Translate

Tuesday, March 18, 2014

Matta Fair 2014

Hello... yeah baru nak hupdate entry setelah hilang berhari2.  Sorrylah yer x dan nak taip entry macam biasa, dari last week kebizian membawa hingga ke hari ni...ni aku curi time sat nak buat entry setelah selesai one part of my job, nyambil2 tengok tv online ni #MH370 yang masing belum ada petunjuk...moh ler update blog.

Last weeks...sape pi Matta Fair?? Sape...sape?? Loh!! nape x berjanjian jumpa di sana?? Kalau x boleh ngeteh kat PWTC tu.  Ni kesah aku pi matta fair.  Berjanjian dengan boss jam 10 kite jumpa di PWTC... baik mem, hehehe boss ku ajak pi cuci mata di sini 0_0 Kikkiki...yer, boss ku sangat baik tau.

Kaunter tiket seawal jam 10am.  My boss lom sampai lagi tapi kite beli siap2 so boss no need nak beratur bagai yer... #sayastaffyangbaik =D

Ramainya orang =p

Gara2 boss lambat sampai dek kerana jem, makanya aku sarapan sorang je...Haih, sebelum sarapan aku dah tunggu 30minit pastu aku sarapan sambil tunggu boss aku mai...sambung lagi lepak sini hampir sejam setengah gitu... mamat bangla tu siap nak ambil cawan hot tea aku tau... pang karang kang =p
Hot tea dia memang syeedappppppppppp, rasa sayang nak habiskan tau. HEHEHHE.

Cer tengok cuaca tu...nampak jerebu x?? agak berkurangan kan... HEHEHE
Dalam pada2 jerebu pon...mamat meja sebelah tu selambar tenuk sedut rokok n hembussss asap, haih ko ni memang x perihatin tau...udara dah ler jerebu ko nambah asap pula. Grrr!

My boss =) with delegasy from Indon. MUahaha... Moh ler jalan2, sambil mengiring boss berjalan2 cuci mata 0_0 bio cerah biji mato. HAHHAHHA.

Memula masuk memang jumpa yang ni dulu so...layan jelah.

Punya ramainya orang... kuasa membeli masih tinggi yer.

Ni dah start jalan sorang2, boss sambung meeting di tempat lain so makanya...ngular ler sorang2 yer. Layan je...best jugak jumpa2 depa ni but most of it payah sikit nak dapat yang 100% halal food so ada benda yang terpaksa consider or otherwise memang kene bawa meggi ler ken kalau nak travel ke country yang agak payah untuk mendapatkan HALAL food....  think positive. Berusaha sedaya mungkin.

Sana sini pon orang juga...mostly aku nampak 70% is china ler ken...melayu ada jugak, india is little bit je yang namapak... ker korang ramai yang mai hari sabtu ahad?? HEHEHHE 

Ada stage untuk concert... oklah penyanyi dia..xderlah ke laut compare kalau aku yang nanyi ken...CUMA!! the x bestnya is...surau yang aku jumpa pon level ni jugak. Hemm ke kiri sikit je dari gambar ni dah jumpa surau. Hemm so during solat tu memang agak bising ler ken...memokak gitu. Xperlah yang penting, solat x dilupakan sudah.  

Main stage dia yer...

Sesi petang bersambung lagi bila mana terjumpa boss dari opis lama. HEHEHHE so sambung berjalan2 yer... Syiok ler ken...ada kawan sembang2 sambil jalan2.  Ok, my boss ajak gi sini...layan. Depa tengah buat demo mewarna cara zaman dulu n demo buat paper sendiri... I ada share video live cara2 buat paper di bawah...
Main ketuk2...alah2 nak buat cop mohor gitu. 

Tada...dah siap =) 
Then as usual...my boss suh i try pula. Hemm wokeylah... free n easy kan?? so Layan!!

main ketuk2 dulu...bio corak tu lekat pada mould yang nak di warna yer kawan...

Ketuk lagi...

More harder katanya...haih, i is penat control hayu tau. 

Main cop2 warna...

almost done =)

on going...

Tada....dah siap. Boleh bawa balik. Yeah!!!

Ni pula step2  nak buat paper....
 Briffing sat...  

Kacau...kacau...kacau... tu air yang berisi kulit pokok yang telah direndam yer..sejuk airnya =p

Lepas kocak2 air tadi tu...kite ceduk pakai kotak ni...nampak x putih2 macam kapas tu...haa tulah nanti yang akan jadi paper...


Then...proses mengeringkan secara manual... agak makan masa di sini =)

Sedut air yang terdapat dalam kertas tu pakai span...

Merasa pula...basah lagi x?? Kalau still basah x boleh nak angkat nnt kertas koyak...

 Tadaaaaaaaaaaa... itulah hasil kertas yang my boss buat =)

Tu dia wrapping je...kertas tu not so kering sangat tapi sebab ramai orang pon nak try ken so...kenelah cepat2 move on ....
  
Pastu sambung ke booth SIA pula.... 
Aku ceconet or kerosi tu besar???

Mai ler...sape nak duduk sebelah I ni, boleh share seat. KEHKEHKEH.
Duduk kat sini aku rasa macam aku kecil sangattttttt ... memang best tau seat ni, this is Singapore Airline business class seat =) boleh baring hokey, I xderla nak test baring segalakan...malu. MUahahaha....

Video kat bawah ni cara2 nak buat paper sendiri yer kawan...
video


video

video


video

Thanks for visiting =D
 Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA