Translate

Thursday, July 18, 2013

Ramadhan - day 8.

HEHEHE makin hari makin mencabar minda saya yer...
Ada cerita terjadi subuh tadi...aduhaiii.
Mai ler kite cerita yang best dulu k.

Menu hari ke-8:
Bihun sup (jiran bagi)
Sayur masak lemak putih (adik bagi)
Kuih-muih (bazar ramadhan mari)
Air tembikai (bazar jugak)
Asam pedas pari + sayur kacang panjang tumis (bazar mari)
*Meriah + membazir.
Layan gambo dulu...

Ok nak share cerita sedih pulak.
Kami xterbangun sahur juga pagi tadi >.<...pfffttt ini kali ke-2, owh my Iman punya kerja jugak.
Dia start bangun jam 12.30 pagi santak ke jam berapa dia jaga pon aku xtau yang aku tau, aku dok tersengguk2 depan muka dia sebab dia nak nyembang tapi nak ada kawan.
Tsk...tsk...tsk...

Peh tu kan...kan... semalam kan dah lambat balik dari opis sebab dok rushing siapkan report meeting so kite pon gedik gaklah ke bazar ramadhan, budget nak cari juadah berbuka pose je like kuih2 segala tup2 gatai nak beli ikan pari masak asam pedas...peh tu nampak sayur kasang panjang, teringat kat irfan yang suka sayur ni so bungkus sikit sekali bayar...RM6. Argh!! terus rasa nak tarik rambut. xberbaloi sgttttt.
Kalau x pose, lama dah nak tanya akak tu, apesal mahal giler, kalau with nasi ok gak kot. Xtaulah sebab aku kan jarang nak beli lauk kat bazar ni. EH! memang rate macam tu eh sekarang ni???.

Pari kecil je bukan saiz sedang pon or half pari kecil ke aku boleh consider gak. HUHUHU sentap tau dok. semalam RM20 melayang...babai duit.
The best is...budget nak sahurkan, so xderlah simpan asam pedas tadi dlm freeze konon2 malas nak reheat sekali bangun jam 6am tadi....BASI sudahh, emm tambah melayang RM6 ke tong sampah pula.
Ari ni, malas nak singgah bazar...terasa nilai duit tu kecil sgt...
Terus terpipikir...bilalah nak BONUS ni???
Terhidu2 bau bonus on 25 ni. Ahaks!! TQ UMW tq GM4U. Korang memang terbaiklah bagi bonus time2 nak raya ni. HEHEHHE

*Orang keje gomen pon BONUS gak kennnn. Rezeki yang tak dijangka gitu. Alhamdulillah...semoga diperluaskan lagi rezeki kita ya.

Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA