Translate

Friday, March 14, 2014

Low cost for Beauty =p

#SESI PETUA#
Lai...lai...nak share petua ni...FREE hokey, I x minta bayaran pon. Mai..mai... cik akak cik abang.  Petua murah / with minimum cost gitu. Haih! x nak ker?? Rugi wow.  Ok, kali ni nak share petua untuk cantikkan kulit wajah.  Sape x nak cantik ayu jelita ken?? paling koman x cantik ayu pon at least kulit muka tu halus-mulus gitu...licin.

Petua pertama...amboi macam banyak naw nak dishare ni XD. KIKIKI
Ni, air basuhan beras yang pertama ye...kan macam putih berkeladak tu ken... ok. Jangan buang yer...yang tu korang tapis masuk bekas...tapis tu untuk buang sampah je tau... lepas tu korang biokan dalam 4-5jam macam tu...kira2 kasi mendaklah bahan2 yang nak digunakan tu.  Bila dah mendak, korang buang air yang atas tu tinggalkan lapisan yang paling pekat tu...then korang ambil yang baki keladak tu korang tepak2 kat muka macam pakai bedak sejuk...biokan sekejap sampai kering.  After that, korang cuci yer...gosok2 sikit pon boleh pastu korang boleh rasa ... kulit muka rasa tegang hokey, next day tu biasanya minyak kat muka pon kurang gitu.  Ada setengah orang buat petua ni...rasa gatal during air beras tu nak kerang after cuci ok jer... =) so totally FREE kan, sebab beras korang memang kene beli tiap bulan pon. HAHAHHA so rajin x rajin je nak membuat kan...kan...kan..

Petua ke-2.  Sape suka makan pisang? Aku?? aku kurang sikit pisang ni...ni pon beli sebab aku pesan kat Mr R suh beli gara2 ternampak orang jual pisang kuning ni kek tepi jalan. HEHEHE.  Pisang ni pon boleh membantu melicinkan kulit wajah yang kasar tu yer... 
Isinya korang makan so kulitnya macam kat bawah ni... korang gosok je kat muka...tu yang bahagian dalam tau bukan yang luar licin tu...bahagian dalam tu macam sejuk2 je bila kene wajah.
So...gosok jangan x gosok...sampai korang puas hati telah habis menggunakan seluruh kulit pisang bahagian dalam tu yer. Pastu biokan kering sat...then cuci. Cuba raba...halus x kulit muka tu?? Kalau x halus, boleh buat selalu yer...insyaallah licin.

Petua ke-3... Putih telur.  
Ni pon senang banget... putih telur tu korang asingkan dari kuning telur tu. Putih telur tu korang boleh lumur kat muka...then biokan dia kering.... pergh!! tegang beb kulit muka lepas tu. Tang bau tu aku x boleh blah tu pasal aku pernah cuba beberapa kali jer...tapi memang best after cuci yer.  Kuning telur?? lahai...ape lagi, gorenglah...HIKHIKHIK.

Petua ke-4...Tomato.
Saya suka tomato...saya agak rajin makan baby tomato hendak lagi kalau dengan asam potong kat tengah tu..menang superb best, yummy.  Tomato ni pon senang gak petua ya... tomato tu korang belah 2 then korek isinya pehtu korang tonyoh2 or gosok2 tomato tadi... biokan kering, then baru cuci... hemm syioknyer, rasa sejuk2 lepas cuci rasa moist.  So alah2 spa di rumah with lower cost yer kawan2.

So sapa2 yang rajin, balik ni boleh buat..kot malu nak buat kat muka sendiri pada yang abang2 tu, boleh ajar orang rumah buat, x salah mencuba. Sebab I pon rajin gak nak nampak cantik with naturally.

*gambo xde tag tu semua from google.

Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA