Translate

Wednesday, August 21, 2013

Story of syawal 2013

Emm dah nak habis raya tapi i baru nak start story pasal raya...
Kelemauan nak menulis tu berada di tahap maximum so kerajinan adalah membaca n komen di blog orang. HEHEHE
Marilah share sikit pasal raya...

Raya ke-3, barulah dapat menjejakkan kaki ke luar dari rumah.
Bukan sebab berpantang ke hape, tapi sebab raya ke-2 in kg my mom ada marhaban/baraan dari rumah ke rumah di dalam kg kami.
Raya ke-3 biasanya for golongan wanita pula buat baraan but this year kami xjoin sebab my mom xsihat lagi ,peh tu I & my sis kan beranak kecik yang minum susu badan, makanyer...my turn pi berayalah kennn.
My cik darling kg, depa buat on 1st day raya after solat raya, so biasanya 1-3day memang berkurung di rumah saja.

Sambung story raya yer...
Ni pepagi adam kami dah ke car wash, cik darling dah potpet2 kereta berbedak. Baik...during tunggu siap dicuci maka bergambaran dulu yer...
Ni car wash ke-2 kami terjah, sib baik pantas buat kerja kalau x.... mau terbakar mamat tu lagi.KIKIKI

 Tempat yang 1st tu dah bertapa lama kat situ baru myanmar tu cakap...off 1jam for break. Cipet betullah...hangin je. 40Minit tunggu for NOTHING!! sbb sebelum our turn cuci ada 1 car tengah cuci so budget lepas tu our car ler kenn, tup2 mamat yg cuci kereta tu start motor n blah...ingatkan kot sakit perut ke haper, tercanguk ler tunggu 20minit xder nampak muka.. 
hoi...berak batu ke hape, tanya2 budak yang lap kereta tu, rupanya break for makan. Geramnyer...bagitau ler...tokey nyer pon hampeh gak...dok main hp sesaja. hangin pepagi raya. HUH.

Ok...kite sambung raya, no mood marah dah =)

1st house kat area Parit 10 kalau xsilap, rumah kawan sekolah cik darling.
Macam kelakar je depa ni dok sembang2 pasal zaman2 sekolah menengah dulu.
I tolong senyum2 n komen sesikit ler...
yerler, aku mana pernah sesekolah dgn cik darling so xtau perangai dia macam mana. KIKIKI.

Gambar kat rumah pertama adalah sekeping je...Tu cik darling tgh pegang Iman =)
Lepas rumah ni kekonon nak ke Sg Besar rupanya xjadi sebab ada pakcik dari PJ dah mai...so mencicit balik rumah sebab nak jumpa pakcik tu. Emm xbergambo gak...xsempat, kami sampai pon depa dah nak masuk kereta dah.
Salam maaf pon kat laman. HAHAHA bertuah sangat dapat anak sedara macam kami (^_~).
Sempat gak ler tgk new collection Coach wife kezen, cantik bebeh... Love it but tunggulah sape pi US i nak kim beli sebab wife kezen pon beli kat sana, murah.
Selesai depa balik...kami sambung beraya rumah ke-2 pula =)

Rumah ke 2 ni pula kawan dia sesama kat YBK dulu. 
Sesama olahragawan gitu =) ~ lari pecut tuuu semput mak nak kejar weeii.

Venue : Tg Karang
Aku kenal dia dari sebelum kami kawin lagi so anak yg 1st dia tu memang kami cop as anak kami. HEHEHE sebab dia kecil2 sangattttttttt comel =)
I tell you, kami kat sini almost 3jam tau, since 6pm to 9pm baru move on. 
Hemm macam2 cerita lama come back ler for topic to chit-chat.
Kami jerlah kene bahan sebab kenal dia dari kami couple lagi =)

Then, move on ke rumah yang terakhir ...
Dah tired but since dah confirm dgn tuan rumah nak mai beraya, makanya gigihler kami ke sini juga.
Venue: Taman Raja Muda Musa
Pergh!! jauh siott dah ler malam, stress tgk sana sini gelap tapi kurnag stress sebab askar2 dah zzzz cuma Irfan je yang masih jaga sebab main game =)
Sampai sana terus jamah kuih alah kadar then cik darling pula bagi tips and some noted pasal project dia.... hantam sajalah...
Then, baliklah...tidor, penat tu seharian beraya sakan.

Tengok tu, Aryan dah memang zzz x sedar diri sama gaklah dengan cik pinky saya (^_^)

Ape pon... best2 dapat jalan raya then sampai rumah, laydown terus padam memasing, sedar2 eh!! cepatnya pagi. HAHAHAHA.


ok babai.

Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA