Translate

Friday, January 31, 2014

CERITA IRFAN...

Hemm korang agak2...ada rumah rope ini???
alahai Irfan, ko memang xde bakat Art lah... like mummy jugak.

senyum sumbing pepagi hari... feeling hensom. huh!! peliz


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 

Thursday, January 30, 2014

My MUM...

****Ada gambar yang kurang menyengkan ye...sapa2 x tahan tgk tu harap maaf ****
Meh3... nak update pasal my mum pula hari ni.
My mum masih lagi menjadi penghuni setia ward 9A di hospital Selayang.
Amboi...cuti panjang kami bagi kat mak... bio dia rest sungguh.

Progress mak, hemm ...xde nampak hints2 dapat balik soon =)
Sabtu malam yang lalu, mak ada buat 2nd operate.

See, my mom...penuh port drip... ni 2-3minggu yang lepas.
Now kat leher semua tu dah xder.

Macam transfomer tau my mum. HEHEHHE

Ni port semalam... kat jari pula.
Sebelum tu, dari tangan naik ke leher pastu cabut then depa pasang kat pangkal peha pula pastu cabut, sebab bengkak kan... then sambung di jari pula =p.

Ni lah rupa after 1st operation di siku my mum... ni rupa 2-3minggu yang lalu tau...
after 2nd operation...x taulah rupa ape. HEHEHHE
Mak kata, doktor cakap ada part yang dijahit tapi rupa gayanya macam mana...x  taulah, belum dapat gambo terkini after 2nd operation.

So ... boleh kata hari2 after balik kerja... kalau sempat, kene singgah tgk mak kalau tidak...habislah, asyik kene call saja tanya bila nak mai =(
Kadang2 tu letih badan, x larat nak drive pon tapi nak bagi mak x bising2 call n x nak bagi darah tinggi mak naik maka...hadap jelah... =)
Kadang2 rasa malas tu tinggi tapi pujuk juga hati... hargai parent sementara mereka masih ada =)


Ni aku snap dalam lift...di pintu lift.
Banyak info gak ni.

Balik dari tengok mak...hemmm menghadap jem melampau. PUI!!. 
Napalah jalan raya ni asyik jem je... hemm.
Panjang kan.... nampak atas bukit nu??

Line tengah pula ada lori balak...aduyai...cer imaging, rantai pegang balak tu putus...HUHUHU penyet lah aku kek sebolah ni haaa. Hemm merbahaya sungguh... 

Tengah best2 ngejem tu... amboi, kuangjo sungguh meter ni, time2 ni lah nak remind suh pump petrol. HUH.
Semua buat nebes tau....

Perarakan CNY... merah panjang2 di atas jalan raya, HEHEHHE


This is gambo terkini yer...morning on 29/1/14


Tong-tong chaeiii
#Seminggu dua ni kenyang makan limau mendrin. HEHEHHE



Thanks for visiting =D 
Ok babai. 

Wednesday, January 29, 2014

1st Giveaway Ctmah Rahim

Ni lah hasilnya bila terajin sangat nak join GA.
Tema GA senang je... Gambo anak dalam kereta...
 

Syarat-syarat GA by Ctmah Rahim :
  1. korang kena follow blog imaginasictmah #DONE
  2. korang kena follow jugak blog business ikan bilis akuctmahcorner  #DONE
  3. tajuk entry korang ialah 1st Giveaway Ctmah Rahim #DONE
  4. korang just copy gambar tema, gambar hadiah dan tarikh tutup dan pastu paste dalam entry GA korang tu (tak yah rajin sangat copy seluruh entry k) #DONE
  5. lepas tu baru korang letak gambar aksi anak-anak korang dalam kereta. INGAT, gambar anak je aku terima k. anak jiran ke anak buah ke aku tak terima tau! =) 
  6. bawah gambar anak, korang boleh cerita sikit pasal gambar tu. tak kisah la anak tu tengah nangis ke, tengah ketawa terbahak-bahak ke, tengah mengelamun ke. just a few words, tak mau panjang sangat na
  7. last sekali, sila paste link entry GA korang ni kat ruang komen entry aku ni  tau. senang sikit aku trace 1-1
## 4 orang pemenang akan dipilih berdasarkan pada gambar yang aku rasa comel kelakar or buat juri aku tersenyum

Ni pula hadiah yang ditawarkan... hope adalah rezeki for Iman =) so cute kan... ape lagi...jomlah join...FREE je pon.
untuk design beg dan thermos bia aku pilih yek, based on yang menang tu anak lelaki or anak perempuan

Jangan lupa...deadline GA ni sampai 17 Feb '14 je tau!!
## 1st Giveaway aku bermula dari 23 Jan 2014 dan tamat pada 17 Feb 2014 (genap Alisha 1y 6m)
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@

  
Ape ni, snap2 gambo orang ni... silaulah mummy.
Little angel ni sibuk nak main hp ku dalam kereta... bosan ler tu layan jem kat luar nu =p

Thanks for visiting =D 
Ok babai. 

Meeting PIBG 2014

Pertama kalinya... join meeting PIBG sekolah Irfan.
Budak2 mak tinggal kat BS, malas nak bawak nanti x boleh nak focus pada agenda meeting.
Wah!!! Kelassss gitu. 
i'm so excited hokey.

Apaknya x dapat join, kene ke Port Klang...urusan rasmi.
Momantai... Mummy Irfan ni boleh pergi sendiri... boleh berdikari hokey.
Kalau ikut agenda, 8-9 pendaftaran + sarapan.
Usah diharap mak Irfan ni nak sampai awal itu... niat memang nak mai awal sudahnya mak irfan yang vogue the vas ni kene nolak kereta yang block my car. GRRRR!!!!

Best of it... phew!, aku tolak...kereta tu movinglah...biasanya aku yang moving kebelakang tapi kereta x gerak pon, HEHEHHEHE...percubaan pertama adalah GAGAL, kereta gerak sikit je, then aku pula yang ditolak dek kereta ke belakang, adeh!!.but aku perasan... bila aku nawaitu dalam hati, aku nak ke sekolah Irfan sebab nak cari ilmu dalam meeting PIBG, then aku try tolak sekali lagi...smooth je kereta tu gerak. KAGUM! =p

Muka memangantuk. HAHHAHAHA
Eh!... GEMUKS >,<


Kali ke-2 di sini...
Pestime dulu time Irfan orentasi... still remember???


Yang pakai batik biru just nampak kolar tu is wakil dari PPD Petaling Utara ye.

Oklah...meeting pasal pembetangan duit PIBG tahun 2013 depa buat ape.
Ada cadangan dari AJK PIBG, contribute 1 ream paper every 3 months. Hemm bagus gak tu kan...
Oklah...setakat 1 ream tu, berapa senlah sangatkan... boleh je, insyaallah.
Contribution tu pada parent yang mampu, tiada paksaan.

Yang lainnya... hem biasa2 je. HEHEHE aku pon macam pening2 lalat dalam meeting tu, x tau head and tails gitu =)
Overall oklah. pasal Fee PIBG tu x tau lagi berapa, nanti depa decide after 2nd meeting.
so, itu jelah story pasal PIBG.

Eh lupa, depa nak buat kelas tambahan every Sabtu untuk student standard 4-6. Bagus gak tu.
Minta sape2 yang boleh mengajar untuk turun padang...tolong ajar anak2 ni belajar. HEHEHE kite teringin gak tapi sebab kite x teror makanya... dengor jelah.

Win an all-expenses-paid trip to Brazil to watch the 2014 World Cup finals! Find out how: #MaybankFIFA http://my.sharings.cc/p/6qb47

Thanks for visiting =D 
Ok babai.

 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.
FREE POSTAGE 
**TMS procduct is ready stock.

Tuesday, January 28, 2014

ATF2014 - Day 2

 Ni story pasal day 2 pula... sapa2 belum baca pasal day 1 boleh baca di SINI ye.
Day 2 pon x kurang pack programnya... semput napas pi atas...kejap2 turun bawah...naik atas balik, sib baik ada eskelator , kalau tidak...amboi peluh jantan pon boleh keluar weiii.


 Sesi membaca program sambil2 buat plan what to do today...
Sape yang nak di visit today.

Gambo2 berikutnya adalah gambo dalam exhibition ni yer...
Cuci mata yoo... x larat makhincik nak expalain dah =p











 Tempat melepaskan lelah sambil study the program...
Kita minum duluuuuuuuu!!


 Anantara Hotel...


 Meh...sambung melepak kat sini...
Singgah sini sebab suka tengok depa mengurut pakai pahat + penukut tu...
Kali ni SIFU dia mai turun sekali...semalam yang hok sami tu je kan...Lani SIFUnya kot yang wear black tu.
Macam best je kan...


Jom... follow me pi survey port baru seafood di Kg Buntal, somewhere Santubong.




 BCCK - tompek kami berkampong.


 Belambak2 bus.

Slot petang aku x join, so aku heading to Santubong 
Mak drive sorang2 je...
View berikutnya adalah pemandangan way to Santubong.
Motif pi sana?? I nak cari port baru for seafood.

 Suka sangat jalan sini sebab HIJAU.


Berkabus...

 Puncak Gunung Santubong...
Cerita pasal GUNUNG SANTUBONG.

 Kalau korang perasan kan... Dari hujung jambatan ni...kalau dilihat, boleh nampak macam orang sedang baring siap boleh nampak macam lekuk di bahagian mata, hidung, mulut leher & badan... one day, aku akan snap angel ni as a proof ape yang aku lihat =)
Pray for me, nak mai Kuching semula =D


Kat KL ada jumpa view macam ni??? Ada???


Ops! nak singgah Kg Buntal, sebab ada agent Kuching cakap... kat sini ada restoran seafood HALAL so Menteri Besar Sarawak selalu makan kat sini.
Moh kiteeee.
Aku rasa, uncle ni baru balik dari memukat kot...
Kg Buntal is perkampungan nelayan so hasil2 seafood adalah fresh gitu...

Alhamdulillah...finally sampai juga kat Pantai Kg Buntal.
Layan!!




Ok2...ni port baru for seafood lover like me... (^_~)

Ni satu lagi... x ingat nama restorannya... but it's side by side je.
Kalau uols pernah taste makan kat sini, jangan lupa bagi link story korang...I nak visit n baca you.
Nak tengok review by koranglah kan....



Nak bergambar kat luar malu.... aku pi snap gambo pantai pon orang look me weird, hemm so selfie je lah!.

Because the name od Kg Buntal so... trademark adalah ikan Buntal =)

Sejauh mata memandang....


Ni satu lagi port.
Orang Kg kat sini yang cakap... sini HALAL sebab ketua menteri Sarawak memang biasa turun makan seafood kat sini.
Hemm aku x sempat nak turun tanya...so lalu nak snap pic je lah... next visit, insyaallah akan ke mari semula. Harap2 memang HALAL sebab mengikut kata makcik yang bagi tau port seafood tu...tukang masak adalah melayu sarawak. Hemm xper, kite akan buat side visit....
View of Kg Buntal.


Ni macam jetty tau... banyak hasil2 laut and hutan dijual di sini.


Korang rasa ni ape???
Aku tgk macam Eel/Belut...ke ape ke???




Ni... pemandangan padang Golf Damai =p

Yeah!!! dah kat waterfront sudah.



Among of view ... celebrate CNY di Kuching....
Ada lion dance. MIHMIHMIH.


Thanks for visiting =D
Ok Babai.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA