Translate

Thursday, February 6, 2014

ATF2014 - Day 3

Bersambung dari ~SINI~
Ni Z buat combine story day 3 & penutup sekali...
Udah lama bebenaw weiii....
Mai ler... layan gambar je... short2 story je nak tulis.

Ni pemandangan waktu pagi hari ke-3.
Hujan sepanjang hari... hemm kemalasan nak ke exhibition adalah tinggi but bila fikir balik, kalau nak lepak bilik pon xder ape yang nak di bueknyer makanya...moh ler kite perabih minyak keretakan. 
HEHEHHE, jalan2 sambil cuci mata 8-)

Ni hasil tangkapan day-1 & day-2...
Day-3, kite more tu visitlah yer mana2 yang berkenan di hati =)

Pagi ke-3, saja gatai nak join buffet breakfast kat hotel.
RM25/pax koo.

Bila dah bayar n masuk baru I perasan...loh, cetoet ni je ker buffet dia??
Hemm pendek macam gambo atas tu je.
Not so variety lah for me...
Mailah sarapan.
1st taken.. ni je, hemm watermelon tu x manis...
Honeydew tu oklah...manis dia so so je.

Ni pula tangkapan ke-2.
Honeystar yillek, sib baik ada kokokruch ni, bolehlah buat lapik perut.
Tangkapan ke-3, sesenduk nasi goreng+sesenduk kuehtiaw goreng+sosej satu.
Enough... tu je breakfast ku yang berharga RM25.

Rata2 yang makan pon adalah group2 event. 
HEHEHHE
Semua dah menyemat... aku gak masih pakai t-shirt je pi b/fast..

Dari meja pengarang =)
Hujan derr!!.
Nyaman jak Sarawak ni.


Study jangan malas study ^_^

Disebabkan hotel ku sangat dekat dengan stall nasi lemak n burger special ni... kawan yang recommendkan makan kek sini. Buek raso kataeh.
Moh ler kite pi rasa...since this is the last night i'm here.
Stall ni buka malam je... x perasan pula since jam berapa dia buka n tutup jam berapa... coz my room x facing stall dia =)

Menu yang ado.
Ado menu special... tempoyak goreng, uols pernah rasa?? pernah buat??
Hemm Z baru terdengar n merasa di Kuching. HEHEHE
Ada campuran udang you dalam tempoyak itu.
 Nyummi.
Inilah hasilnya nasi lomak yang ku order.
Loh, ku order sampai 2 jenis lauk sekali mari...hemm ada telur goreng sebijik. Hokaloh... pembaziran koo... lauk lagi banyak dari nasi >,<

Burger tu adalah homemade dagingnya...ku order burger daging...sekali aku baru perasan daaa, ada burger Udang n crab. OH TIDAK!!! Y aku x perasan ada prawn n crab :'( 
Oklah... future insyaallah kite mai lagi itu rasa burger yang lain pula yer.
Rasa burger...yummy, sedap seyh!.
Love the taste.

Ni pula udang galah hasil tangkapan di TOP SPOT seafood yer.
Buat goreng cili kering kalau x silap.

Ni my feveret... yummy.
Udang masak butter tapi macam ada rasa susu tepug pon iya gak ape pon...SEDAP!!!
Ni pon ku menjala kat TOP SPOT jugek.

All yang uols tgk bungkus / tapaw ni...semua ku bedal dalam hotel. HAHAHA
Gemuk mak hincik duduk Kuching neh, semuanya sodappp.

Last day di Kuching...Hujan jugak.
Amboi...sedih naw Kuching bila tau makhincik nak balik ari ni... nangis sesaja.
Sampai petang koo. Risau hati, takut flight delay pula kan. HAHAHA lambatlah mak hincik nak jumpa darling2 kat rumah nuu. RINDU weii.

This is my friend, nama dia Debbie =)
DIa yang bawa saya pi breakfast kat satu tempat yang Halal lah kan...
Ko kan... gelakkan pipi kami kan...kan..kan.. memasing bulat macam telur. KAHKAHKAH

Breakfast pagi terakhir di Kucing...
Mee rebus, sedap giler...pergh!! terasa2 keenakkan kuah dia, memang superb sedap!!!
dan tu nama dia Air Ular. Hemm sejenis rempah ye...rasa dia...SEDAP!! nak lagikkk.
Bagus untuk mengurangkan panas dalam badan also sape yang sakit tekak.
It's work it. Kurang sikit rasa sakit di tekak.
Terbaklah...

Kenangan terakhir with this telekong.
Aku hadiahkan kat Masjid Bahagian Kuching.
Alah...masjid yang dekat dengan Hotel Domani tuu.
Last solat di situ tup2 terdetik dalam hati...nak sedekahkan telekong ni untuk kegunaan jemaah lain so dengan ini, ku abadikan gambo terakhir telekong ni sebelum ku tinggalkan di masjid =)

* sayang sangat pada telekong ni sebab kawan baik kat DOSH yang bagi sebagai tanda perpisahan peh tu, aku pula pi sedekahkan kek masjid... yolah, mana tau, lopeh ni ku pi solat sana...jumpo balik telekong ni ken...leh lepas rindu. HEHEHHE.

Kenangan... i was here =p

Hemm ada yang feeling aku bagi hadiah??
Hehehe xder maknanya.
Bungkusan tu Ms Santa Clause yang tolong bungkuskan yer sebab nak return balik kamera yang ku pinjam sewaktu di sana... x sompek nak tunggu tuannya balik, tuannya kene poyi masuk site, makhincik pula nak flight petang tu so... tuan punya camera kata, sila tinggal di kaunter pendaftaran. 
Pestime buat kerja yang menakutkan ini.
Korang pernah tinggal barang2 berharga macam ni???
Hemm serius... risau giler. Rasa x sesang hati je selagi x dapat msg dari tuan punya kamera tu.
Gile babun koo...kalau hilang matiklah. 3k nak kene ganti wow... nangis aku heh.
Ape pon...alhamdulillah, selamat diterima oleh kawan, tuan punya kamera. Lega.

SELFIE =p

Last di bilik air.. port terbaik utk make-up.
HEHEHHE.

Sebelum ke airport...last kopek for shopping >-<
Perabih budget yang ade ken...
Then sampai airport...loh nyambung shopping pula kat airport =)
Then... the flight was delay... almost 45minit+- delay time.

Kite layan movie yer with the BISU movie sebab kan dah cakap time gi that day... 
lupe nak bawa earphone =)
Enjoy!...

Then... aku dapat ilmu baru. HAHAHHA
Ilmu yang tidak disengajakan gitu.
Nak tau... aku nampaklah passenger sebelah ni pasang wayar kat USB port, ku ingatkan earplug... but aku perasan ada something kat dalam poket seat tu dia letak...aku pon ingat, since dia berborak dgn aku so xderlah dia pakai earplug tu.
Sambil sembang2 tu, eh!! dia baru pasang earplug pula...then baru aku perasan...owh, dia charge iPhone rupanya. HAHHAHA vengong sungguh aku ni. 
Matik2! ingat dalam pale aku...wah canggih ko earplug dia pakai USB port >;< 
Sabo jelah... peh tu, aku pon cover2 tiru dia. HAHAHHA

Ok... yang ni free snack by MALINDO yer...
Cute sangat botol air tu =)

Tengok... aku dalam flight masuk gak dapat tau weather Kuching ='(
Still crying. HEHEHHEE
Ops!! ni aku buat Flight MOde ye... nampak simbul kapal terbang tu?? Bukti tu. HEHHEHE
NI kalau x silap baru take off dalam 30minit kot from Kuching ke 45minit...gitu2lah.

Ini jelah hasil 4days di kuching =)
Beg x beranak cuma dapat adik angkat kotak kek lapis je.
Xde ape nak dishoppingkan... somemore aku bukan jenis suka shopping bila travel =)

Both coklat utk my bujang yer... Mr R pon dapat gak... coklat with LOVE gitu.

Ni je hasil borongan kek lapis.
Aku beli ~MIRA KEK LAPIS~ je...plan asalnya pi Pasar Satok untuk beli kek macam kat bawah ni tapi xder pula orang jual kek lapis jenama bawah ni. 

Kek lapis ni serius sedap sebab dia kurang gula hokey tapi rasa dia memang nice.
Kami pernah beli time G Kuching bulan April last year with Iman that time =)
so MISI ini adalah GAGAL! need come back here. HAHAHHA
ALASAN yang munasabah to visit Kuching back =)

Whoops!! nakshow off...my new collection. HAHAHHA
Pi Kuching kan...so belikan sovernior Kuching jugek.
Then aku ada beli beg make-up baru tau.

Alah2 patent macam ni but color hitam pehtu depan dia ada poket yang muka kucing siap ada telinga tau. So cute...I love it. HEHEHHE.


Thanks for visiting =D
 Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE
 **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA