Translate

Thursday, April 24, 2014

Chickenpox owh Chickenpox...

assalamualaikum kawan2 semua...harap2 sihat yer.
Nak update sikit je.. ada yang mencarik saya di mana ke selepas hilang seminggu timbul sehari pastu hilang lagi seminggu >,< ...kite bizilah , jadi misi pula kat rumah.
My little angle si Iman tu kene cikenpok pula hasil jangkitan si aryan... Hemm tulah, marathon cikenpok namanya... si aryan tahu je kene terus post balik kg...konon2 nak halang dari menjangkit si Iman, dag syiok2 cuti seminggu di kg, my father hantar balik...doktor gomen cakap dah baik, boleh sekolah..isnin tu pi sekolah...sekali kene suruh balik daa...lom fully recovery kata teacher so kami pon teruslah ke Klinik Kanak-kanak Sereena kat bukit Rahman Purta tu...dapat sambung MC seminggu lagi.

Dah jumpa dia kan...baru tahu, i'm not sure lah kalau korang memang dah lama tahukan.
Doctor Sereena say... 1/10,000 budak akan kene jangkitan di otak sampai otak bengkak n boleh bawa maut gara2 cikenpok...huih,,,gerun seyh.

Seriau aku dengar so kali ni dia bagi ubat sapu+anti virus...dia x bagi antibiotic...anti virus tu utk halang kuman dari attack otak, kalau dia attack sereblum ke serebrum??aku lupa effect dia akan hilang keseimbangan badan sepanjang hayat so budak will jalan like terhoyung-hayang gitu,macam orang mabuk kalau dia attack otak...will be bengkak otaklah. 

Isnin lepas jumpa doctor kami terus send dia balik kg semula, hemm iman kat rumah ibu...
lepas tu lat Khamis last weeks aku perasan ada bintik berair naik, memula ingatkan maybe kene gigit semut sebab dia ni kalau kene gigit semut memang bintat berair..pastu jumaat pagi tu nampak pula kat tempat lain...disebabkan Jumaat tu full program dah set makannya send gaklah iman ke rumah ibu.
Dalam 2-3jam macam tu ibu sms cakap iman kene cikenpok...so lelaju siapkan kerja bagai terus zass ke rumah ibu....harapan hati nak bawa iman terus jumpa Doctor Sereena semula..aku pula sampai ngam2 kul 12.30 cam tu...doktor dah balik...owh, keciwanya hati.

Sabtu pagi tu, terus bawa ke Sereena semula...ko main lama menanti weih.
Dia buka 9am, kami sampai 9.15am macam tulah ...kami jumpa doktor on 11.30am. Hemm so meriahlah, most off budak2 yang mai tu sebab cikenpok and fever.  ada jumpa sorang baby tu baru je 8M dah kene cikenpok jugak... hemm. 
Ni masih sikit yang baru naik ni...

yang aku perasan, kat batang hidung ni among yang terbesarlah cikenpok tu timbul pastu kat peha dia kiri kanan pon gadang jugak...rasanya will tinggal tanda kot. HUHUHU

Amacam...ada gaya x jadi driver F1???

Kat jari baru nak naik tu...kat hidung tu memang kesianlah...

Main masak2 lagi tu, Hehehe...

Hemm ni dah start kering cuma, hemm demam on off on off...naik sakit kepala gara2 kurang tidor, mana nak melenanyer, x bagi ubat ponggong demam mencanak sampai 39,2 bagai bila bagi,,,turun sikit 38.6 lah 38,4 lah tapi still tinggi gak, tu tengah malam ke awal pagi ke...panas je kami lap dengan kain basah...

Main pok amai2 pastu paksa omaknya kiss kat mulut...hemm jangan jangkit kat mak pula sudahlah yer Iman.

Now alhamdulillah...semua dah start kering kontang , demam pon langsung xder... suhu main antara 36 to 37.5 je...kire oklah kan...
Cikenpok ni payahnyer...iman xberapa nak tidor lama n makan pon kurang, sib baik susu and air zamzam dia minum banyak...kira oklah kan. 

ok sambung nanti...iman dah bangun cari omaknya hilang =)

Thanks for visiting =D 
Ok babai.



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA