Translate

Friday, March 28, 2014

Stress, BERAS!!

Yer... jangan terkejut yer dengan tajuk gitu.
Memanglah hari ni nak buat sesi luah rasa kat blog I ni...this is my diari my journey of my life so semua pon bubuh kat sini, biar in future sebagai rujukan.

Mailah nak story pasal beras kat rumah I tu haa.
Sebelum nak cerita...nak nangis sat... I stress giler, menyampah pon ada tapi yerla nak buat camne kan, dah terbeli so hendak x hendak masak n makan je lah. HUHUHU
Ni kesah beras ni yang bikin I serabut x keruan.

Cantik x beras ni?? Comel?? Selera je nak ngap kan...kan...
Samalah taste kite ni. HEHEHHE..sangat suka bila beras tu nampak sebijik2 macam ni. 

*All foto taken from google yer accept yang ada my tagging*
Kat bawah ni among of my feverat beras, semua is beras wangi baru ada rasa nak makan penuh selera gitu... I ler tu, uols x tau ler kan.... sama je kot rasanya. HeHeHEHE. 



Then inilah jadinya bila mana terlalu sangat nak dengar sales girl promote beras .
Biasanya... I memang x memandanglah ke beras lain selain beras kat atas tu... sebab most of it memang dah pernah try so taste dia x berapa best di tekak I so lepas tu memang dok putar2 brand kat atas tu je...ada 1 lagi I lupa brand ape but it's purple color corak kat paket beras tu...pon sodap gak.

Back to salesgirl tadi.. biasa memang x melayan tapi x taulah that day tu boleh pula dengar ape dia explain pasal beras yang dia dok jual tu kan... and the best is... I boleh pula setuju nak beli. Lahai!! ape kenelah I ni. Hemm biasa kalau cik darling salah or beli beras lain pun I dah start muncung tapi entahlah...
Dipendekkan cerita... nak share lerkan what the sad storynye pasa beras yang I beli tu.

Cuba tengok beras ni... sakit ati tak??

Cuba compare dengan sample beras yang kat atas nu...nampak beza x??
HUHUHU sedihkan... beras yang I beli ni ceteot / pendek beras dia...pastu baru perasan it's bukan beras wangi  >,< dannnnnnnn paling x boleh BLAH!!! bila beras tu siap dimasak, hasil nasik dia macam hancur. Huuuuuuuuuuuaaaaaaaaaaaaa very x suka.

I tell u, beras ni memang sangat sesuai buat bubur saja...mudah hancur. 
Beras ni banyak sangat kanji sebab cuci lebih 4kali pon air beras tu masih keruh lagi. 
Sadisnya...lagi banyak kali cuci...lagi hancurlah beras tu tadi T___T
I x suka makan nasi yang tak nampak rupa nasi...
Gitu sungguh I punya songeh... 
Cuba tengok nasi kat bawah ni...nampak menyelerakan ...tu pasal I become kecewa sangat bila beras yang diwar2kan tu bagus rupanya not sebagus yang I jangka/harapkan. Hemm...
Yang paling sangat best...cik darling pon complaint pasal nasi guna beras baru ni...nampak lain macam pastu x best rasanya. HUHUHU I cuma jawap, beras baru ni...bukan beras biasa yang kita makan selalu =(


*Terpikir, camne nak cepat habiskan beras ni eh?? 10kg pula tu. HUHUHU nak buang gitu macam sayanglah pula, nak makan macam x selera je nak memandang =( *

Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA