse ajak husband keluar ke nursing room...
Doktor Ratna terus sambung kerja utk keluarkan uri n pastu aku syahadah n aku pon padam sementara =)
Sedar2 dah dalam wad =)
Nurse mai survey aku ni bila nak sedar. HEHEHHE
Xlama tu, husband pon masuk...
"Hai" "Hai" "Ok x??" "Ayang ok =)"
"Baby girl, HEHEHE"
"Ayang nak tidor balik, nak rehat" "Ok, abang pon...penat"
"Air zamzam, kurma semua dah bagi...dah azan n Qomatkan juga"
Dalam mata pejam tu..."OK x baby kite??"
"OK" peh tu memasing padammm ^_^

Kiri tu, muka dia baru masuk bilik from nursing room, yang kanan tu...dia terlena keletihan... kesihannn
Love u sayang...thanks for everything.

Tengah2 snap gambo ni dgr knock the door, nurse masuk..bila nampak husband tidor terus pusing balik...aku tanya nape?? "Nak bagi uri untuk diuruskan, xperlah rest dulu, nanti dah lega inform ye...saya hantar =)" 
"Ok nurse...TQ" aku pon sambung ZZZZ.

Tu...haa tu lah URI yer. Korang pernah tgk x?? Anak2 sebelum ni semua cuci kat rumah so xder chance nak tgk now...semua dapat tgk depan mata. mamat tu cuci sungguh2 =)
aku intai je dr katil... sambil sembang2.

Ku persembahkan...puteri pertama kami NUR IMAN RAZILA BINTI RAZI...alhamdulillah finally  dapat gak kami merasa dapat anak perempuan seperti yang diidamkan =)
Lahir - 26 Feb 2013 
Hari - Selasa
Jam - 1:13pm
Berat : 2.7kg

Admit dalam jam 11am+, terus lepak kat delivery room II.
Kul 11:45am - doktor pecahkan waterbag...drip awal2 dah masuk dah.
kul 12-1pm...contraction. 1:13pm, alhamdulillah selamat sudah =)

Ni nak discharge yer lepas lepak2 nak rehat2 kat PMC selama 2hari 1 malam.
Makanan memang sedaplah kan...as usual..ko bagi jelah aku ape pon...semua aku telan, xder pantang2 de =D HEHEHE sebab biasa kat hospital sure depa tau ape yang terbaik utk kite kannn.

Yeah...sampai rumah dah.

Tu...tapak kaki Iman =)
Buat kenangan... HEHEHE

Ape pon...alhamdulillah, rezeki and amanah ini yang Allah bagi.
Thanks pada semua kawan2 yang memaafkan kesalahan saya...mendoakan yang terbaik buat saya, beri semangat pada saya...thanks pada semua =D

*Korang nak tau x??Kecohlah pasal jounior nurse tu rupanya xbagitau pon pada nurse di kaunter pasal aku request utk ubat tahan sakit, tu pasal xder nurse pon yang mai cek laluan etc. 
Because of the case kan...weols dapat diskaun (^__^). No hurmlah...kalau tanya lagi nak x bersalin kat PMC??aku akan jawap nak =) nothing to worried. 


With Love Razila

Wednesday, June 5, 2013

1 hari sebelum...

Entry sekarang ni adalah entry yang tertangguh 2 bulan yang lepas...
ahaks..baru perasan ia menjadi draf saja.
Rugi pula x publish untuk rujukkan masa hadapan.


Hai...kami teman mummy gi checkup baby...


Hari ni adalah hari terakhir saya jumpa doktor.
Tadi doktor check laluan, dah buka 3-4cm katanya but dia suh kami balik dulu memandangkan tiada kekosongan ward utk single bed as per our request.

Eeee ... esok nak bersalin sudah... malamnya dok taya2 kat tekak, nak makan ape?? sebab esok dah kompom2 start berpantang...
Hehehe...gila lah kalau cakap aku xcuak nk facing all thing again. Tsk..tsk..tsk... rasa macam x nk beranak ok, terasa2 dan terbayang2 kesakitan itu di mata ku. Alahai, tetiba tekak xtau nak ngidam ape =) sebab dok kalutkan pasal esok.

Takut konon..padahal nak facing kali ke-3 pula tu. Tapi kalau korang nak tahu...tiap anak, sakitnya dan pengalamannya adalah berbeza k. Itulah kelebihan sakit bersalin yang Allah bagi utk tiap wanita, kalau xpercaya...cer tanya kat mak korang ke...kat wife korang ke pasal pengalaman ni. Cer tanya...


With Love Razila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA