Translate

Friday, August 30, 2013

Soon...misi menjelly bunny lagi =)

Hari tu kan...kan...kan...
Kite kan...kan...kan...
Kite actually tolong belikan kawan kasut...macam kat bawah ni =)

Kasut pink itu pilihan hati.... done.

Saja try kasut ni pula...macam dah sama kaler dengan lantai je aku nengok. HEHEHHE ... next please!.

Ku berkenan dengan yang ini...sangat selesa, suka...royal blue, suka kaler ni sejak2 aku ada tudung kaler royal blue ni.... tapiiiiiiii harga dia kurang sikit 90ringgit kalau xsilap. HUKHUKHUK
Batuk terus =) tapi kalau sangat2 teringin memang le kene ke sana semula =)
Sabar yer...mana tau aku update pasal kasut biru ni pula kennn =D

Orait...siap bungkus dah, moh ler balikkkkk..


* kasut oh kasut...saya suke simpan kasut, lagi suka kasut jelly bunny ni sebab bau wangi yer....bau singgammm pon ado...


ok babai.

Thursday, August 29, 2013

raya

Nak share pasal raya lagi...
Aih, kata raya sebulan so aku buat entry ciput2 je pasal raya... 
Malu nak menangkap gambo untuk diblogkan =) *padahalmalasnaksnapgambar* HEHEHE

Kali ni story pasal raya yang ke berapa xingat ye.
Ni rombongan sepupu...anak arwah mak long.
Biasanya depa mai on 1st day raya...memang ada mai pon tapi that time my mom xder...
Ingat x aku update status pi bawa mak aku pi Giant yang baru buka kat kuala selangor tu.
Hemm depa mai tu ngam2 aku nak parking kereta baru sampai Giant =)
So minta maaf bebanyaklah yer. 
1st time 1st day raya pergi ke mall...owh my, sayunye kalau kene bertugas on 1st raya, mau nangis xreti2 kot. HEHEHHE

2nd time visit rumah Mak Timah yer...
Tang tidur tu is a day before, saja nak tunjuk...ramai manusia kat rumah mak den...
yippi, meriah =D


Ni serombongan kezen I yer... best sangat... suka tau (^_^)
Yang Kak Lang sedang pegang tu is new grandson - Naqib a.k.a Jebat.

Parking sampai depan pintu rumah koo.
HAHAHHA, disebabkan ada berlaku banjir kilat... so parking kereta dah sampai tepi jalan nuuuu. 
Patutnya boleh muat semua tu dalam laman rumah =)
Budak macam cine tu...Nama Iman gak tapi xingat Iman ape but nickname sama youuu.

Lepas depa balik, kami beraya pula rumah atuk sedara.
Ni rumah baru atuk, last year raya kalau xsilap rumah dia terbakar...habis hangus rumah, barang2, duit yang simpan kat rumah... gara2 ubat nyamuk yer...
Alhamdulillah...atuk ni and family anak dia tak ada ape2, selamat & masih sihat lagi...
dulu time dia sakitkan tup2 dapat call wife dia meninggal...terkejut u, sebab yang sakit teruk dia, nenek sihat tup2 nenek yang dipanggil dulu , ape pun...ajal maut ditangan Allah. 
AlFatihah untuk nenek...rindunya nak tengok senyuman dia, hemmm.

Iman dengan onyang... tengok muka Aryan, comel sangat. HAHAHHA

Lepas dari sini kami terus balik KL.
Rehat kat rumah pula.

Later I update pasal raya lagi yer...
Kene make sure story raya end dalam bulan Syawal gak. HEHEHE.


ok babai.

Wednesday, August 28, 2013

Berdarah di malam hari =( ...

Perasan tak??
Dah lama kan aku tak update pasal nose bleeding.
HEHEHE alhamdulillah...dah lama x kene but awal pagi tadi kene balik.
Al-kisah....

Mie ooo mie...
Emm nape Fan,
Mie, hidung irfan berdarahlah mie,
Ha?? berdarah?? mana2?? ... eh gelap xnampaklah irfan, pi pasang lampu jap.
Sengal punya mak...aku mamai weii, di weakup aku dalam kul 3am kot...
aku pula baru je lelap mata dalam jam 2+...

Then, lampu buka...terselah merah darah menjejeh dari hidung.
Loh...klibut aku tadah tangan...padahal tengok darah tu turun menitik-nitik, aku naik rasa nak muntah kat situ gak tapi tulah...anak punya pasal...mak sanggup bertahan muntah, terus jerit...
Yang... yang, hidung irfan darah ni...cepat2.
HEHEHHE aku xtau nak suk cik darling buat ape, tu pasal ayat aku tergantung. HAHAHA
Cik darling ape lagi...laju2 dokong masuk bilik air.
Aku yang kat luar ni pula, mencari tisu basah..lap2 darah yang menitik atas lantai.
Dah pagi2 bute buat kerja ngelap pula...

Bantal yang dia buat tidor depan tv...

Ni...entahlah bila kenenyer...maybe on the way nak masuk bilik kot bangunkan aku.

Yang korang tengok dot...dot.. tu, semua is fresh blood. Yang bantal banyak darah tu aku rasa is 2nd bantal bila dia sambung tidor dalam bilik...

Habis tembus kene mattress cover =(, sib baik tak kene tilam kalau kene...harapan tinggilah beli tilam baru lagi. HAHHAHA 

Time ni...semua dah lega2 yer...aku pon baru jumpa hp aku yang jatuh dari katil dok sebab terkejut tgk darah yang banyak itu. Gambo irfan x dan nak ambil ler, kalut tengok anak berdarah hidung.
almost like a same macam Irfan pagi tadi...scary (-__-)

Irfan, kan daddy cakap...jangan korek hidung, nak korek time mandi je.
Mana ada irfa korek hidung, irfan tidor je
Yerlah...dalam tidor pon jangan korek idung gak
mana irfan perasan korek ke x korek...

Derr...pok dengan anak menyembang sambil tunggu darah berhenti =p
Peh tu... aku tidor x lena, mencikk =(

*dah refer pakar...xder big issue, cuma luka dalam hidung sebab korek hidung yang terkuat dari biasa + kulit dalam hidung to thin so lagi mudah luka compare orang lain...

ok babai.

Monday, August 26, 2013

Happy birthday Iman ...

Awat.... kompius ka?
kikiki... ari ni Iman dah 6m tau so saja wish birthday kat dia =)   
so , 6m ... rasa macam kejap je utk uols ler for me rasa lamanye especially bila dia buat kerja tengah malam....emmm hari2 tak cukup tidor. hikhikhik

So excited nak perkenalkan solid food pada cik pinky saya, semalam saja je try nk perkenalkan dia pada puree kiwi tapi kennn, dua kali dia reject daa.
omaknya semangat siap google segala dok mencari resepi nk buat puri kiwi sebab buah yang ada setakad ni is kiwi je...
dah siap my puri tup2 bagi kat dia terus dia luah semula bila masuk mulut, masam kot tapi kami makan ok je...sweet sour gitu.
Try bagi semula pon sama gak...siap menjejeh air liur...eeee kemproh ler awak ni.

Bila si Aryan makan depan dia...komain mulut tu chap,chap berbunyi kecip bibir.
Bila bagi...buat muka memek masam. HEHEHHE
Si Aryan, siap bertambahlah pula puri kiwi tu...dah kene buat semula. Sabau jelah, ingat nak bagi si adik..si abang yang lagi over =)
Moh...moh...Keroyok Abang Irfan...

Cik Pinky dah expert meniarap, semua mende nak buat dalam posisi meniarap. Letih layan.
Nak main meniarap, nak gelak2 meniarap sampai nak nyusu pon nak posisi meniarap gak...sabar jelah, huru-hara mak nak adjust =p

Now dah teror hentak2 kaki sebab lagi kuat hentak lagi kuat loceng kaki berbunyi.
Kalau face up...suka capai ibu jari...dah macam situp pon ado...
Kalau bubuh dalam stroller tu...komain kuat angkat badan nak duduklah konon padahal...it's not ur time lagi nak seat yer sayang...sabar =D

Emm sehari 2 yang lepas perasan...ilmu baru is menunjal2...main rotate 360 darjah tu dah biasa.
Ni tengah dok risau...dia dah melasak time tidor, nak tidur di sebalah, kekadang terjaga dari tidur tup2 dah kat perut. Kekadang dengar dia nagis sayup2 je...buka mata cari...nuuuuuuu ha, kat lutut dah dia menggelongsong. Adoi, risau2 dia jatuh katil je. HEHEHHE.

Ari ni nak google cari resepi puri lah...nanti boleh main blande2 gitu.
So far lom memperkenalkan nestum lagi, ingat nak terus kekal masakkan untuk dia pula, insyaallah.
Semoga semangat nak memasak bubur utk cik pinky terus meninggi gitu...

Ada entry story raya terbengkalai...laterlah, now bizi cari resepi cik pinky.

ok babai. 

Friday, August 23, 2013

Menabung...

Emm urusan bank segala dah selesai...
Kemalasan nak ngulang ke bank adalah tinggi so duit syiling malas nak hantar ke bank sebab nanti kene pi collect buku bank pula after bank count and credit ke dalam account anak2.

Ni cerita dah 2 minggu yang lepas...a day before aku start kerja.
Cepat2 kire duit raya budak2 peh tu kite pi anto bank, settle... alhamdulillah, rezeki anak2 kan...mak tumpang tgk depa happy menabung (^_^)

So ada 3 orang so dapat 3 gift.
Mekasih bank...sebab gift2 yang comel2 ni ler anak2 ku makin rajin menabung.
Bila nak berbelanja je, aku cepat je cakap...sape buang2 duit merata, sape suka shopping, emm nanti bila nak saving money, bank tak mau kasi hadiah sebab simpan duit sikit sangat...kesian =)

Kalau dengar je macam tu, memasing nyendeng2 kat maknyer minta duit. HEHEHE
kalau apaknya ada, dengan apaknyer kene pau.KIKIKI

Ape pon... kene didik anak2 kite yang masih kecil untuk belajar menabung untuk masa akan datang.


Ok babai.

Thursday, August 22, 2013

My wishlist yang mengarut =P

Dah tajuk pon macam tu so pepaham jelah isinyer nanti yer,
Meh2 nak mengarut jap but in sametime kalau dapat pon sangat2 syukur alhamdulillah kan...

Nak tau x... jap2 lagi kan my birthday nak mai so adalah sikit2 make a wishlist dalam hati =)

For future birthday. i wish i got a lot of love  - lagi banyak dari sekarang ni *wink...wink...*
 
macam ni pon ok maa...so colourfull kann.

or macam ni ker kennn....  
best sangatkan kalau nampak level of love (^_~)

suka gak kalau dapat berdua macam ni  without kids...
wah!! dah macam mak lupa ada anak2 kan. HEHEHEHEHE

2. wish...nak darling baru....KAHKAHKAH, ada yang blur2 ler tuh.
Darling yang ni ler... since soon nak travel jauh so darling ni jimat minyak kannnn so dah start ler bisik2/jampi2/mandrem2/zikir2 sikit kat telinga cik darling. HAHAHA mana tahu boleh dapat ker kennnn *berangaaaaaaaaaaaaannnnnnnnnnnnnn sangatttttttttttttttttttttttttt*
Kalau xdapat yang tu dapat yang ni pon sgt ok ler kennnn.... HAHAHAHA kalau xnak bagi yang ni ...bagi yang macam ni pon sangat ok dah...
LALALLALA....sewel ler sapa dapat bini macam I.
Hello, cer baca tajuk balik....
KEHKEHKEH, awal2 kan dah cakap...berangan tu menyeronokkan (^_^). 

3. wish list.... KEHKEHKEH emm banyaknyer =)

HTC ONE... sangat mahu gadget ni.
(doa dalam hati moga2 ada yang sudi memberi - amin!!!)
Yang...Yang...  I nak ni yer. hikhikhik....

Eh! kalau ada yg nak sedekah  yang ni pon ok gak =)
hikhikhik.... melampau kennn.

Last of the list, emm doakan yang baik2 untuk saya je.
HEHEHE itu adalah yang terbaik untuk saya =)
Nanti sambung berangan balik ye (^_~).

ok babai.






Wednesday, August 21, 2013

Story of syawal 2013

Emm dah nak habis raya tapi i baru nak start story pasal raya...
Kelemauan nak menulis tu berada di tahap maximum so kerajinan adalah membaca n komen di blog orang. HEHEHE
Marilah share sikit pasal raya...

Raya ke-3, barulah dapat menjejakkan kaki ke luar dari rumah.
Bukan sebab berpantang ke hape, tapi sebab raya ke-2 in kg my mom ada marhaban/baraan dari rumah ke rumah di dalam kg kami.
Raya ke-3 biasanya for golongan wanita pula buat baraan but this year kami xjoin sebab my mom xsihat lagi ,peh tu I & my sis kan beranak kecik yang minum susu badan, makanyer...my turn pi berayalah kennn.
My cik darling kg, depa buat on 1st day raya after solat raya, so biasanya 1-3day memang berkurung di rumah saja.

Sambung story raya yer...
Ni pepagi adam kami dah ke car wash, cik darling dah potpet2 kereta berbedak. Baik...during tunggu siap dicuci maka bergambaran dulu yer...
Ni car wash ke-2 kami terjah, sib baik pantas buat kerja kalau x.... mau terbakar mamat tu lagi.KIKIKI

 Tempat yang 1st tu dah bertapa lama kat situ baru myanmar tu cakap...off 1jam for break. Cipet betullah...hangin je. 40Minit tunggu for NOTHING!! sbb sebelum our turn cuci ada 1 car tengah cuci so budget lepas tu our car ler kenn, tup2 mamat yg cuci kereta tu start motor n blah...ingatkan kot sakit perut ke haper, tercanguk ler tunggu 20minit xder nampak muka.. 
hoi...berak batu ke hape, tanya2 budak yang lap kereta tu, rupanya break for makan. Geramnyer...bagitau ler...tokey nyer pon hampeh gak...dok main hp sesaja. hangin pepagi raya. HUH.

Ok...kite sambung raya, no mood marah dah =)

1st house kat area Parit 10 kalau xsilap, rumah kawan sekolah cik darling.
Macam kelakar je depa ni dok sembang2 pasal zaman2 sekolah menengah dulu.
I tolong senyum2 n komen sesikit ler...
yerler, aku mana pernah sesekolah dgn cik darling so xtau perangai dia macam mana. KIKIKI.

Gambar kat rumah pertama adalah sekeping je...Tu cik darling tgh pegang Iman =)
Lepas rumah ni kekonon nak ke Sg Besar rupanya xjadi sebab ada pakcik dari PJ dah mai...so mencicit balik rumah sebab nak jumpa pakcik tu. Emm xbergambo gak...xsempat, kami sampai pon depa dah nak masuk kereta dah.
Salam maaf pon kat laman. HAHAHA bertuah sangat dapat anak sedara macam kami (^_~).
Sempat gak ler tgk new collection Coach wife kezen, cantik bebeh... Love it but tunggulah sape pi US i nak kim beli sebab wife kezen pon beli kat sana, murah.
Selesai depa balik...kami sambung beraya rumah ke-2 pula =)

Rumah ke 2 ni pula kawan dia sesama kat YBK dulu. 
Sesama olahragawan gitu =) ~ lari pecut tuuu semput mak nak kejar weeii.

Venue : Tg Karang
Aku kenal dia dari sebelum kami kawin lagi so anak yg 1st dia tu memang kami cop as anak kami. HEHEHE sebab dia kecil2 sangattttttttt comel =)
I tell you, kami kat sini almost 3jam tau, since 6pm to 9pm baru move on. 
Hemm macam2 cerita lama come back ler for topic to chit-chat.
Kami jerlah kene bahan sebab kenal dia dari kami couple lagi =)

Then, move on ke rumah yang terakhir ...
Dah tired but since dah confirm dgn tuan rumah nak mai beraya, makanya gigihler kami ke sini juga.
Venue: Taman Raja Muda Musa
Pergh!! jauh siott dah ler malam, stress tgk sana sini gelap tapi kurnag stress sebab askar2 dah zzzz cuma Irfan je yang masih jaga sebab main game =)
Sampai sana terus jamah kuih alah kadar then cik darling pula bagi tips and some noted pasal project dia.... hantam sajalah...
Then, baliklah...tidor, penat tu seharian beraya sakan.

Tengok tu, Aryan dah memang zzz x sedar diri sama gaklah dengan cik pinky saya (^_^)

Ape pon... best2 dapat jalan raya then sampai rumah, laydown terus padam memasing, sedar2 eh!! cepatnya pagi. HAHAHAHA.


ok babai.

Monday, August 19, 2013

Lemaunyer...


Lemau macam ni...sib baik pakai tudung kalu x...rambut pacak gak kot. 
HAHAHAHA.


ok babai.

Saturday, August 17, 2013

Peminat Dorothy Perkins???

Ehem...ehem... 
Nak tanya, sape peminat brand Dorothy Perkins?? Meh2 rapat2, nak kepoci sikit ni.
HEHEHHE korang dah tau ker??
Ok2 saja nak share ni pada peminat Dorothy Perkins.
Korang tau x yang DP ni ada buat contest?? 
Loh x tau ke?? Xper2 lom terlewat lagi kalau nak join contest ni.
Korang boleh join kat website KAKMERAH/MAKMERAH dari situ korang boleh join the contest.

Among of collection =)
Black stud doctors bag

Ingat macam nak beli yang ni lah...ada sales tau. nampak macam cute je.
   Petite heart print tea dress

oklah...good luck yer pada korang yang join the contest, aku doakan uols success lah =)
Ingat yer...deadline is 30 August 2013

Ok babai.

Friday, August 16, 2013

Boleh cuba ni...

Ada tak sape2 yang darah tinggi?? Ada?? Sedara-mara ke sepupu sepapat ke or ur self??
Aku?? Aku jangan ditanya, walau pon hari2 jadi tarzan or godzilla, tekanan darah masih maintain or low...alhamdulillah sekarang ni masih normal lagi.

Eh...pelik eh aku sibuk2 dok tanya uols sihat ke tak.
Actually nak share satu petua ni, untuk menurunkan bacaan/ kawal darah tinggi dengan makan cincau je.
Nape x percaya?? Tak per, uols boleh baca kat sini [LINK]
Dia dah try...aku pon rasa2 nak try suh mak aku makan. Mak aku ada darah tinggi daaa.

Xper, kite usaha...mana tau berjaya tanpa perlu makan ubat hospital ke lepas ni...sape tahu kan??
Bak kata pepatah lama, kalau tak pecah ruyong mana nak dapat sagunya =)

Selamat mencuba, kalau ada yang dah berjaya nampak hasil...boleh share kat sini yer or kalau ada ape2 petua lain pon boleh share juga.
Sharing is caring maa (^_~)


Share sikit chart aku kipnep dari google untuk rujukan semua.

ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA