Translate

Wednesday, January 1, 2014

LWM...

Mihmihmih... lama sangatlah dia ni duduk dalam draf, dok asyik lupa nak publish =)
Meh2 nak share something pasal slim melim ni.
Kalau tanya kat Z ni, memang menggila nak slim back to macam anak dara.
Z lebih high confident when Z slim, kurang rasa rendah diri (padahal Z memang dalam golongan rendah/renek) HEHEHHE compare bila Z dalam keadaan gebu/plum gitu.
Entahlah... bila jumpa orang tukan... dok rasa, orang ni mesti tengok aku gemuk pendek ni...HAHAHA #feeling yang tah ape2 tah... padahal orang tu x heran pon ko gemuk ke ko pendek ke kannnn.
#Over perasan!!

Rahsia Z slim???*SLIM ker????
HEHEHEHE senang je, Z ni memang PEMALAS nak makan toknenek ubat segala, hendak lagi nak minum2 product yang rasa tah ape2 tah tu so the simple is... Z g slimming center saja.
MUDAH, SIMPLE, SENANG...cepat nampak hasil.
Dah bertahun dah layan LWM ni, since after bersalinkan Irfan.
Mai layan sat!!
This is my branch - port biasa melepak sambil release tension...
Ni branch kat Subang Empire.
Kat sinilah berjumpa dengan consultant Z bernama Fion.
She is Chiness girl, comel...cute sangat...Z cakap dia cute tapi dia cakap Z lagi cute. HAHAHAHA
Miss her so much.

My misi...kononnya, nak body yang macam middle tu pon jadilah... HAHAHHA
Tu kalau belum bersalin boleh ler , tapi kalau dah beranak 3 macam Z ni, emm sipi2 hujung mata jelah kot kalau nak dapat shape macam tu (^_^)
Impian tu kene tinggi, paling koman kalau x dapat capai yang tertinggi, dapat capai yang tinggi pon jadilah!.
    
Ni... among of bilik rawatan dia yer...ni for machine treatment... kalau treatment pakai hot blanket tu kat room yang lain pula.
Best...sesi memecah lemak yang terbaik!

Emm sebelum memulakan segala treatment tu, kene take ukuran yer kawan.
Every time memang kene ambil mesurement dulu so after treatment done, take lagi sekali so uols memang boleh nampak perubahan angka di situ...
Haruslah HAPPY!

Ni pula...
Yang kiri tu, lotion2 yang dia akan apply follow treatment yang kite subscribe... ada untuk pecah lemak...ada untuk remove toksin, ada utk pelancaran darah etc...

Kanan pula untuk rawatan via hot blanket...
BEST sangat....suka sebab lepas buat ni memang feeling ringan habis =)


Ni laluan ke bilik treatment yer....
Kat branch ni rasanya kalau x silap ada dalam 15-18bilik treament... termasuk yang treatment dalam incubuter. HEHEHEHE - special treatment yang puluh ribu riban... Z x mampu nak subscribe but in future xtaulah kan...mana tau rezeki Allah nak bagi ke...

Hidangan mata yer... boleh verangan nak jadi yang macam mana =)
Laluan ke bilik treatment....

Ni gambar ruangan tempat simpan barang... so h/bag baju kasut semua simpan sini...cuma bawa kunci je dalam treatment room. So far alhamdulillah, xder pernah hilang barang lagi.       
Belah kiri Z tu is ruangan bilik steam yer, best..duduk dalam tu, peluhnya...ya ampon, like hujan you.
Best..just releks and santai2 je dalam tu sambil minum2.
Depa bagi minum tu supaya kita x hydrate to much... peluh kan dah banyak keluar so takut dihyrasi.












Flow of treatment dia mudah je...
1- Ambil timbangan berat badan - w/out maknenek stuff ye.
2- lepak dalam bilik steam dalam 10-30minit, bergantung tahap lama mana uols bertahan. HEEHHEHE
Steam treatment is WAJIB ye so yang jadi pilihan is Machine @ hot blanket.
Treatment ni bergantung pada ape yang uols subscibe, macam Z...memang ambil both treatment. 
3- Make decision, nak buat hot blanket ke? nak buat machine ke?
Nak buat both terus pon boleh...
Kalau buat both biasanya buat hot blanket dulu then mandi pastu sambung buat machine pula.
Kalau ada masa free yang panjang...buat both is much more better for the result (^_~`) terbaik!!
Sebelum start tu... ambil ukuran dulu, macam Z cakap awal2 tadi then sambung with treatment.
Selesai je treatment, ambil ukuran dulu pastu barulah g mandi...berat pon ambil juga ye sebelum n selepas treatment =)
Lepas tu mandi and dressup semula then boleh jumpa consultant for short discussion.
Hidangan yang sihat selesai treatment =)

Actually, Z subscribe 20sesi for machine n hot blanket. Lasting sampai sekarang, and left 3 sesi for machine sebelum habis program ni. No expired for the treatment so boleh datang bila2 masa yang memang kite pilih sendiri but of cozlah kene buat appoinment kan sebab biasanya 1 consultant 1customer.

Z join ni pon sebab nak get the shape only bukan masalah dari segi berat badan ke ape... kalau slim tapi tang perut tu ada sparepart, tang pinggang tu berlapis2, i'm not think so i can happy to see that.
Hemm husband Z pun sokong gak buat treatment ni sebab dia jenis x suka tengok wife dia gemuks >.<
Bila ada sokongan macam ni, lagi semangat itu berkobar nak slim semula DAN, haruslah disokong dengan huluran $$$$. HAHAHAHA kalau x, camne nak slim kan...kan..kan....

DAN yang paling x best nya sekarang adalah...
1- my consultant dah xder di LWM anymore :'(
Sedih hokey, dari dia consult Z pastu move ke The Garden branch di MV - memula move sementara ke sana sebab ada kes letupan dulu di Empire Subang pastu move balik ke Subang then move terus ke The Garden sebab naik pangkat pastu she left =(... during Z dalam pantang Iman pula tu. Hemm x sempat nak jumpa. T____T.
2- Husband Z x nak Z slim sangat macam dulu so he decide suh Z maintain weight sekarang ni 43-45kg and above...pfffffffffffffttt that can make me look fat & short hokey T___T.
Why lah suddently my husband so KIJAM. HUHUHU.
#Now in between nak maintain ke nak follow cik husband ke??
3- Rasa malas nak habiskan 3sesi lagi for treatment sebab consultant yang best dah x der so sumber inspirasi dah gone gitu =(


Ok babai.
With Love Razila
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA