Translate

Friday, May 30, 2014

Parent's day a.k.a hari ambil progress card.

Assalamualaikum...

Owh!! dupdap...dupdap... kemainkan.. 
Macam ni kalau dah jadi mak2... bila anak nak exam je mak yang stress bila anak dah habis exam pon mak gak yang stress. Aduhai... camne mak x cepat nampak tuher dari usia nya, cer cakap...semua pon mak nak stress... jadi apak gak yang syiok, anak exam pon kadang2 x tahu. HAHAHA 

Ok... 28.05.14 hari ibubapa bertemu cikgu kek sekolah nuu.
Time : 3-9pm
Mak sampai sekolah dalam jam 6+, awal2 petang tu hujan lebat sangat so malas nak berhujan.

Saya pakai stail baru tapi nampak not suitable with my face...mencikk tapi pakai gak macam ni sampai sekolah. HAHAHA, dasar malas nak tukar2 patent shawl dalam kereta.

Sampai sekolah je kebetulan xder parent kelas Rose yang ada so sesampai je kami x tunggu lama terus masuk kelas jumpa cikgu Aryan.
So teacher pon explain lah buku ni dah habis, next sem pakai buku baru then dia tunjuklah aktivity yang dia orang buat kat sekolah, silibus yang depa dah habiskan utk sem pertama ni.  Gigihlah mak tengok one by one apelah si budak aryan ni belajar kat sekolah.

Baru saya tahu, rupanya budak ni belajar gak macam biasa gak cuma silibus depa x setaf budak 5 & 6 years. Hemm ku ingatkan is more to main rupanya xder chance pon nak main. HEHHE no wonderlah budak sorang ni dah boleh kenal huruf and angka...and bukan menghafal huruf yer =p

Dengarlah teacher bagi tahu ape budak ni buat dan dia shock bila aryan tunjuk perangai sebenar tadi dalam kelas. HAHAHHA teacher pon boleh terkejut you.
Owh, teacher kata aryan x pernah nak noty2 dalam kelas, no pukul2 kawan bila aku tanya, sebab kat rumahkan dia suka gustikan si irfan.
She say, no ... aryan never pukul kawan2 tapi biasalah dia marah2 mulut tu sebab kawan2 lain pon main marah2 mulut gak...HIHIIHI.

Suasana kat sekolah... 
So ada jamuan makan sikit mentara mak2 nak tunggu turn masuk jumpa teacher kan... HEHEHE
Nasi lemak yang sedap...rugi pula makan sikit je tadi, HEHEHE
Ada kuih seri muka...rugi sebab pandang je, x merasa makan pon. HOHOHO dah terbayang2 kat mata =.=
ada karipap pusing pon x makan gak. HUAA so rugi ni cuma makan spring roll je sebiji =)
Jadilah dari x merasa langsung kan =p

Ni art my son, si mulut becok... so baru tahu kalau terpilih buat art macam ni nama dia xder lekat kat haiwan2 tepi dinding tu.
Good job aryan, abang irfan ko x pernah terpilih buat art macam ni. HEHEHHE
Art ni teacher cakap depa cut and aryan will glue and stick it.. good jobs sayang!!!

Orait...let's study pasal progress card si aryan ni.
I main WA je dengan sang suami sebab dia outstation ni sampai Ahad nanti. Hemm tunjuklah progress anak kesayangan a.k.a kembar daddy kan... 
Fail murid, dah macam fail doremon sebab semua pon himpun dalam ni =)

Report card...
Nanti I tunjuk isi dalam dia yer... sabar.

Hew!! markah exam.


Alhamdulillah... congratulation mr potpet potpet.
Sib baik lulus yer kalau tidak, tarik telinga bio panjang n lebar macam GAJAH.

Alah, senang baitu...ni utk standard budak 4years yer depa lom start menulis so main garis2 and bulat2kan but teacher say, 4 years dah boleh buat it awesome... ada part maths tu dia mix kan macam2 type of object so depa suh count and tulis kuantiti each object tu.
Well done Mr potpet potpet. 

Layan!







cantik x tulisan mr potpetpotpet saya??
Over all teacher say dia boleh buat dan paham, kalau ikut silibus depa belajar sampai M saja but mr potpet2 boleh kenal sampai Z. Good ler kan... =D

ni pula 1-10

Ni pula isi kandung report card tadi yer...
I snap page by page gitu.
Mr potpet2 x reti membaca sangat or kata lain x berapa nak ingat word so buku peter and jane tu 1st book pon x habis lagi...adeh, maybe nak kene train macam irfan gak kot...hafal wording so bila nampak gambar dah boleh tahu nak baca ape =)

Phonics pon ada gak =p

Music, hemm suka memekak nyanyi lagu AKU YANG DULU BUKANLAH YANG SEKARANG - tegar.

Moral... the only one yang aku jumpa and nampak a+, tapi tulah...pencil grip je pon but much more better then mr smart si kurus kering tu, HEHEHHE.
**Jadilahkan daripada xder langsung mana tahu lepas ni much more improvement. Amin!!**

Teacher, ape maksud willing to share??
Owh! jangan risau puan, pemerhatian kite dia boleh share barang dengan orang tertentu saja...orang yang dia suka.
Sape kawan2 yang dia suka tu??
Ramai puan, antaranya macam Danish, Umairah, ayong.
Yang dia x suka tu siapa teacher??
owh yang tu x tentu puan, sape yang suka buat dia marah memang dia x kasilah kawan tu pegang barang dia. 
Amboi ko kan aryan...pandai pilih kawan yer.

Komen teacher...
More attention and guidance to improve in reading skill...
Ish, budak ni memang nak kene kerah membaca juga ni kat rumah =)

OKLAH...overall mak puas hati tengok results, now cuak menanti resutl si budak kurus tu, pengasuh I dah pi ambil result on monday tadi, ape pasal sekolah anak aku x panggil lagi ni?? Hem dupdap...dupdap...hati ni menanti penuh sabar.

*Irfan jumpa semula si budak Mariyam tu kat sekolah aryan sebab adik maryam pon ada sekolah sama aryan cuma dia 5 years dah.
Maryam jadi penolong kelas yer?? Teacher maya say to maryam, senyum saja budak manis tu.
**Dalam kereta, eh tadi mummy rasa macam nampak maryam kan?? ada irfan perasan x??
Haah, maryam ada tadi...
Suka ler tu jumpa maryam, mummy dengar dia jadi penolong kelas...hebatkan dia??
Haah mie, dia memang willing to be that lah mie, diakan pandai.
Ape pasal irfan x follow macam dia jadi budak pandai??
-senyap sunyi xder jawapan-
irfan ada sembang dengan dia x??
ada..ada cakap dengan dia.
ye ker?? mummy x nampak pon, tipu ler tu..tipu dosa tau masuk ape neraka.
Eh xder..irfan xder sembang dengan dia, irfan senyum je nampak dia.
Dia ada tanya irfan sk mana? irfan x jawap...irfan pi main kat luar.

Hemm jumpa makwe lama boleh pula bolayan...bagus gak tu,hehhe lambat mak nak terima menantu.
Muahahha...mak memang over.

#anak korang dapat result dah ke???
##Aryan pon macam irfan x suka mewarna =(


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA