Translate

Tuesday, July 1, 2014

Rajuk Ahad yang indah =D

Assalamualaikum...
Selamat pagi semua, hope korang sihat sejahtera.
Hari ni nak share pasal merajuk... Hehehe.
Merajuk yang bukan dirancang tau...
*Selalu merajuk tu memang saja suka2 nak manja =p*
Gambar sekeping dulu yer...mukadimah =)

Al-kisah yang panjang... padahal sepagi ahad je pon =)
Rajuk bermula sabtu malam... ada orang tu janji nak bawa kami balik kg...
Sabtu tu dia pi siapkan kerja dulu, kalau ikut jadual dia bagi 2-5pm je, siap pesan tu...
  ayang kemas baju siap2 ye, abang balik je kite terus balik kg. 
Daddy...kite balik kg daddy ke kg mummy??*irfan tanya*
Aryan nak balik kg daddy
Irfan nak balik kg mummy
Kite balik dua2 kg, sahur kat kg mummy then berbuka kat kg daddy.
*apaknya yang cakap*
Petang tu dalam ngantuk2 aku pon kemaslah baju ni...
Baju siap packing...himpun depan peti ais.
Sekali tunggu punya tunggu sampai terlelap kami ni haa...
dari jam 6 ke 7 dari 7 ke 8 kejap2 aku ni asyiklah terbangun kan..excited nak balik kg katanya.
Sudahnya asyik bangun je, naik menyampahlah pula...check hp , xder miss call xder msg. 
Last nya aku terjaga jam 9malam...

Sudahnya orang tu balik jam 10.15malam...
Owh!! berapinya, berasapnya rasa hati ni...pastu buat2 manja konon tanya...
Yang, dah siap kemas ke??Mana barang nak bawa balik kg ni??
Aih! saja ken..takut kenelah tu... hilang mood, hilang excited nak balik kg. 
Sepatah dua je aku jawap. Malas nak balik kg.. terus berlalu ke dapur main baling2 periuk dalam sink. Hahaha...stress. Basuh beras utk masak nasi for esok sahur.
Kalau balik time tu pon nak buat ape?? Sampai kg dah kul 12am pastu lelap kejap dah bangun sahur pastu dapat sembang kejap dengan mak dah balik rumah mertua pula, penat tak hilang pon >,<.

Rajuk bersambung pagi ahad, panas hati punya pasal...hampir terbabas sahur, terjaga 15minit sebelum imsak berlalu. kelibut masak ikan bilis buat tambah lauk. Nasiblah, makan je ape yang ada. Hehehhe.
Usai solat semula...sambung tidor, dah semua tidor balik. 
Rasa baru nak terlelap tu, macam terdengar2 suara orang tu arah anak2 kemas rumah.
*Buka mata ciput je, intai =)*

Pastu dengarlah anak2 potpet2 tak puas hati kene kemas sendiri mainan memasing kan...
Masing2 salahkan masing2. Padan muka korang, kalau daddy tak buka mulut, korang sambil lewa je nak kemas ke tak...bila daddy buka mulut masing2 takut...bukan takut ape, takut mainan kene buang, Hahaha...kuasa daddy memang powerful. sekali cakap je terus selesai bab kemas mainan =).

Anak dara dan mak dara??
Kami sambung tidor lena atas katil. Hehehehe. Aman damai hoi. Bahagia hidup!.
Bila terjaga balik kan...
Terus mata...wink..wink... *_* pinar kejap mata ku...
Tetiba kite nampak mamat tu sedang basuh kipas hall...
Owh!! macam tak percaya. Hehehe sebelum ni kemain payahnya nak minta tolong cuci kipas.
Lepas cuci kipas hall masuk cuci kipas bilik tengah, aku pula masih santai2 atas katil, tunggu mem kecil tu bangun, karang ada pula terjun katil bila tengok xde orang kat tepi dia =)

The best is...fan kat dapur yang sedut asap tu pon dia cuci sekalilah...yippie, aku rasa macam dah bertahun fan tu tak bercuci =)

Hendak lagi best pula, mamat tu ajak pi shopping raya!! Ajak tengok wayang =p.
Alhamdulillah...nikmat syurga dunia =D
Payah hoi nak tunggu mamat tu ajak shopping raya seawal macam ni =) .. tertambah payah nak tunggu mamat tu ajak layan wayang XD.. *Speechless*

*Bersiap sesimple mungkin, siap sang suami ajak pakai T-shirt sama =)*

Mem kecik tengah pre-lunch (Biskut ikan).

Sian...dapat seat depan, layan =)
5 of us but Iman kami tak belikan ticket. Hihihi.
*Pasal transfomer ni, aku buat entry lain*

Ops!! daddy buat ape tu???
Hahaha, kantoi pegang pop corn dalam wayang =)
Ni, semua budak pakai baju merah ni punya angkara, nak pop cornlah dalam wayang..sabar jelah.

Sian daddy, 2x snap...2x pic mencurigakan. Hahahha.
*Kidding ye, mamat tu puasa wei =p*

2 keping je sempat snap, itu pon dah habis cerita, waiting Q nak keluar panggung.
Jadilah dari tak ada ken...



Thanks for visiting =D 
Ok babai. 


 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA