Translate

Tuesday, October 29, 2013

Final Exam...

Jadual Exam

Esok bermulalah exam final Irfan...
Exam yang terakhir kalinya di sekolah dia next year my son turn to 7years Old...alahai, dah gadang anak omak ni eh =)
Exam ni awal2 dia dah request nak HP sony...adeh...pokak kojap telinga omaknyer bab hadiah...
Aku tanya dia..nape nak hadiah HP??
Senang mummy nak call Irfan tanya Irfan kat mana...senang kawan2 Irfan nak call...
Hemm, macam2 alasan tau dia ni.
Sudahnyer aku cakap...request kat daddy =)
Pass button kat apaknyer....let's he handle the request.
Asyik omaknya je kena paw...mana aci ken...

So malam ni onward... mak bizi mengulangkaji cum study dengan anak2 for esok exam.
Aku dah start stress ni...
Harap2 Irfan boleh jawap dengan cemerlang ye sayang...omak ko dah dupdap2 hati ni...raso nak pocah dada ni... Dok tanya Aryan...esok exam x?? Aryan mana ada examlah...Irfan je.
Hemm lupa pula nak suruh apaknya tanya ari ni...Aryan ni exam macam mana...alahai, 3 years aku rasa memang x exam lah kot eh...

Sapa ada nak yang 3years sekolah tadika?? Nak tanya...anak uols exam juga kah??
Tapi aku ada perasan...dak Aryan ni dok ngapal sambil nyanyi ABC pastu ada baca n hapal surah lazim...
Hemm hantamlah ko aryan...ko xper ada 3years lagi kat kiddy tu utk seat exam. HEHEHHE

ok babai.

Monday, October 28, 2013

Gambo hasil carian di google =D

Ari ni sampai opis je siapkan sikit2 document pastu waiting driver datang to pickup me.
Pi rumah biz partner then heading to Alamanda Putrjaya to meeting cum gathering kawan lama.
Dari kul 11 aku keluar opis santak ke jam 3pm lebih baru nak beredar...
Sampai opis dalam 4.15 gitu...ngam2 nak azan so lepas azan aku solat pastu buat entry ni then nak challow balik... just makan n sembang3 pasal plan semua tup2 sampai opis baru terasa penat.

ok kawan2 nak babai dulu balik time daa...
opis hour 10-4pm je =)


ok babai.

Thursday, October 24, 2013

Biskut suka hati...

Comel tak???
HEHEHE aktiviti anak beranak ni...
Ada hasil kerja Irfan & Aryan also me...Iman je x terlibat.
Hasil pertama...hitam but crunchy...
Sib baik x rasa pahit. HAHAHHA

Bergambaran..send kat daddy depa yang outstation time ni...
Daddy balik dapat rasa je...x dapat join kami buat. HEHHEHE
Haih... baru aku perasan, chopping board aku dah sekaler baju dema ni...hahahha pakej yer beli baju free chopping board. KAHKAHKAH

Irfan select MICKEY, Aryan POOH & me KITTY

Ops...nak resepi yang simple ni x??

Ni aku copy paste dari blogger ni yang suka sangat buat BENTO aku naik ketagih tengok bento dia...

Bahan-Bahan :-
Seketul Butter/250 gm Marjerin
1cawan tepung gandum
2 - 3 sudu besar gula kastor [ikut selera memasing]
Secubit garam
esen vanilla [takde pun takpe]

Cara - Cara :-
CAIRKAN BUTTER/MARJERIN
Adun semua bahan tadi secara serentak dan masukkan butter yg dah cair tu sedikit demi sedikit sampai la korang rasa doh tu cukup likat dan senang nak di tekap

Panaskan Oven 180 degree

Tekap dan susun elok dalam dulang. bakar selama 10-15 minit pada suhu 150-170 degree

TIPS :
Certain resepi kata pukul butter sampai kembang, tp aku cairkan sbb senang nak tau korang punye doh tu ckup lembut dan tidak terlalu lembik sampai tak boleh tekap.

Lagi satu, elok uli pakai tangan mcm buat lempeng. tak payah dok susah2 nak pakai mixer bagai. haba kat tangan ni akan buat doh korang tu lagi sebati dengan semua bahan 
*seriously aku feeling Ana Olsen sekarang* bahahahaha

kalau korang penah buat cookies, continue jela dengan resepi tu cuma adjust kat butter je. bu at cam aku kata tu, cairkan dlu ye.

ok, selamat mencba ye!


*LEBAHMERAHJAMBU ni suka bagi resepi yang simple sangat sampai aku naik rajin buat resepi yang dia share...serius, lepas ni a nak buat Nutella dia, nak try buat nugget sendiri hokey...

Ape pon thanks ya pada blogger ni...sape2 yang ada simple resepi boleh pass link kat sini yer...saya suka follow and try.

ok babai 

Wednesday, October 23, 2013

Iman owh Iman...


Eee geramnyer tengok awak ni Iman.
Nak gigit nak cium nak cubit nak babab vontot semua ada. HEHEHHE
OK...iMAN will soon nak 8M.
Ape dia dah pandai??

Pandai nangis jerit2 bila orang x layan dia...
Pandai mara komando yang superb laju...
pandai tolong mummy mop lantai pakai baju dia =)
pandai gigit2 jari orang sampai rasa nak putus. HOHOo
Pandai angkat vuntut pastu jatuh balik... nak merangkak tapi memalu kambin. HAHAHHA
pandai nak ngikut orang bila nampak I pakai tudung - padahal nak pi buang sampah je pon.
Pandai cam orang...nampak muka IBU so excited nak g...nampak muka x kenal dan2 nak cebik muka n nangis... ta pape tah.
Pandai membazir susu...buat salun muka pakai susu badan omaknyer. HUH...
Pandai macam2 lah budak....EHEHHE

Kalau naik kereta...pandai cari abang Irfan untuk ajak sembang ke main ke...dengan aryan dia x ngam.
Aryan pujuk dia nangis pon xjalan...samalah kalau omaknyer yang pujuk, sudahnya omaknyer bio je dia nangis sampai diam sendiri. HEHEHHE
*  mak pekakkan telingan n fokus on driving =)
#Iman lom tumbuh gigi lagi...

ok babai.

Tuesday, October 22, 2013

Happy Hour...

Gembira yang tak terucap dek kata2 cukup sekadar gambar menceritakan segalanya... =)

Terima kasih Ya Allah kerna kau kurniakan waktu yang terlampau sempurna and bahagia ini kepada kami insan mu yang lemah ini.
Syukran Ya Allah =)

Golden time yang tak dapat dinilai dengan harta and wang ringgit ...
Happy anak3 dapat berouting barsama daddy depa...
Lama gile rasanya x outing macam ni...
Apak bizi cari rezeki, omak yang selalu free untuk bawa outing so daddy buat supprise bila ajak date bersama2...ahaks!!! mak happy sangat bila dengar daddy ajak bersosial. HEHEHHE

Thanks daddy... we love u always =)

ok babai.

Monday, October 21, 2013

Buger King...


Heww...inilah aktiviti mak beranak 3 =)
Boring2 makan nasi kite tukar selera makan burger pula eh.
Lama sangat dah x makan burger king ni... sedap gak  (^_^) rasanya...
Ambil 2 set je so share ape yang ada... depa bukan nak makan sangat pon...yang kene habiskan of kozlah mak dia orang ni, emm ruginyer jadi mak depa ni, menang membeli alah memakan. HUKHUKHUK
Kerana dia orang ni lah mak dia orang sampai sudah xboleh nak kurus langsung...uwekkk
Nanhado nak langsing2 macam dulu dah. HEHEHHE =)

What so ever lah... ape pun...mummy sayang semua anak2 mummy walau pon uols make it mummy bigger and bigger forever =)
MEH!!! hug lebih2 sikit....

ok babai.

Thursday, October 17, 2013

Pemeran Dinasor di Maritim Putrajaya =)

Loh... keterlupaan nak sambung update pasal pameran dinasor...ingat nak buat back to back entry sudahnyer... weekly entry lor... last week sekali this week sekali. HEHEHE
Meh2 sambung baca dari [SINI] yer.

Orait...yang entry pasal pameran dinasor tu hari sabtu so ni pulak esoknyer...Ahad.
Eh!! mumi Irfan ni memang gigih nak memenuhi kehendak anak2 yang request nak tengok dinasor, almaklumlah...zaman sekarang ni mana nak jumpa dinasor dah kan??
Marilah memenuhi impian si anak2 sebab in same time mak pon tumpang enjoy gak ken...


VENUE: PUSAT MARITIM PUTRAJAYA, somewhere area Pullman Hotel.
*Anak2 ku dah request nak pi Pullman Hotel tu tapi mak depa ni x sempat nak membooking bagai. HUHUHU - konon2 mak supa-dupa bizi =)
DATE : 31/08/13-28/02/2014 (wow...berkali2 boleh pergi ni. HEHEHHE)
FEES : RM10 -adult
Rm6 untuk kids.
TIME : 10am-10PM

Entrance dia k...
Hish...x user friendly untuk pengguna tegar stroller macam saya but uols jangan risau...staff dia very helpfull. Biasa depa nampak yang mak2 datang with kids je xder apaknyer...depa automatik akan tolong... HEHEHHE
Kalau x caya try pi sana bawak stroller then cik darling xder bersama...kompom depa will help u =) 

Ni ruang legar sebelum masuk pameran yer, ada stall makanan and small pond di situ...ada stage gak tapi kite x snap stage tu. 

Korang masuk2 je...haaa, hambek ko...giant spider dia bagi depan mata.KEHKEHKEH.
Kus semangat mumi ni, dah ler suasana gelap...spider pon gelap so kejutan di situ =)
Spider ni xder bunyi cuma dia excersice, up and down and up and down againt...

Emm layan jelah...
Anak2 ku seperti hilang arah ddk dalam ni... kejap2 pi sana, eh pusing balik sini, pi situ eh nak tengok yang kat sana pula. so excited memasing.. mumi depa pon sama excited juga.

Tu... sian Iman tertungging ngintai dinasor tu yang gerak2...
Eh!! best bangatlah...banyak jenis dinasor dipamerkan, aku x kire pula berapa...

Mumi yang superb hebat...pegang T-rek gitu2 je...korang ada?? HAHAHHA
budak berdua tu x tau nak pilih yang mana satu dinasor yang depa nak bergambar...boleh gitu??
So many choise. HEHEHHE

Si pale botak yang keras ni mesti ada kat mana2 pameran tapi aku asyik xingat je nama dia...kesian ken???


Rombongan mumi with anak2 ke pameran dinasor.
HEHEHHE...Iman tu bizi menarik tudung omaknyer...saja tau x kasi mak beauty langsung.. huh.

Tu... kat dalam pameran tu banyak sangat tempat duduk untuk lepaskan lelah...memang superb best... ada port baik punya untuk BF baby yer...me... like very much. aku tu baru lepas BF Iman... HEHEHHE
yang bawah macam dalam kandang tu... tu replika spider tau...uols boleh gerakkan dia...ada button untuk make a move spider tu.

Memang berbaloi sangat...dalam uols melawat tengok2 kan...ada banyak aktivity uols boleh try dalam tu...
more facts can read here.


So huge kan??? so awesome ... rasa back tu zaman dinasor yang mana haiwan semua ganal2 (besar2).
As usual... Irfan yang suka mencuba ape yang disediakan...sains yang menjadi feverot Irfan tu.
Cubalah nak oit...FREE tu, HAHAHHA

Pameran butterfly.

Marilah kite cuba menyusun semut ini...
Aku tolong irfan buat yer...Hoyey!! menjadi jugak seekor semut biru, ahaks!!...
 happy sangat from 0 to hero...
We are awesome !!! \(^_~)/  lompat bintang......

Hujung2 pameran... nak baik dah.

Best...best...best...

Overall memang superb kalau dapat buat pameran besar lagi...lagi best kot. HEHEHHE
Uols bila lagi nak pergi ni?? Memang best...berbaloi-baloi =)


Ok babai. 


Avocado???

Iman dah nak masuk 8month so baru terasa nak try bagi dia makan Avocado.
Aku memanglah xpernah rasa buah tu macam mana...avocado aku pernah pakai kat muka je itu pon kalau x silap aku dia termasuk dalam facial foam jenama ginvera kot...zaman dodolu...pakai mana yang berkenan n mampu je =)

Disebabkan mumi Iman ni xberapa nak open minded sangat so otak mumi Iman dah setting, avocado is untuk kecantikkan yer bukan untuk dimakan. So bila terbaca artikal pasal avocado ni barulah aku tau yang dia boleh dimakan. HEHEHE...sangat cetek pengetahuan am ku. HOHOHO malu.

So, kebetulan pi shopping makanya, kite belilah 2biji avocado.... nak memilih pon satu hal gak...ada yang kaler hijau tuo ada yang hijau kecoklatan...yang hijau tuo tu keras kejung...yang ada brown tu agak lembut sedikit. So aku pilih yang brown2 sikit.

Kalau uols nak tau pasal avocado ni...ada sedikit ilmu yang menarik uols boleh baca di blog [OHARA]... saya suka recepi yang dia share..ilmu pasal solid food memang superb. Simple, ringkas tapi berkhasiat and sesuai untuk mumi yang berkerjaya seperti aku. Sila baca yer...

Ni aku bagi link untuk uols tengok live cara penyediaan avocado puree... YOU TUBE
yang ni pon ok gak...tengok sini
Selamat mencuba yer...aku plan petang ni nak buat...kalau ingat nanti aku blogkan yer =)


ok babai.



 

Friday, October 11, 2013

Selamat Pengantin Baru Farah...

Selamat pengantin baru Farah & Kimi...semoga berbahagia hingga akhir hayat. AMin!!
Moga cpat2 dapat baby eh =)

ok babai.

Tuesday, October 8, 2013

Pameran Dinasor - Musium Shah Alam...

Yeah!!! pameran dinasour is back...
As usual...ia menjadi aktiviti our family sebab peminat tegar dinasour is Irfan si kurus tu yang sangat minat kepada T-Rek.
One day, dia pernah main dinasour2 dengan si Aryan, dia boleh buat lari macam dinasour T-REK...aku punya gelak sampai keluar air mata. Aalahai...ape nak jadi dengan si Irfan ni??

One day tu, aku terdengar dalam Erra yang ada pameran dinasour kat Musium Shah Alam, in same time ada gak pameran dinasour kat Maritim Putrajaya.
Bila sampai opis aku dok kecoh2 pasal pameran tu...tapi kawan cakap kat Putrajayalah bukan Shah Alam.
Kompius tau...sebab dengar kat radio cakap macam kat Muzeium Shah Alam nuu haa.
So...Mak Irfan ni, gigih pi cari info dalam tenet.

Bila info dah dapat...ok set the time and day to go!!!
As usual...mak tinggal ni pi angkut semua anak2 mak...today kite layan Dinasour yer.

Kami pergi on saturday yang lalu...x tau minggu bila tah. EHEHHE.

Sudah sampai....

Venue: MUSIUM SHAH ALAM
Date : Lupa sudah.
FEES: RM10-ADULT
RM5-CHILD (5-16YEARS)
Time : 10AM-5.30PM only..
Untuk kepastian sila call no ni : 03-7626 8000 or 03-5519 0050
Kalau x silap aku satu no tel penganjur pameran ni and another one is no musium sendiri.
Tak sure pameran ni sampai bila berlangsung untuk maklumat lanjut boleh klik kat bawah ni.

Orait....moh ler layan Dinasour ni...
Feveret Irfan ni...

Fakta about fosil...boleh baca x???
HEHEHE sorry ye sebab to small kot...

T-REK
GRRRRRRR!! cam tu bunyi nyer (^_~)
Ni pon sama...Feveret Irfan gak. 

Dinasour yang panjang giler...

Rangka replika dinasour...
Yang bawah kanan tu is pintu gerbang masuk...

Over pakai liptiks kan dinasor ni... KIKIKI


Kat sini siap ada tayangan gambar lagi tau...


Fakta lagi...

Ni...Dinasour si kepala keras... or keras kepala???

Yang macam badak sumbu tu...

Yang macam turtle or kekura tu...

Ni mak x kenal. HEHEHE kurang femos amus kot =)

Si leher panjang... kerja dia dalam ni dok asyik juluq kepala pestu nyorok...pastu juluq lagi. HEHEHHE

Nyampah tau...Irfan boleh takut dalam pameran ni.. 1st time mak bawak dia...dia jadi penakut.
Ku tanya nape.... ko nampak hantu ke ape ?? DIa cakap bising sangat bunyi dinasour...takut.
Hokaloh... anak bujang ku ini... nonsense tau.

Kat middle of pameran...

Red dinasour ni sebagai penutup pameran kite for today..

Bergambaran...

Over all...not so bad but not so good also.
Kebesaran pameran...kecil sangat...berapa banyak dinasour yang ada?? Uols kirelah berapa jenis yang aku snap tu... tu je... kire2 lorong tu dari korang masuk dah nampak lorong sebelah nak keluar.
Audio memang besr tapi!!! sangat2 kuat so macam hilang feeling untuk lelama kat dalam tu...sib baik Iman x melalak kat dalam tu.. Irfan saja yang macam cacing kepanasan ajak balik.

Lepas ni kami sambung main kat Tasik SHah Alam, Cik Darling mai datang sini accompany us to riadah di Tasik Shah Alam... syukur pada Mu Ya Allah...dalam kesibukan suami ku mencari rezeki...dia masih ingat pada family and berusaha mencari masa untuk kami bersama...

Sayang!...u are superb daddy. Love u... 

Orait...esok nak story pasal pameran dinasour lagi...
  
Ok babai.

Monday, October 7, 2013

Museum Di Raja =)

Buat pertama kalinyer kami ke mari...
Korang dah penah sampai dah??
So ni kami terjalan ke sini sebab actually x tau jalan nak ke mari api kan... kebetulan dari hala yang sama pastu kereta depan tu pula kebetulan masuk parking nak ke sini so aku follow jelah...
Kali ni kami not in hurry so boleh arr jalan2 makan angin...

Venue: Istana Lama...
Fees : Rm5 (adult)
RM2 (Child - 6-12tahun)
Future info boleh KLIK MUZIUM DIRAJA.

Kat luar je boleh bergambaran... dalam musium memang xde change langsung nak bergambar sebab hulubalang istana ada di merata2 tempat...keep watching u guys.

U pegang HP je, dia dah sound siap2 xboleh tangkap gambar ye...kalau tangkap gak kami akan ambil HP tu. Trima kasih...dia cakap sopan je...xde jegil2 mata pon.

Oklah...macam2 bilik korang boleh tengok.
Ada bilik makanlah..bilik tidur lah...bilik mandi lah...bilik berhias lah...bilik tetamu, bilik laundry ETC.

85% kat dalam tu adalah YELLOW ye...dalam bilik rawatan pon sama.
Best gamaknyer orang2 yang duduk dalam istana ni eh =)
Aku kadang2 terpikir2... depa ni kenn kalau hari kerja...ape pakaian depan eh?? Yang anak2 Royal tu gamaknyer depa pakai x T-shirt2 macam kite ni?? Ker depa asyik pakai baju di raja je??
Uols ada pernah terpikir x??
Kalau depa pakai sandal kan...agak2 jenama ape ye??
Depa shopping kat mana??
Ape warna baju yang depa ada?
Baju raya depa macam kite tak??

*Banyak nyer soklah nak tanya. HEHEHHE. 


Best2 ... kalau uols free boleh bawa anak2 mai sini yer...
Stroller macam x bersesuaian sebab kat dalam istana nanti uols kene panjat tangga so sib baik I pakai carrier...senang sikit nak bergerak.

Later nak visit musium ape pula eh?? Idea please.

ok babai.

Friday, October 4, 2013

It's free ... =)

Ni dapat free during shopping2 kat Ibu Jamble sales...
Mahal aku rasa =)

Ok babai.

Thursday, October 3, 2013

Ibu Jumble Sales!

Jom story pasal shopping2 nak???
Aku...bab shopping aku memang suka, jarang2 sangat aku x suka shopping.
Biasa kalau aku STRESS aku akan Shopping, Bila aku HAPPY pon aku shopping gak, bila aku dapat GAJI, aku shopping gak, bila aku FREE xde kerja nak buat aku Shopping gak...dah cuba korang pikir bilanya aku xshopping, asyik shopping ke shopping.
Irfan dah naik muak kalau aku pi LG new wing dia dah boleh agak dah mak nak tuju ke mana...
Mummy, kite nak g kedai Bunny tu ke? Mummy nak beli kasut lagi?? 
Amboi ko Irfan...bijak pandai ko eh =)

Ok...kali ni aku nak share pasal activiti aku shopping barang 2nd hand kesahnyer.
Venue: Alice Smith School
Aktiviti : IBU JUMBLE SALES
Entrance FEE : RM10/adult
Memang happeninglah kat sini.
Mereka ni adalah sebuah organisasi yang create activity ni untuk collect dana bagi badan2 yang bernaung di bawah mereka.
80% mereka menjual barang2 terpakai kat sini, macam2 ada.
Macam aku don't mind beli toy terpakai camni sebab korang nak pakai sekejap je pon... anak2 cepat membesar ma.
Pestime gak beli barang2 prelove ni.

Meriah beb...macam2 ada, ko nak stroller??Nak car seat, high chair?? BreastPUMP?? semua adalah...kalau rezeki korang baik, dapat barang baru tapi harga prelove..sape xnak kan...
Sometime, harga tu pon korang boleh bargin lagi...lagi cheap mah.

Among of barang2 yang aku sempat rembat...
Tu...lapik kepala kaler putih tu...kat luar berapa eh?? Aku beli prelove RM3 je. HEHEHE dia pakai sekali pastu ada sikitlah dot kalau korang tengok betul2 je boleh nampak kalau x...nampak macam corak je (^_^)
Jimat kan di situ... 
Robot ni aku beli RM5..dah murah gini siap berfungi bagai...aku rasa dah cukup murah, so xkoser nak bargin.

Panjamas aku beli selai RM5 brand MotherCare...kain memang superb tapi tu beli utk Ipar aku yang kirim sebab dia last minit x dpat join.
Beli leather shoe brand CLARK, new is around RM100+ tapi dia jual RM10 je sebab anak dia x muat nak pakai dah, HEHEHE memula aku nak rembat gak but since Ipar aku minat utk son dia so kite bagi laluan lah yer... colour brown kasut tu...memang comel.
Total semua aku beli RM150 termasuk entrance fee RM10...

#AKu beli baju skirt Iman, RM5 tapi lom pernah pakai...prewash pon belum so rasa berbaloi sangat... 3 pasang RM15 branded lagi tau....korang boleh dapat dengan harga tu??Emm pasar malam pon sekarang dah Rm6 tau mana ada rege RM5 lagi dah weii.

Sedikit kekecewaan sebab aku ada ushar car seat tu brand GRACO kalau x silap...kuality masih ok lagi dia buka harga RM60.. aku plan nak bargin RM50...bila tengok orang ramai sangat so aku pi tempat lain...shopping barang lain...tup2 bila OTW balik nak ke parkingkan...aku teman budak2 pi tgk kekura... mata ku terpandan seorang minah saleh ni tengah dok usung car seat yang aku aim nak beli tu...alahai, baru teringat pasal car seat tu sooooooooooo MELEPASSSSS!!!!! 

In future...kalau rasa nak beli siap2 bargin, kalau setuju bayar n tumpang tinggal kat tempat kite beli tu...kawan aku beli barang2 besar memang dia buat macam tu , aku je baru berjinak2 nak master dalam bidang shopping prelove item ni.

Ok babai.

Wednesday, October 2, 2013

My birthday gift (^_~)

Ok...saja peram lama2 sikit entry ni.
Konon2 lepas 1bulan kejadian baru nak update tapi ken... gatal gak nak update so layan jelah.
Vacation for my birthday gift.
Terkejut ahkak...suprise sangatlah pak hincik tu boleh booking segala... biasa kerja2 membooking adalah kerja makhincik.
Sib baik heart makhincik sehat lagi so... mohler menghappykan diri yer.

Tukang booking hotel ni tidak bersama2 makhincik untuk celebrate my birthday so... sebagai penganti, kite bawa mak abah and wani (my  niece) berholiday sekali.
Actually kami sehaluan tapi lain2 destination so anggap jelah ni adalah pecutian family yang x berapa lengkap so it's maybe akan ada percutian family yang akan menyusul...sape tau kann.

|Date: 06/09/13-08/09/13
So...06/0913 aku mencutikan anak2 aku tu untuk holiday...

Bilik dia memang superb... best sangat peh tu facing depan pool pula tu, sib baik balkoni tu x boleh buka kalau idok...kejap2 anak aku hilang ler dari bilik, kene pi kutip kat swiming pool ler jawapnyer (^_^).

Mak pon nak mandi gak... hehehe (^_~)
Ada pool jakuzi okey...suka...

Day 2- kami ke Teluk Chempedak dengan harapan nak tangkap gambo kat batu2 besar tu rupa2nyer...hampeh...punah harapan ku, sekali hujannn daaa!!
Kebil2 bijik mata ni tengok batu2 besar kat tepian pantai tu...
Emm bukan rezeki ku kali ni. 

Ni makan malam kat luar...kempunan nak makan ikan bakar daa.
Signboard kat luar ada ikan bakar sekali singgah...ikan bakar tiada daa... sentap tau =(
Makan jugaklah kat situ tapi aku rasa mahal bebenaw, 
menu kami : siakap sweet sour -superb sedap (sais 2orang makan).
 sup sayur
tomyam campur 
telur dadar 1biji
nasi 4 orang
air jus epal,teh panas 2 & barli is RM80.
Aku syak...abe tu terkira siakap tu 2 ekor sebab dia offer kami, siakap 2 ekor rm40. tapi kami ambil seko jer, HUHUHU... xperlah mungkin rezeki kami dapat harga tu.

Ni cafe dia...ok gak, a bit variety makanan yang disediakan...
pendek kata, Irfan x matila kelaparan sebab cococrucnh dia ada, honeystar dia ada... so enjoy lah. 

Orait...ni muka kami nak balik dah...  yang atas tu no bilik kami =)
Moga2 dapat ke sini lagi yer...


Bergambaran sebelum caloww...

Best2...my nice ni suka sangat snap gambo aku so feeling alah2 retis gitu...awww.

Moh kite balik yer...

Babai Cherating, welcome home anak2 ku.

#Thanks to my lovely darling sebab sudi mensuprisekan ayang, sudi seponser percutian kami... 
love u sayang!

Wishing from my lovely darling...so sweet.
Fall in love forever. HAHAHA


Amin!!!!

Tengok ni....sorang kat sini, sorang kat sinun tapi same Negeri.
 KEHKEHKEH...


Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA