Translate

Saturday, March 29, 2014

Kemaruk Dimsum...

Huhuhu... dua tiga menjak ni kan...ku kemaruk nau makan dimsum, pantang ler ada pasar malam yang berdekatan dengan rumah...memang ku terjah.
Memula otak ni pikir...eh dimsum ni makanan orang cina. Muahaha (how so kolot mt otak pikir =] ) tapi kan bila mana hari2 dok gi pasar malam dok perati yang jual tu melayu teruslah terasa2 tekak ni nak rasa...ape ke rasa dimsum tu eh sebenarnya??

Pertama kali mencuba DIMSUM time kat sini.  Phew, rasa tah ape2 tah. Hehehhe nilah penangan teka orang kampong, x biasa makan benda2 pelik macam ni. Hohohoho...

Ni percobaan pertama beli dimsum kat pasar malam...
Yang hijau tu is seafood, yang ada pink2 sikit tu is ketam katanya.
yang hijau tu sedap, suka yang pink tu kurang sikit.  Rasa dia siap ada letup2 je bila makan...entah ape tah yang rasa macam meletup2 dalam mulut.  Kuah dia biasa2 je...rasa kuah yong taufu so 2nd purchase memang x ambil dah kuah dia...x suka. Hehehhe.

Ni kali ke-2 beli di pasr malam...
Ambil both is prawn.

Yang ni rasa sedap sangat sebab ada seko prawn kat dalam tu...yang lain tepung =,=

Yang ni pon udang gak...x kill rasa dia...sedap lagi yang kaler hijau tu..seafood but of coz habis ler kan I bedal.

*Saya bukan pencinta seaweed so sebelum beli harus tanya mana yang ada seaweed supaya x terbeli. Hehehehe.... 




Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA