Translate

Friday, August 23, 2013

Menabung...

Emm urusan bank segala dah selesai...
Kemalasan nak ngulang ke bank adalah tinggi so duit syiling malas nak hantar ke bank sebab nanti kene pi collect buku bank pula after bank count and credit ke dalam account anak2.

Ni cerita dah 2 minggu yang lepas...a day before aku start kerja.
Cepat2 kire duit raya budak2 peh tu kite pi anto bank, settle... alhamdulillah, rezeki anak2 kan...mak tumpang tgk depa happy menabung (^_^)

So ada 3 orang so dapat 3 gift.
Mekasih bank...sebab gift2 yang comel2 ni ler anak2 ku makin rajin menabung.
Bila nak berbelanja je, aku cepat je cakap...sape buang2 duit merata, sape suka shopping, emm nanti bila nak saving money, bank tak mau kasi hadiah sebab simpan duit sikit sangat...kesian =)

Kalau dengar je macam tu, memasing nyendeng2 kat maknyer minta duit. HEHEHE
kalau apaknya ada, dengan apaknyer kene pau.KIKIKI

Ape pon... kene didik anak2 kite yang masih kecil untuk belajar menabung untuk masa akan datang.


Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA