Translate

Monday, April 28, 2014

KLIA2 Open Day =D

Assalamualaikum...
Cerita pasal ahad semalam...
Pagi2 terasa hati nak membawa budak2 pi layan roti canai.
Memandangkan dah lama naw x makan di luar so ambil keputusan, moh ler menebeng kat kedai for breakfast katanya... #whatsapp husband sat, nak keluar pi sarapan gitu.
She's so excited hokey nak pi jalan..almaklumlah, dah seminggu terperap dalam rumah, ni barulah nampak matahari...
*Headband tu, biasa ko pasang je dia cabut...asal ko pasang je mesti dia cabut xyah nak tunggu seminitlah...memang dah tercabutlah... kali ni aku pasang, eh elok je dia x kacau, aku rasa dia lagi teruja tengok dunia luar compare nak cabut headband =P

Misi hari ahad - kemas rumah, sidai baju, lipat baju, iron baju, kapur kasut, tidor!
Tetiba dalam jam 12 macam tu, kawan kat opis lama pi post kat pesbuk dia kat KLIA2...amboi, minah ni nak terbang ke mana ye?? Sabah barang kali sebab this year dia ada 3 trip holiday...Bandung dah pergi, pastu kalau x silap akan ke Sabah and ke Hong Kong gitu...

I pon gatal tanya...nak ke mana tu??Dia pon respond, Suzy, please call me back!
Alahai...ape pasal pula ni?? x kan ada barang tinggal kot... 
 Rupa2nya dia nak cakap...dia pi open day KLIA2 daa so dia cakaplah ada 5tiket free sebab akak dia tetiba x dapat datang so she offer me to go.
Hemm ... sound so good ni *Whatsapp husband, get permission lah...nak pi KLIA2.

Here we go!!.
In KLIA Express... TERIMA KASIH kepada KLIA EXPRESS kerana menaja perjalanan kami pergi dan balik seraca PERCUMA!!!.

Ahaks!!, actually a few days back memang dapat tag from my friend pasal FREE ride KLIA Express ni, cam aku ni...dah pernah naik so xderlah rasa excited nak naik...pastu pikir balik that time, hemm x rajinlah nak pi bawa budak2 without apaknya.
 #think about anak2, kesian depa...lom pernah merasa naik so alang2 dah dapat tiket free ni makanya...moh ler kite berjalan2 cuci mata =)

Eh...majiknya mata iman tu. HEHEHHE

Selfie x sudah!, kite xde monopod so tangkap asal dapat jadilah =)

Hamboi...buat macam rumah sendiri nampak!!
Adik punya bekal..abang2 tolong perabih. 

Ate, napa macham benaw anak dara ku itu???

And finally... we are HERE!!
WELOCOME TO KLIA2 OPEN DAY!

Amboi Iman, komain ko kan...dah dapat kaki siap berlari-larian ye...buat mcm rumah sendiri nampak =D
Si Aryan tu tengah merepair spek mata abang yang nak terjatuh...look like ganster kan???

Aksi my bujang!
Ada orang tanya...nape pi mana2 pakai selipar je...my jawapan is, senang nak manage depa. Kalau pakai kasut tu, hemm nak bersetokin bagai pastu kene tunggu depa pakai kasut lagi pastu paling x tahan...haih, kalau nak kencing ke nak berak ke...menggelupur buka kasut semua...kalau x camne nak buka seluarkan kalau kasut x tanggal?...nak kencing camne kalau seluar x tanggal, tu belum kira bebelan kalau stokin basah lah, kasut terjirus lah...so x koser nak hadap tu semua, makanya...pakai je selipar, senang.

main lari2 dalam KLIA2.
Ko ado???HAHAHA ayat rasa macam nak cepuk je kannn...

Mummy, kite nak take off / berlepas ke mana ni mie??
amboi ko kan Irfan, sejak pandai baca ni...komain ko tanya soklan kan...
Kite x gi mana2 pon...saja tengok airport baru...mana tau future kite take off dari sini ke?
Lah...tengok airport je ke??Ingat nak flight gi mana2 tadi, padanlah beg baju x bawak.
*Nyampah dengar statement Irfan ni tau...

Check jadual sat...

Ruang rehat...
KLIA2 ni besar dabak! rasa macam x habis pusing je semua tempat semalam =p

Loh...bibik mana ni?? AKAKAKA, orang lain komain bergaya pi KLIA2, aku sekadar pakai tshirt buruk n jeans, jadilah dari xde kan...

Eh budak...cer diam jap...nak bergambar ni.

Gate 2.. x tau nak ke mana kalau keluar dari gate tu...so blurr.

Melekat kat dinding sat.

Baju aku, jeans aku sedondon dengan lantaikan?? HEEHHE

Ya Allah!! anak sapa tu, over sangat posing dia...
Lahai! mana sajalah dia belajar posing over macam ni... mak kalau posing santun je. HEHEHHE #perasan.

My little girl...

TERIMA KASIH KLIA EXPRESS, kerana tiket free mu itu, sampai gak kami ke mari, the best is...merasa gak anak2 ku naik express train.

*Sorang esok nak cerita dengan aunty yang hantar dia pi sekolah yang sorang lagi nak cerita dengan cikgu n kawan2 pasal naik keretapi laju =D

Waiting train, nak balik dah...
Babai KLIA2, jumpa lagi...insyaallah!.

inilah rupa tiket free tu yer...
*sorry yer bukan x nak offer, aku pon dapat terkejut gak so otak memang blur gile, x tau nak offer pada sapa so ada 2 tiket burn...

*Ada jumpa sorang uncle ni, sama2 nak ke KLIA2 cuma dia naik dari KLIA station...
Wah!! u satu orang ..bawak 3orang budak??
Yes! i'm alone with kids =)
 u banyak hebat yoy...saya bawa satu orang budak...haiya, banyak susah wow.
*smile to uncle*
*dalam hati berkata, hebat ke?? rasa biasa je bawa budak2 ni pi jalan2. AKAKKA agaknya sebab aku dah imiun kot dengan depa ni so tambah lagi aku memang suka outingkan, dah x kan nak tinggal rumah orang pula...orang pon nak rehat gak...tapi kadang2...aku naik hantu gak tengok peel si aryan =D

On the way balik tu dengarlah si Iman nak cranky2 dalam car seat...sekali ku memandang ke belakang sewaktu trafk ligth merah...haih...my bujang berdua tu boleh pula main perang2 kat belakang... hemm ku suruh jaga adik, depa syiok main perang2.

Mainan adik jadi senjata perang...ni rasa mak pon nak join perang sekali ni...geram naw rasa.
Depa berdua ni memang x boleh dekat macam ni, gaduh bergusti sesaja tu pasal kalau aku drive, aryan kene duduk depan..irfan jaga iman kat belakang so aman sikit telinga ku nak memandu =P

Sian Iman, layan diri sendirilah yer...nak buek camno, abang2 mu tengah berperang nu haaa...ape ke bestnya main perang2 pon aku x tau, Hemm..anak lelaki, gitulah =p

Dialog yang kene ambil kira semasa short trip semalam...
mummy...bila kita nak flight lagi??Irfa rindulah nak naik kapal terbang.
Belajar pandai2, boleh naik kapal terbang selalu...
 #ko jadi pilot kompom ko muak nak naik kapal terbang dah. HEHEHEHE
 mummy, kalau result irfan bagus..boleh naik kapal terbang??
*owh my son, ko xder ke nak minta hadiah lain??
result bagus..later on kite decide nak hadiah ape k, yang penting kene buktikan result bagus dulu.
*Itu anak yang sulong, ni pula kesah anak ke-2.
Mummy..kalau aryan belajar pandai2kan...mummy bawak naik kapal terbang k...janji!
*Hamboi, siap word JANJI kat situ...
yerlah..kalu belajar pandai2 nanti mummy bagi hadiahlah...
Hemm.. xnaklah belajar pandai2...mummy x janji pon nak bawa naik kapal terbang...
*Hemm..apaknya sila jawap, mak xder jawpan dah nak bagi.

Daddy...daddy...Khamis ni cutikan?? Ok...kite semua pergi naik keretapi laju macam tadi. Best tau daddy.
Eh Irfan...keretapi laju tu free untuk hari ni jelah..hari lain kene bayar. Irfan ada duit ke nak bayar???
Xperlah, mummy bayar..irfan tolong bayar sikit je...boleh kan??
*Apaknya buat muka senyum kamben... by the way...1st May apaknya pon xder kal KL. HAHAHHA selamat duit mak tau =P

Kesimpulannya...bestlah dapat bawa budak2 ni berjalan...balik memang flat gile. HAHAHA
Cik darling sampai dah siap2 tapaw...tau ler tu makhincik letih tu x memasak. KIKIKI



Thanks for visiting =D 
Ok babai.


 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA