Translate

Thursday, December 26, 2013

Back to School...

Ok...nak stori-mori pasal preparation back to school anak2 ku =)
Amacam?? Siap dah semua preparation anak2 ke sekolah??
Pada yang baru macam Z, 1st time anak masuk primary school, rasa a bit huru-hara.
Mana nak buat preparation baju uniform semua, nak cari van sekolah...haih, pening pale jugak le.

Uols caya x?? 2 beg kat bawah tu...almost berharga RM800.00
Barangnya ciput je pon tapi harga...emm nauzubillah, meriah.
Memula shopping beg merah tu, ada baju sekolah kebangsaan 3pasang + sock 9pairs (Irfan+Aryan), pembalut buku, pencil case (2pcs), Owh sekali dgn kasut sekolah 4pasang (2pair each), kaler pencil (24colour)... Ape lagi eh?? rasa macam tu je kot, costly RM460.00
Xper, apaknya bayar.... =)

Plastic putih tu is from Pasaraya Hari2 ye...misi mencari baju melayu kat shopping mall gagal sebab xder stok so aku larik bawa Irfan je ke mari, 2 budak lagi tinggal. HEHEHE kang kalau angkot batalion langsung x boleh nak memilih heh.
Kat sini beli baju melayu 2pasang, sampin 2 helai, pantycoat aku 2 helai + songkok 1, costly RM97.30
Phew!! apesal mahal tah...aku rasalah sebab shopping budget aku kene cut dok bayar baju Irfan. Pfffffffffffttttttttttttt ... tu yang rasa mahal sangat. HAHAHHA

Plastic doremon ni... macam2 ada =)
Gambo kasut N beg sekolah xder pula kat sini...

Semua gambar di bawah adalah hasil carian di google =)
Macam ni lah rupa kasut sekolah Aryan, brand Superman...but all white ye no jalur2 black tu _ kiddy dia very particular bab2 kasut sekolah ni.
Z dok tunjuk kasut rege RM8.90, huh x memandang ko nak yee. Pandai ko memilih kasut memahal tu >-<".

Ni Pula kasut Pilihan Irfan...BEN10 but pakai ZAP yer...xkoser nak belikan tali heh sat lagi x reti nak ngikat tali pula ken...
Kasut abang dengan kasut adik sama je mahalnyer - sepasang kalau x silap RM30+-. Emm xperlah, apaknya cakap...pilih sendiri mana nak, so memasinglah menggila pilih kasut brand superhero ni.
Ehemm tu anak baru 2 orang, sorang primary school sorang kiddy.
Lap peluh sat...
#Zaman Z dulu, beli kasut kat kedai cina je, macam2 ada jual seliperlah, tikar getahlah, kasut rayalah..emm pilih yang rm20 pon abah pesan suh pakai jimat2, 1pasang je dapat utk pakai setahun. HAHAHHA 

Emm ni rupa pencil case...Irfan n Aryan...sama sebiji macam ni & beli 2pcs. 
Balik rumah bergusti sebab x tau mana abang punya mana adik punya.
Lelah Z nak melayan, suh cari asing2 x nak...nak sama pastu, emm paham2 jelah aksi berikutnya.
Same colour but Irfan punya bag gambar CARS - RED lagi =)

Ingat dah habis shopping rupanya....jangan terpedaya ye.
Last week follow boss pi beli barang2 kat SWAN sekali baru teringat...alahai, anak Z nak masuk darjah satu so buku memang melambak so x kan nak pakai beg lama tu...mau tergolek kebelakang tu. 
Atas alasan tu, Z pon sambung shopping beli beg sekolah utk Irfan pula. Beli sebiji je pon... Aryan x payah sebab beg sandang banyak sangat x berpakai lagi pon kiddy dia x kasi pakai beg bertrolli macam ni.

Beg tu saja costly RM79.90, dapat off 20% ... oklah, jimat di situ pastu campur barang2 lain yang tershopping (jam tangan Z) so total up emm...RM200++ jugak.

Pastu balik rumah...alahai, si Aryan pon nak gak beg macam abang >_<, so ke hulu ke hilir menarik beg tu... emm apaknya pesan, tolong belikan lagi sebiji...
Beres boss =] 
budget pakai budget shopping Z lagi, x awesome langsung.
Bila nak beli beg Aryan pon x taulah...

Total ni, baru shopping tu lom lagi yuran2 + expenses nak kene bayar di sekolah & kiddy so kesimpulannya... sila sediakan $$$$$.
HEHEHHE.

Oklah, nak rikki rate pi Lost World of Tambun...baca blog Umi Qi, macam best jerk...nak gak buat budget trips tapi kangggggggg kalau hotel x suit dgn apaknya, mau free2 kene tazkirah pula. HEmmm...

*last week balik kg, Irfan nose bleeding lagi during tidur but x banyaklah...

Ok babai. 

 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE 
**TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA