Translate

Tuesday, February 25, 2014

Pameran Manik 2014


Korang, korang dah gi dah pameran manik kat ~MUZIUM NEGARA~??
Yeah!! I dah gi dengan budak2 also dengan my mum.
HEHHE...Mak Timah terpaksa join sekaki sebab kami semua nak g muzium =p

Loh... korang x tau ke ada pameran ni??
So kasihan...
Eh pameran ni dah nak berakhir sampai minggu ni je tau.
Hemm rugilah korang x ke sana.
Apa yang ada?? Huih, depa dok pamerkan barang2 diperbuat daripada manik... ada 1 perhiasan tu, dah berusia 200tahun koo... kahgum I tengok. Cantik.

Layan gambo ciput2 je eh... ni ler bila nak pi satu2 tempat xder proper planning... 
Boleh, sampai sini snap sekeping duo pastu ZZZZ bateri kamera K.O
Hendak best lagi, bateri HP pon KOJOL. kahkahkah, kalau KAJOL tu best jugak ni KO.
Gigihlah snap gambo sambil berwayar2 sebab tengah charge pakai powerbank...
Sib baik ada PB yang free tu kalau idok...hemm kebil2 jelah tgk =)
Moh ler...


Sape2 yang free tu bolehlah mai sini yer... pameran manik ni FREE yer kawan2

Nampak x tu... FREE =p

Anak2 I memang over, x yah cakap memang tahu dah. HEHEHHE.

Mak super over =)

My bujangs... overlah ko Aryan...Irfan control enchem.Uweks!!!

Ni view dalam pameran tu yer...
Layan!

Cantikkan... I suka. 
G Kuching that day pon ada beli jugak (^_^)

Belt koo... ada ke???ada??

Jenis2 manik yang digunakan.

Rajin sangat depa ni mengjahit manik...

Model FREE =)

Macam2 jenis rantai korang...depa buat dari pokoklah, gigilah, tulanglah...hemm


Ni pon manik jugak.


Kagum....

Ok... this year nak buat kebaya patent ni...
Ada berminat nak join sama2 beraya fesyen ni x?? 
Idokler pakai manik..giler ke happer, free2 je kene sentap dek Iman... =D
Verangan...kalaulah dapat pakai baju ni, macam shantek jerr...macam chomel jerrr (^_~)

Mak Timah...

Mak TImak pon nak verangan juga ker???
HEHEHHE

Ni x tau nama ape...rasanya buek cover vontot kot eh. x tau heh =p

Ni very the kelakar...
Ni namanya Baju Ujan... 
Aku x taulah camne pakai baju macam ni time ujan ^_^

Nyampahlah Irfan ni tau, gambo gegar =(

Cantiknyer =D

TAK MELAYU HILANG DI DUNIA!
Yeah! i like.

Muka stress mak beranak 3. HAHAHHA

Sukati je budak tu masuk kawasan larangan =P


Budak ni hover...asyik2 nak kene snap muka dia jer...
Giler glamer macam mak dia. KIKIKI

Boat ni ...Aryan yang request suh snap...baik boss!!!

Program...

Owh lupa nak cakap...kat dalam building muzium tu terbahagia kepada 4 bahagian tau.
Bahagian A-b kat level 1, Bahagian C-D ada di level 2.
Sape bawa stroller, wheelchair boleh naik lift dibelakang kedai souvenior ye.
Senangkan....

A-B galery story pasal Malaysia...merdeka... pasal tamadun / sejarah zaman silam...siap ada kubur segala, ada tengkoraklah...macamlah.
Banyak perkara yang kite boleh pelajari kat sini... Irfan suka sebab dia boleh membaca macam2 fakta walau pon dia x berapa nak paham sangat ape bende yang dia baca, HEHEHHE

Galari C-D pula berkisar pasal portugislah, peperanganlah...pasal macam2lah.
Ada replika pintu gerbanglah...replika kapal...
Ape pon...better korang sendiri senangkan diri mai sini...

Kalau korang nak masuk kawasan selain pameran manik tu...kene bayau tau.
Murah jerlah... Amboi korang ni...Gi legoland tu steady je bayau ni nak visit musium yang menyimpan artifek negera, korang berkira eh. HEEHHE


Ni ha rege tiket...
Warga emas free so Mak Timah n Iman + Aryan is FREE yer =P
Yang kene bayau is I dengan Irfan.
I kene dua hinggit, Irfan kene sehinggit. 
Murah x???

Peta kawasan muzium.

Kat pintu keluar ada truck utk pameran 6D kalau x silap...korang boleh tonton short movie kek dalam tu...ada a few movie tau...the best is ada dinasor...adeh!! anak2 mak pakat2 nak masuk menonton tapi x dapatlah kan...I sorang nak lead 3 budak dalam tu hemm x jadi apelah...so reason yang terbaik... I cakap, kalau nak tgk tu kene ada daddy sebab kene ada orang lelaki besar kat dalam tu. 
HEHEHHE =D

Balik je...anak2 dok tuntut janji n ajak apaknya pi muzium tgk 6D movie. Ahaks!! mak larik dulu, HEHEHE apaknya muka blur bila anak2 ajak gi muzium tgk movie =P
*kesah mak x sempat nak update apaknya pasal movie 6D tu, so he so blur. HEHEHHE

Ni kenderaan yang parking depan kereta I.
Xtau lah ni kira khianat ke dok sebabkan dedua tayar belah kiri ni pancit koo.
memula aku ingat orang ni x reti parking so kot tayar sebelah tu terpaking atas devider, bila dah masuk kereta tu rasa x puas hati so boleh tu keluar semata2 nak tgk tayar tu pancit ...HIHIHI
Lepet gile koo... Kasihat betul pada yang tuan kenderaan...
Kalau aku yang kene?? AKu nangis kat situ gak.
Aku mana larat nak buka nuts tu pastu nak angkat tayar spare tu lagi....


#Next visit... insyaallah ~MUZIUM COKLAT~ and maybe ~MUZIUM TUDM~
Sape nak follow??? Jom rombongan yuk!!!


Thanks for visiting =D 
Ok babai.
 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA