Translate

Monday, July 22, 2013

Ramadhan ke 10 & 11

Alhamdulillah...masuk ramadhan ke-10. Phew!! masih lagi berpuasa, alhamdulillah...puasa kali ni memang bersemangat, sesekali je lembik but selebihnyer cargas bertenaga sampai nak berbuka.
Aku rasa, sebab aku mengamalkan product by TMS...serius selain membantu maintainkan output in same time memberi tenaga =)

Ni menu berbuka for day-10:
Kurma Coklat TMS
Coklat Cheese Cake & muffin coklat (beli kat opis)
Bubur pulut hitam (Mama kasi)
Agar2 (Ibu kasi)
1plate of nasi goreng segala accessori tu (Midah yang kasi-biras)
Nyummi!!

Disebabkan lewat malam tu ada tetamu yang datang tumpang tidor so kene masak lauk special sikit, special lah sangattttt!

Menu sahur adalah:
Sayur masak lemak putih
Telur dadar
Ayam masak magic meals (^_^)
Air Kopi Jantan
Air suam
Sikit je menu. HEHEHHE

Ramadhan ke-11
Kami berbuka di luar with kiddos.
Lepas urusan di Cheras terus heading ke MidValley.... window shopping asalnya, sudahnyer...terbabas jugekk membeli =) 
Aduyai....lain diharap lain yang jadi =D

Nak dijadikan cerita, sampai sana dalam jam 4.30pm gitu, terus laju ke surau for solat asar.
Settle, budak2 dok berzikir nak makan ciken rice shop...that time dalam jam 5pm...pikir2 punya pikir...eh awal lagi ken...xkan nak melepak kat situ sampai berbuka...gile doo.
That time xterpikir langsung nak membooking bagai then, marilah kite shopping2 sikit yer.
Dah 6.30pm baru teringat nak cari port berbuka pose...emmm that time ko cari memang silap arr...fastfood restaurant semua dah start letak tanda FULLY BOOK :(
Sangat keterlupaan tang nak berbuka tu. 

Gigih gak pi sana sini, tapi HAMPA :'(
Anak2...sila terima hakikat...omak korang tersilap perancangan jangka masa pendek tang berbuka tu yer :)
So dah semua pon FULL makanyer...kite bungkus je yer.
Then terus tuju ke Hot & Roll stall...orderlah juadah utk berbuka.
Menu berbuka adalah:
Air blekkaren
Prata ciken rendang
capati ciken sosej

Alhamdulillah....ada rezeki berbuka. Kenyang...so berbuka di dalam kereta =)

For sahur...MAAF, xtersedar untuk bersahur walaupon cik darling dah gerakkan time depa baru sampai from Melaka. Ambeikk kooo, betapa punya mengantuk daa...Iman buat kerja lagi malam tu so terimalah habuan xbersahut *_*. 

Ok babai.


Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA