Translate

Wednesday, July 16, 2014

Resepi Kek Batik Sampoi.

Assalamualaikum! 
Ok... korang rajin kan..kan..kan...
Hari ni nak share resepi kek batik yang mudah, senang and sampoi dan yang penting is, tak menggunakan telur.
My Kek Batik...

Menu asal : Kawan WA kasi *Pn Azilah Simat , Thanks beb. Sedap!!*
Dia update FB cakap buat kek batik terus minta resepi and terus ke pekan beli bahan2 =)
#saya memang over excited#

Bahan-bahan:
1- Butter seketul
2- Milo dalam 300g
3- satu tin susu pekat (size standard)
4- Biskut merry sepeket (300g)

Cara2nya :
1- pecah2kan biskut merry (kerja irfan)
2- cairkan butter
3- campurkan susu tadi (kalau x nak manis, jangan bubuh setin ye, agak2 sendiri)
4- campurkan milo.... kacau sampai tak ada biji2
then masukkan biskut merry tadi dalam kuali yang ada bahan yang dicairkan tu...kacau rata (sila perlahankan api semasa kacau biskut merry tadi)
5- masukkan bahan tadi dalam loyang... then tekan2 biskut merry tadi and ratakan permukaan dia...
6- sejukkan sebentar guna suhu bilik then masukkan dalam peti ais.
7- potong dan hidangkan sebagai juadah/desert berbuka puasa ye.

Selamat mencuba...
Saya dah buat...alhamdulillah menjadi...SEDAP!! anak2 puji =p


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA