Translate

Friday, March 7, 2014

open day for Dyslexia

Apa itu ~DYLEXSIA~ ???
Nak share satu important massage pada kawan2 maya aku ni.
Sape yang ada anak tapi slow tahap akademik dia??

  1.  Contoh suppose 5years tu dah boleh mengenal huruf dah boleh mengira tapi anak2 uols belum lagi... 
  2. sape yang ada anak tapi lambat nak bercakap...cth 3years old tapi bunyi pon x berapa nak bunyi word tu...
  3. Sapa ada nak yang suka pakai selipar terbalik...slipar kanan ke kiri dan sebaliknya.
  4. Anak yang suka pakai baju terbalik...depan ke belakang dan sebalik nya
  5. anak yang x boleh nak fokus contoh kite tanya after July what's the next month?? dia akan start baca dari Jan sampai Jul then baru dia jawap Aug...ni pon salah satu ciri Dylexisa ye.
Ok... bagi yang rasa or teragak2 anak2 kite ni ada Dyslexia ke dak ... uols boleh bawa depa ke alamat seperti di bawah ni yer, di sana boleh dilakukan saringan dylexsia ke atas anak2 kite.


Ampang Centre 
No. 349, Jalan Ampang,
55000 Kuala Lumpur
Tel : 03-4265-1632 
 
Co-ordinator: Puan. Hazlina Azahari

Ujian saringan ni dikenekan bayaran sebanyak RM20/ sesi. Harga biasa is RM200.00 so memang dah jimat sangatlahkan.
Mana2 yang mempunyai anak2 yang ada antara simtop2 di atas sila2 berkunjung ke sana. 
Ini bukan kecacatan kekal yer...actually penyakit ni boleh diubati.
Mereka ada special treatment untuk anak2 yang ada Dylexsia.
Korang jangan rasa rendah diri pula dapat anak2 macam ni...actully...depa ni lagi intelligence dari kite tau cuma maybe bukan di bidang akademik.

Pandu dan pahami anak2 yang ada dylexsia ni dan bukan menghukum mereka...itulah kata2 dari cikgu yang co-ordinate program dylesia ni.

Ok... happy sharing uols.
Esok insyaallah kita jumpa di sana eh...aku saja nak bawa anak2 pi sana jalan2.


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA