Translate

Tuesday, March 4, 2014

MUZIUM TUDM...

Hai semua....
Hari ni nak bawak korang pi jalan2 kat muzium TUDM pula, yer...Muzium Tentera Udara Di Raja Malaysia.
Ada yang pernah sampai?? Ada yang baru dengar / baru tahu??
Bagus...sebab aku pon baru tau jugek lepas baca kat blog ~REDMUMMY.COM~ ni.
Nak ke sana x tau?? Aduhai...senang je, korang waze macam aku gak, insyallah selamat sampai punya =)

Tiada dikenakan sebarang bayaran ye kawan.. ==> FREE.
Korang kene masuk dalam kawasan KEM TUDM tu, sampai kat main gate tu cakap je nak pi Muzium TUDM, korang masuk je terus kona kiri terus parking n sampai dah.
Senang je kannnn.
Kami sampai ni sekitar jam 11.50 am...mak aih, panas berdenting...
Moh ler kite...jalan lelaju yer...

Anak2 mak.
Cer tgk Aryan tu, apakah minatnya mau jadi model kanak2 ke ape ko Yan oit???

Ok..bertiga pulak...cer tgk lepas ni berempat x??

Yes! kami berempat =)
Pandai korang. HEHEHHE
*Jangan sesekali pikir kami berlima yer sebab apaknya lom balik dari pantai timur...Sentap Tau!!

Logo...
Feeling.. agak2 ada x anak2 ku yang berminat nak join TUDM???.

Ok... sengih yer, panas denting gini pon boleh sengih...
Ok, minah ni alergik kamera...kamera je senyum, bila dah snap je nglupo nak tengok muke sendiri...


Sambutan di awal perjalanan di muzium...

Amboi...kuak lentang ko yer Aryan...feeling retis. Hemm


Pos lagiii!

Ok... helicopter pula pandangan ke-2.

Kipas je ado...badanya yillek =p

Melawat... mana pernah tengok helicopter dedekat macam ni kan???

Sian Iman, nak tengok gak.


Ok... taman ni cantik tapi panas terik...x dayo nak nginggah di astaka dia.

Mak nak possing jugek...
Sekadar mengabadikan kenangan di sini (^_^)

Kereta kebal...

Ada pejabat jugak tapi kami x nyinggah ler...

I like...

Gudang airforce =p

The only one yang korang boleh naik n feeling2 airforce army =)
Awal2 memalu gini lepas tu buat macam harta sendiri...alahai anak omak.

Ada gaya tak???

=P


Irfan bizi melawat kawasan (^_^)

Sejarah TUDM.



NADOC... dulu HQ aku NADI =P

FTIS

Ok...x berfungsi time kami melawat ni so buat2 bergambaran je lah ye....
Rasanya ada simulation kot via TV tu...



Iman & me..

Abang n adik...dah start dah buat macam harta sendiri (^_~)




Saya mau possing jugak!!

Tq Irfan...tolong snap gambo.

Ok..ada gaya.

U are short. HAHAHAHHA

Panas denting...Irfan prefer lepak kat gudang tadi...panas sangat katanya...so kami bertiga. 
Memang giler punya panas...aku main aci2 snap je ni...x nampak ape kat screen dah. HUHUHU


Acam nama pakcik aku. HEHHEHE

Tu wakil airforce termuda di Malaysia katanya ^_^

Bagi penerangan ape tu cik abang oit.








Antara yang terbesar yer kat sini...


Amaran tu...






Mana tau future jadi Captain or Pilot kan... AMIN!!!

Panas nak oit...









Nama dia DOVE, KIKIKI macam jenama syampu kan..kan..


Anak2 berlarian...nak ajak pulangkan...panas giler.


Dia tu nak berlindung panas sebenarnya bukan nak bergambar sangat kat situ. HEHEHHE

Last...nak gak yang tulisa tu, KEHKEHKEH

Aku x tau...ni kubur ke happer???

Airforce...








X dan nak possing canggih2 pula.



Last... sopan je possing anak3 mak!

Lepas dari ni kami nyambung Muzium lain pula.
Tu sambung entry lainlah yer...

*Aku ingat adalah orang2 TUDM kat situ si atleast anak2 ku boleh ler bertanya itu dan ini rupanya..hemm ko buatler tawaf ko sendiri...ikutlah sukati camner pon korang dalam muzium tu so pepandai sendirilah.


Thanks for visiting =D
 Ok babai.



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA