Translate

Tuesday, December 3, 2013

Jem melekat...

Emm pagi Isnin yang mendamaikan hati bila tengok jem melekat macam ni hendak lagi ditambah dengan minyak dalam tank yang nyawa2 ikan.
Alahai...sepanjang perjalanan berdoa, tolonglah ada miracle sikit...biolah minyak tu sampai ke petrol pump berikutnya.

Dah stop kat Petron h/way sg buloh tapi...alahai, punyalah ramai yang in Q nak isi minyak sampai aku naik pelik, awatnya...minyak nak naik harga ka?? Tulah aku gigih meneruskan perjalanan sampai ke Jalan Duta sekali  koo...
mak aih, kuciwanya bila nampak perbarisan kereta...
Emm nak buat camne...hadap jelah.
Snap2 sambil update cik darling...

Fuh lega, finally sampai gak aku di petrol pump ni. 
Sempat ... sib baik x menolak. 
HAHAHHA

Meneruskan perjalanan yang tergendala penuh suspen tadi dengan perasaan dalam hati...x kesahlah jem pon, minyak full tank. 
HAHAHAHA #soberlagak# =)

Bila facing macam ni kan...aku dok berangan supaya PM kite tu dok tersangkut sekali dalam situasi macam ni. Nak best lagi, dalam wallet dia tu ada rm50.00 je pastu kan...dengan nak beli susu anak yang dah habis tambah lagi pampes anak... aku rasakan, sure sangat dia berkira +--- x nak naikkan harga minyak. 

Ni semua sebab dia x rasa susahnya rakyat yang facing hari2 jem...kalau x melekat macam ni pon still jem gak kan...kan???Korang kene jem x???
Membazir duit for the jem. HUH!!.

Terpikir gak...kalaulah dia merasa ape yang rakyat rasa, surelah dia akan beringat sebelum buat ape2 perubahan dalam keadaan sekarang.
Kesian kat rakyat yang facing hari2...korang sedapla, mana sempat nak rasa jem macam ni, sebelom korang lalu kami dah kene halau parking tepi tau...kasi laluan korang lalu. 
HUAAAAAAAAA it's unfair tau, kami pon nak cepat gak... 
#beruntunglah kalau pM baca# HEHEHEHHE
Oklah, saja nak update yang semalam kite nebes sebab takut kene tolak kereta time jem2 macam tu. KIKIKI...



Ok babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA