Translate

Thursday, October 17, 2013

Pemeran Dinasor di Maritim Putrajaya =)

Loh... keterlupaan nak sambung update pasal pameran dinasor...ingat nak buat back to back entry sudahnyer... weekly entry lor... last week sekali this week sekali. HEHEHE
Meh2 sambung baca dari [SINI] yer.

Orait...yang entry pasal pameran dinasor tu hari sabtu so ni pulak esoknyer...Ahad.
Eh!! mumi Irfan ni memang gigih nak memenuhi kehendak anak2 yang request nak tengok dinasor, almaklumlah...zaman sekarang ni mana nak jumpa dinasor dah kan??
Marilah memenuhi impian si anak2 sebab in same time mak pon tumpang enjoy gak ken...


VENUE: PUSAT MARITIM PUTRAJAYA, somewhere area Pullman Hotel.
*Anak2 ku dah request nak pi Pullman Hotel tu tapi mak depa ni x sempat nak membooking bagai. HUHUHU - konon2 mak supa-dupa bizi =)
DATE : 31/08/13-28/02/2014 (wow...berkali2 boleh pergi ni. HEHEHHE)
FEES : RM10 -adult
Rm6 untuk kids.
TIME : 10am-10PM

Entrance dia k...
Hish...x user friendly untuk pengguna tegar stroller macam saya but uols jangan risau...staff dia very helpfull. Biasa depa nampak yang mak2 datang with kids je xder apaknyer...depa automatik akan tolong... HEHEHHE
Kalau x caya try pi sana bawak stroller then cik darling xder bersama...kompom depa will help u =) 

Ni ruang legar sebelum masuk pameran yer, ada stall makanan and small pond di situ...ada stage gak tapi kite x snap stage tu. 

Korang masuk2 je...haaa, hambek ko...giant spider dia bagi depan mata.KEHKEHKEH.
Kus semangat mumi ni, dah ler suasana gelap...spider pon gelap so kejutan di situ =)
Spider ni xder bunyi cuma dia excersice, up and down and up and down againt...

Emm layan jelah...
Anak2 ku seperti hilang arah ddk dalam ni... kejap2 pi sana, eh pusing balik sini, pi situ eh nak tengok yang kat sana pula. so excited memasing.. mumi depa pon sama excited juga.

Tu... sian Iman tertungging ngintai dinasor tu yang gerak2...
Eh!! best bangatlah...banyak jenis dinasor dipamerkan, aku x kire pula berapa...

Mumi yang superb hebat...pegang T-rek gitu2 je...korang ada?? HAHAHHA
budak berdua tu x tau nak pilih yang mana satu dinasor yang depa nak bergambar...boleh gitu??
So many choise. HEHEHHE

Si pale botak yang keras ni mesti ada kat mana2 pameran tapi aku asyik xingat je nama dia...kesian ken???


Rombongan mumi with anak2 ke pameran dinasor.
HEHEHHE...Iman tu bizi menarik tudung omaknyer...saja tau x kasi mak beauty langsung.. huh.

Tu... kat dalam pameran tu banyak sangat tempat duduk untuk lepaskan lelah...memang superb best... ada port baik punya untuk BF baby yer...me... like very much. aku tu baru lepas BF Iman... HEHEHHE
yang bawah macam dalam kandang tu... tu replika spider tau...uols boleh gerakkan dia...ada button untuk make a move spider tu.

Memang berbaloi sangat...dalam uols melawat tengok2 kan...ada banyak aktivity uols boleh try dalam tu...
more facts can read here.


So huge kan??? so awesome ... rasa back tu zaman dinasor yang mana haiwan semua ganal2 (besar2).
As usual... Irfan yang suka mencuba ape yang disediakan...sains yang menjadi feverot Irfan tu.
Cubalah nak oit...FREE tu, HAHAHHA

Pameran butterfly.

Marilah kite cuba menyusun semut ini...
Aku tolong irfan buat yer...Hoyey!! menjadi jugak seekor semut biru, ahaks!!...
 happy sangat from 0 to hero...
We are awesome !!! \(^_~)/  lompat bintang......

Hujung2 pameran... nak baik dah.

Best...best...best...

Overall memang superb kalau dapat buat pameran besar lagi...lagi best kot. HEHEHHE
Uols bila lagi nak pergi ni?? Memang best...berbaloi-baloi =)


Ok babai. 


Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA