Translate

Friday, June 21, 2013

Alahai...meter!!!


Tengok tu...cik darling suh pakai kereta dia...
Mula2 macam malas tapi kannn...kite suh dia cek kereta kite sebab weekend biasanya kita nak outing with the bujang2.
Cik darling kata x dan nak check so dia swift the car... makanya, i bawa kereta dia and dia bawa kereta I gitu.

Kite rasa x awesome sangat sebab..semua orang x nampak saya bawa kereta tu...depa nampak mcm kereta tu xder driver...pffffttt how dare uols cakap gitu??? sentap I tau... tau ler I ni comel2 cenonet so memang x awesomelah.

Mai2 story pasal kereta ni...1st- I x pernah isi minyak kereta ni so tank pon xtau belah mana n tank dia xpakai ejek button.
2- kereta ni memang savelah sebab any something wrong dia akan popup kat monitor...korang nampak x??
kat screen tu dia cakap tayar pancit.

Ni pengalaman kelakar bila 2 perkara di atas terjadi.
masuk2 kereta...ok kite setting mind, signal belah kiri ya sebab my toyota signal is belah kanan.
Carseat Iman dah siap2 lock kat seat...bagus =) pandai pon siap2 lock.
Bila on engine tup2 popup mesej pasal tayar pancit...alahai rasa nak pengsan dan2 tu gak...gile derr nak angkat tayar dia, bapak punya berat...#actually...lupa kat mana tayar spare pon iya gak. HIKHIKHIK.
Laju2 call darling...Yang, tayar pancit ni, nak buat camne??Adoi..orang nak gi kerja ni.
Kat screen je kan??tgk tayar x flatkan?? xper boleh bawak lagi tu...dia ada safety tersendiri...tu boleh drive along 80km lagi and don't speed ya.
Ok yang...sselamat ya??Ni nak bawa budak2 nanti ni. HEHEHHE
Saja nak kepastian gitu.
Dijamin selamat.

Drive le molek2 aku ni ke opis yang xjauh mana pon tup2...popup pula gambo tank, Deyy! dia remind soh isi minyak pula. DAMN! amboi...ni boleh bikin panas hati ni, huhuhu dah tau bininya x suka nak isi petrol, boleh pula dia x siap2 isi minyak. LOLOLO.
Pegang HP and call lagik...fadan muka, sapa soh xisi minyak.
Yang...minyak nak habis ni, nak isi macam mana?? Tank belah mana? kanan ke kiri?? nape xisi minyak sesiap malam tadi?? Grrr#nampak sangat kereta pinjam kannn, gelabah semacam.
Alahai...abang lupalah. Sorry yang. ok, tank belah kanan.
Nak buka penutup tank tu camne??mana ada butang nak tekan.
Xyah tekan butang yang...keluar kereta pi kat tempat penutup tu...tekan je sikit nnt dia auto ejek pintu penutup tank tu. senang je.

senang lah sangattt. tapi kannn memang senang pon. HAHAHHA aku je yg foyoo terlebih dos.
sesi mengisi minyak pon berlangsung dengan jayanya, pheww...susah gak eh pakai kereta orang ni, suka lagi pakai kereta sendiri...expert serba-serbi. HEHEHE.

Lain kereta...lain ragamnya. Tetiba saya teringin nak memandu X5 or X6, sapa ada?? Nak try drive wei...
Bebaru ni aku ternampak X1, not bad...cute gitu. HEHEHE nak try bawa, kasihanilah hamba. HEHEHE


With Love Razila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA