Translate

Wednesday, June 25, 2014

RoadTax owh RoadTax.

Assalamualaikum...

Meh..meh.. nak sembang pasal pengalaman cabut roadtax kereta sendiri.
Hemm... i kan biasa MEM je..ape nak order je, so nak dijadikan cerrita... biasanya roadtax ni memang suami yang uruskan... hai, kan ada suami...of cause lah kebajukan isteri suami kene jaga kannn.
Biasanya segala urusan kereta memang suami yang settlekan, dari nak buat roadtax sampai lah ke pasang roadtax it's self...i tahu semua ready. Hehehe

Nak dijadikan cerita...
Roadtax almost nak tamat tempoh, sang suami pula busy ke sana ke mari siapkan kerja dia pastu dengan jadual outstation dia yang sangatlah pack. Dalam kalut2 siapkan barang kerja ni tetiba baru teringat pasal roadtax yang expired nya hari ni - 250514.

OMG!! pakwe saya dah 2hari away from KL so ... sape nak tampal roadtax ni???
Ape lagi dok pongpang2 pada sang suami sebab dia pergi tapi lupa nak tampal roadtax baru. Huhuhu dah lah kebetulan lusanya ada meeting so tak kan nak bawa kereta with roadtax mati...dah gila ke happer.
So hendak tak hendak, mohler singseng lengan kite belajar tampal roadtax.

Roadtax lama... tu sampai kepot2 plastic cover tu...

Bila dah kopek tu of cause ada baki yang tertinggal kat kacakan...so aku kikis pakai belakang pisau, scraper aku tak jumpa so hantam sajalah....

Nampak tak, glue roadtax tu melekat so bikin comotkan...meh aku bagi petua yer cara nak hilangkan gam tu.... korang dah siap tanggalkan roadtax lama tu dah clear semua so uols ambil minyak masak tu..bubuh kat kain kan then lap kat area comot gam tu then terus apply dengan sabun immediatly pastu lap pakai kain kering.
Hasilnya...memang tadaaaaaaaaa, clean ok.  Petua tu husband yang ajar. Hehehhe.

Ok, dah ber roadtax baru.
Kali ni aku bijak sikit.... roadtax tu aku tampal kat plastik ni, so plastic ni pula baru tampal kat windscreen so insyaallah next year tukar roadtax, kite terus buang je plastic ni so tak yah dah nak gosok2 gam roadtax bagai dah. Hehehhe terror tak I???

*pengalaman pertama tukar roadtax sendiri, heww*

Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA