Translate

Friday, May 9, 2014

Aiskrim Goreng Vs Coconut Shake..


Assalamualaikum kawan2...
Alhamdulillah...merasa gak balik kg bersama sang suami terchinta.  Rentetan jadual kerja yang padat makanya bila ada kesempatan pulang ke kg menjengok mak dan ayah harus terus laju masuk kereta. Hehehhe...Jom layan.

Ibu mertua ku... love u mak.

Hidangan yang simple tetapi cukup menyelerakan... aku makan siap bertambah2 hokey.

Balik kg...menu permintaan dari sang suami kepada ibunya...
SUP KEPALA IKAN MAYONG, memang terbaiklah...
Sedap sungguh ibu mertua ku masak =p

Pemandangan di kg mertua ku.

Otw balik tu sang suami bertanya, nak makan cendol x??
Eh! nak...nak!! (hamboi, komain laju aku menjawap)

Eee, bestnya lepak bawah bumbung nipah.
Ramai orang tuuuu.
Panas terik ya ampon...menggelegak rasanya otak.

Parking pon agak payah, sib baik ada sebiji kereta tu nak blah so kami pon parking kat tempat dia pula.

Bila dah masuk and duduk, hajat hati nak makan cendol bakar sekali salah kedai daaa.
Kami termasuk kat kedai sebelah je dari cendol bakar tu, pelayan tu cakap kalau nak cendol kene order sendiri kat kedai sebelah. Hemmm x koserlah kan nak pi jalan sana order walau pon sekangkang kere je jaraknya.
So alang2 dah sampai... moh ler kita order ape yang ada dalam menu. 

Nudak ni order ice cream goreng...

budak ni pon sama menu ice cream goreng siap bertambah sebiji lagi ice cream dia tau.

Mamat ni order air je...makanan x order...sebab x banyak pilihan ker sebab hangin pelayan tu xnak orderkan cendol. HEHEHHE.

Kite merasa coconut shake yer. Bolehlah...not so sedap like kat Melaka tu. 

Selfie sat ^_^

Kuat makan ice cream goreng, entah ape sedapnya pon ku x tahu...ku rasa macam x sedap mana pon =)

Ni ice cream goreng yang ke-2 yer.

Ni lah dia yang ku hadap...otak2 yer versi modern...bolehlah, maybe otak2 yang dalam daun tu lagi ummph!! ape pon thanks pada sang suami yang rajin pula nak belanja kami makan cendol yang bertukar menjadi coconut shake & ice cream goreng. KIKIKI
Lain kali kite singgah lagi yer yang =p

Thanks for visiting =D
Ok babai.





 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA