Translate

Friday, July 26, 2013

Ramadgan ke-14

Layan gambo dulu.

Menu adalah:
Kuih tepung pelita x masak-beli
Karipap (adik bagi)
Bubur lambok (Ibu bagi- special for Irfan)
Double Choc Drink TMS 
Kurma Coklat TMS
Paru sambal - beli 

Sedih jugaklah.... port biasa beli tepung pelita tu xde pulak kuih pilihan ni so pi gerai lain... I beli utk 3 rumah tau, rumah Ibu & rumah adik sekali.
Adik yang respond cakap kuih tu xberapa masak...nak kene kukus balik.
Ish...aku ni mana reti sgt bab2 nak masak balik ni so...berbuka tu rasa jugaklah...a bit pelik tapi budak Aryan ni boleh bedal sampai habis....pffftt macam dia je yang puasa.

Malam tu, budak yang mkn kuih TP yang banyak tu...muntah belilah atas katil.
Cik darling siap ckp ape tau...adik, apesal muntah kat sini...sini katil, gi muntah kat bilik air.
KEHKEHKEH....so malam tu cik darling terus siap2 tukar bed sheet. 
Bila cik darling tanya...aryan makan ape??tak teringat langsung pasal kuih TP tu so dok kabo dgn dia...mkn biasa2 jelah. Bila dah sampai opis baru teringat bab kuih yg x masak tu. So sampai sudah aku x kabo kat dia yg twin dia muntah2 sebab kuih tu. HEEHHEHE.

Disebabkan itu...terus cuti beli kuih TP tu. HUHUHU scary koo. Sian budak aryan tu tapi xperlah...daddy dia ada so kurang sikit nak ngengada kat aku ni. KIKIKI. Mak xkoser nak layan manja dia tuh =)

Menu sahur adalah tomyam campur versi Chef Suzy.
Aku dok gigih menggoogle resepi nak buat tomyam ni...dok rata2 semuanya pon pakai Pes tomyam, mana pulak aku nak cekau pepagi bute ni. HUHUHU
Dok cari dok cari sudahnyer...argh tutup lappy arr, bosan.

Confident giler ingat kat rumah xder pes tomyam...bila dah siap masak follow my versi tup2 buka laci makan baru nampak PES tomyam ada rupanya....alahai, nak nangis rasanya.
Saya yang sedang marah pada diri sendiri...HIKHIKHIK
Pui...ponek cek buat resepi sendiri susah-payah, tup2 ada jalan yg mudah. Alahai...terkene I =)

#moral of story...sila pastikan bahan yang ingin digunakan ada di dalam drawer kitchen anda =P
ok babai.

Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA