Translate

Sunday, August 31, 2014

MERDEKA!!

Assalamualaikum! 
Selamat Hari Merdaka!!!

Semoga lepas ni terus makmur dan terus maju lagi Negara Malaysia ku.
Amin!!


Thanks for visiting =D
Ok babai.



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Saturday, August 30, 2014

Cerita semalam yang semalam.

Assalamualaikum! 

Hemm ... tepek gambar dulu.
Tengok!! muka mamat tu, malas nak berselfie. 
Dia malu ler tu...aku berselfie ni time tunggu mak mertua ku turn kene panggil jumpa doktor.
Kami cuti sebab nak bawa mak mertua pi checkup so merangkap hari dating kamilah kan...bebas daripada anak2 >,< Hehehehe.

Ramai orang tu... tapi! Ader aku kesah???
Dah lah kat situ line internet xder dah aku nak layan #HayDay pon x boleh so bosan kan makanya...layan selfie lor =p

Lepas selesai kat HKL, otw balik kg...singgah kejap kat Barber SHop yang pakwe biasa pergi.
Hamboi...kemahin lama...menunggu turn pon lama tunggu pakwe siap gunting pon lama =(  

Dah rupa mat tiarap der!

Tunggu turn 40 minit then gunting rambut pakwe kene tunggu 45 minit gak baru siap...aduhai =(
Pakwe cakap...dia xpernah buat dengan budak ni...abang yang biasa gunting rambut dia tu balik kg.
Macam2 hal.


*pakwe saya dah hensem dah =)



Thanks for visiting =D
Ok babai.




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Friday, August 29, 2014

Buka Jahitan...Euww!

Assalamualaikum!

Hai semua... hemm nak updape pasal my pakwe pulalah. Hehehe lama x nyembang pasal pakwe ku kan..kan..
Hari ni...dia pi buka jahitan... euuw, scary tau.

Sambungan dari [SINI]

Tepek gambar pakwe pakwi =p
My boyfriend...
Sayang awak =D #tetiba

Dan saya ambil keputusan.. saya follow gak dia masuk bilik doctor untuk tengok sesi membuka jahitan.
Haiyah... euww, nyilu aku tengok. Hehehe tapi mamat tu pon ada cakap, rasa nyilulah doktor. Itu dia yang rasa...aku tengok memang aku seriau.





Tada!!! inilah hasil selepas buka jahitan gitu =p
Cantik??

Suka suki bergambaran dalam klinik...naik lemas mamat ni, dahlah dia x suka bergambar...
Ku pedulik ape...dah jarang2 dapat berdatingan macam ni der.

Eh..GEMUK!!

Selfie yang menjadi hobi saya...

Maaf kalau ada yang termuntah asyik tengok muka saya je. Hahaha.


Thanks for visiting =D
Ok babai.




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Thursday, August 28, 2014

Iman cakap ape tu??

Assalamualaikum! 

Mai lah...bergelak tawa dengar Cik Iman ku berkata2...
Sapa pandai translate I belanja makan KFC...yummy...owh lamanya x makan KFC. Jom!!



Ok jumpa lagi...
#My Iman dah ada gigi banyakkkkk...geraham pon both bawah dah tumbuh tau.



Thanks for visiting =D 
Ok babai.



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Wednesday, August 27, 2014

Raya ke-6 (2014)

Assalamualaikum! 

Hai korang!!! Hari ni last nak cerita pasal raya lepas ni no more. Hehehe
Ni hari ke-6 raya... last day raya for us lah kan sebab lepas ni memasing busy nak bertugas semula =)
*Cik darling ku dah bertugas since Hari Khamis lagi...

Last day raya di kg ni, kami decide nak ke rumah family angkat kat Kg Bagan Terap, Sg Panjang.
Perjalanan is almost 40 minit juga sebab kami bersantai2 je memandu.
Here we go!
Last layan gambar raya kami...
Mem besar kene duduk belakang...
Seat depan ada budak kongker... budak sorang tu memang x kasi chance mak nak dekat2 manja2 dengan apaknya. Huh! 

Owh my little darling Iman..
Iman, ko x yah buat muke macam tu..buat selamber jerk sebab mummy mu memang suka selfie =p
Tak yah muka pelik sangat lah!

Tak de kerja nak buat jadi mem kat belakang so sukati selfie sana sini.

Dah selesai beraya rumah family angkat tu..moh ler pulang sebab lepas tu nak terus balik rumah sendiri..
Dah cuti seminggu tu, x reti2 nak balik rumah sendiri...anak2 esoknya nak sekolah. 
Otw balik rumah mertua nak ambil kereta lagi satu, terjumpa gerai yang jual jagung mentah, mencari jagung yang dah siap rebus tapi xderlah pula so belilah jagung mentah also air tebu so budak sorang tu dapat tebu raw...menjakun sekejap...anak2 ku mana pernah makan sugarcane yang raw macam tu =)

tengok!! batang tebu pon dia cium. hahahha pastu belajar cara makan/gigit tebu.
Siap cakap dengan I... mummy sedap mummy,rasa manis macam air tebu tapi sikitlah..kene gigit dan hisap lama2 baru dapat air tebu...rugi mummy x dapat makan tebu ni...manis!!

Alah..ko x tahu, omak ko dulu kecil2 puas mengkokak batang tebu tau...arwah pakngah dengan paklong korang yang suka bagi tebu...kongsi dengan omak mu =)
#Budak zaman sekarang mana nak merasa pengalaman macam kite dulu2...kesian!!!

My profesor...Irfan
#Nampak!!...hp dia mana nak tinggal kat rumah, dok usung sana sini sebab nak main game =(

Dialog adik-beradik:
Aryan: Irfan...irfan...irfan tak nak makan tebu ni ke?? sedap!!...daddy dah buang kulit dah..kulit dia keras..x boleh gigit...sakit gigi. rasa irfan..sedap, rasa macam air tebu.
Irfan: Minta rasa sikit je.... (lepas gigit sikit dia pon komen) tak nak lah Yan, x best, rasa macam ada sampah dalam mulut (serpihan hampas batang tebu) baik abang minum air tebu lagi sedap...senang je...sedut x yah nak hisap2 nak gigit macam Aryan.

Perbezaan pendapat si abang dan si adik, si adik lebih suka mencuba sesuatu yang baru, si abang lebih suka dengan ape yang mudah dan simple...kurang gemar nak mencuba sesuatu yang baru.


Yeah!! Iman dah sampai syorga!

Sampai rumah mertua, sekali hubby kata kite balik petang sikit...abang nak rehat kejap, ngantuk.
So my mak mertua pon tolong rebus jagung tadi, when her son bangun...pekena jagung setongkol terus challow balik sg buloh.

Dan kami pon berasingan kereta... si boboi semua naik kereta daddy...my girl sorang2 kat belakang.

Ok...mak supir ready to go...

Eh!! si bebear Iman duduk depan tapi kejap je pon minah tu jaga je terus mencari si bebear dia...so leave me alone drive sorang2 kat depan, Iman kawan dengan bebear kat belakang...
Alhamdulillah minah tu behave pula kali ni..biasa kalau dia sorang kat belakang mulalah menggelupur nak ke depan tapi balik tu ok je...berhenti sebab nak bagi biskut pastu nak past susu.

Ok...tamatlah kisah raya kami yer...
Sambung cerita raya di lain tahun pula (^_^)


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Tuesday, August 26, 2014

Pertama kali ada accessory...

Assalamualaikum! 

Korang!! saja nak tunjuk sikit.
Hihihi, plan nak as collector tapikan rasa macam membazir pula...
Hemm beli dari awal puasa, konon2 nak pakai tapi sampai nak habis syawal pon x buka lagi plastik pembalut tu. Huhuhu so means, saya bukan seorang wanita yang suka accessory =(
Layan sat!
Faveret brand tu...

Hemm cantik kan... sekarang pon masih macam ni juga keadaannya.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



Tadaaaaaaaa!!! inilah rupa isi dalam dia.
Simple as me gak...kecil molek like me jugak cuma...hemm lom ada seruan nak memakainya =(

Ape pon.. thanks lah ye belikan saya hadiah ni.
One day saya akan pakai...insyaallah.

*Korang suka pakai accessory???
Bagilah petua sikit.


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Monday, August 25, 2014

Raya ke-5 (2014)

Assalamualaikum! 
Moh lah...habiskan cerita raya yang ada satu dua cerita ni...
Syawal nak habis pon kan ... now baru nak start cerita pasal raya-5 pula... 
Ape pasal raya ke-4 xder?? Sebab kami x beraya so pakat2 memasing tidor je kat rumah... kan penat sebab baru balik dari Pahang...

Korang boleh baca kat sini [Raya ke-3 (2014)]

Hari ni plan nak melawat nenek sedara yang dekat2 je.
Kalau x melawat hari ni, memang kompom x beraya lepas ni...so moh kite ..

Venue pertama : Kg Sungai Gulang-gulang Kuala Selangor.
Kat sini ada 3-4biji rumah yang kami sempat singgah beraya.
Lepas tu sambung kat Kg Melaka Bagan Tengkorak Tg Karang pula.

Feeling sweet kejap #Jangan marah ye =)

Bergambaran dengan my younger sister...
Aduhai, maaf yer kawan2 anak2 kami semua sihat walafiat xder yang muka sebegitu rupa yang menakutkan...depa memang spoilkan gambar I yang santek ini. Huh! geram ni.

Anak2 adik saya bergambaran dengan atok janggut... dulu kami call him atok musang sebab dia ada bela musang bawah rumah. Hehehhe.

Owh!! budak berdua ni... Siblings
Anak sulong and no 2 dalam family adik saya.
Yang sulong memang copy paste perangai saya P.E.M.A.L.A.S nak maaxx... disuruh baru nak buat kalau tidakkkkkkkkk melangut depan tv, hemm annoying sangat!! Si adik rajin membantu tapi dah kalau semua kerja dia yang buat, menyampahlah kan so dia pon kadang2 curi tulang pi tengok tv jugak =)

Sama gaya?? Sama rupa??
Yang PENTING.... PERANGAI KAMI SAMA..."PEMALAS" =p

Dah!!...nanti sambung kisah last hari raya pula...
*Masih terkesan di dalam hati kisah berkabung [MH17]
Al-Fatihah



Thanks for visiting =D 
Ok babai. 

 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Friday, August 22, 2014

Selamat Pulang MH17 (T_T)

Assalamualaikum! 
#22082014
Hari Berkabung Malaysia.
dress code : Black and white.

Hari Jumaat yang penuh kesedihan bagi seluruh rakyat Malaysia amnya dan khususnya pada ahli keluarga mereka yang terlibat dengan nahas MH17.

Dan hari berkabung ini termaktub dengan perkara seperti berikutnya:
Bersama memberi penghormatan untuk mereka yang pergi...

Inilah antara jenazah yang pulang ke Bumi Malaysia...
Al-Fatihah untuk yang beragama Islam, R.I.P bagi mereka yang bukan beragama Islam T_T

Video yang sempat saya rakam sewaktu disiarkan di MHI pagi tadi T_T
Antara dialog si anak :
Biasanya hari Jumaat mama akan jemput kat sekolah,
Mama pesan, jangan nakal2, dengar cakap TokMa.

Keep monitoring live from Astro Awani...

Dengan rasa sayu dan sedih... gagah untuk menyedekahkan bacaan surah Yassin untuk semua mereka yang terlibat =(

Saya bersyukur... jam 10 pagi tadi antara detik yang dinantikan oleh kita semua...menerima kepulangan mangsa nahas MH17 walaupon hanya dalam keadaan jenazah sahaja sekurang2nya, keluarga mereka diberi kesempatan untuk menyemadikan jenazah arwah keluarga masing2 di Bumi Malaysia.

Terlalu sebak untuk menulis, marilah bersama2 kite sedekahkan Al-Fatihah kepada mereka yang terlibat dan semoga baki jenazah yang lain dapat ditemui dan dipermudahkan segala urusan membawa pulang baki warga Malaysia ke bumi berdaulat ini.

#MH17 dalam kenangan.


Thanks for visiting =D 
Ok babai. 




 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Thursday, August 21, 2014

Al Fatihah =( *Tok Wan dalam kenangan*

Assalamualaikum! 

Hari nak share pasal berita sedih T_T
Semalam kami kehilangan orang tersayang... mak kepada akak ipar aku... =(
Sedih sangat sebab tak dapat nak berziarah. Hemm
Raya yang kami ke chini tu alhamdulillah dapat jumpa cuma aku perasan aku yang pelik.. biasa kalau aku jumpa arwah yang kami panggil tok wan ni, aku memang banyak cakap...nyembang bahasa utara gitu tapi jumpa raya tadi...aku asyik memandang je..kurang nak nyembang x tau nape pada hal lama kot x jumpa...

Pastu kan, anak aku adalah ambil gambar tokwan kat hp irfan...banyak gaklah...alah gambar budak2 tangkapkan x proper sangat so aku boleh reset hp tu so habis semua gambar tokwan hilang =( langsung x de kenangan dah. Huhuhu.

Alhamdulillah, ada sekeping haa gambar arwah dalam FB aku...Arwah In between mak dengan abah aku tu..belakang budak yang pakai baju kuning hijau ni.

Al Fatihah untuk arwah T_T
Kisahnya, Semalam pagi abah ada call tanya pakai kereta x? Aku cakaplah...aku kat opis, pastu abah cakap xperlah kalau pakai kereta..kalau kereta free abah nak pinjam, nak hantar akak aku balik pahang, mak dia tenat katanya... so time tu dalam jam 11 ke 12pm ke ...then by 4.30pm tu abah call balik cakap mak kak su dah xder...baru je. Hemm abah aku kebetulanm otw nak hantar akak aku ke hentian putra =(

Kami doakan semoga segalanya selamat...
Sedihnya =( 
*teringat tokwan bekalkan pisang untuk Iman, dia cakap 
Iman suka makan pisang...xperlah bawa balik...
kami cakaplah...xperlah kami dah makan kat sini, tinggal untuk tokwan and family...
dia cakap orang sini x yah kira...kami ada lagi kat pokok nu, tokwan taman banyak pisang ni ...Huhuhu semua dah tinggal kenangan*
Gonna miss tok wan after this T_T

Thanks for visiting =D
 Ok babai. 



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.

Open House Cum Open Day IClan Group!

Assalamualaikum!

Yeh!! masih dalam bulan raya kan..kan...kan...
So ni mungkin cerita last2 pasal raya sebelum raya berakhir.
Macam mana badan??Ada naik kah??banyak turun kah?? Dah semak?? Ape menu yang kite dok hadap during raya??? Hihihihi...masing2 stress ke?? Tak perlah, mana yang ternaik berat tu, boleh start diet balik kan... kuatkan semangat je kompom ok balik =)

Eh!, i nak cerita pasal raya...OPEN HOUSE gitu.
Tahun ni banyak gak jemputan open house, alhamdulillah... x dapat pergi semua pon, lari2 mana yang sempat je.  Jom..nak share pasal open house kat rumah my boss merangkap Open House for our group university nama ICLAN.

Planning asal, nak buat kat tasik perdana, sekali last minute check forecast weather, thunderstorm pula. Haih! pastu memasing pening kepala.. alhamdullillah, boss offer buat kat rumah dia =)
Here we go!! 
Puan Lily sedang melayan Irfan and Aryan buat steamboat.

Rajin Lily layan anak2 ku =p

Menu memang macam2, lemang ada, nasi impit ada, laksa ada...laksam ada...satay kajang ada dan macam2 lah...semua sedap!

Sila tengok anak dara saya..jangan tengok saya. Hahaha.
Ni je gambar sekeping Iman pakai tudung pastu dia buka... Nampak sweet je. =)

Owh! bulat lubang hidung Aryan tiup balloon.
Actually plan gathering ni merangkap juga celebrate birthday anak member pastu kami plan nak buat pertandingan mewarna siap dah beli hadiah sekali... di awal pagi kawan pula inform, pakcik dia meninggal kat segamat so dia x dapat nak join makanya...hadiah tu terus agih2 kat anak2 yang ada =)

suasana riang ria...

Orang kuat...Puan rumah (^_^)

Anak tuan rumah.

Ngorat anak tuan rumah. Hehehhe =p

My Iman...tudung hilang dah =)

Busy memasing layan anak =p
Termasuk akulah kan...anak 3 orang kene handle sendiri... owh! time ni my pakwe ke ipoh.

Happy birthday buat Nuha & Hana so gandingan jadi NuHana
Nuha in Orange dress, Hana in black & white dress.

Puan Lily kene bully dek Aryan =)
Puan lily pon mai single mak macam aku jugak... husband dia ada katering tempat lain =)

Supermom... Aju dengan 2 handbagsnya... ni pon pakwe jauh..nuuu kat Kuching , kerja sana =)


Majlis bermula, kek dah potong..tinggal diagih2kan pada kami yang suka makan ni =D
NYum..nyum...

Sweet gambar ni...suka =p

Budak kecil comel ni sebaya Iman, dia lahir bulan Jan, Iman lahir hujung Feb. Hehehe then anak Aju yang lelaki tu pon sebaya gak...rasanya anak aju tu bulan 4 kot ke 6 ke..gitu2 lah.
*Tahun 2013 pakat2 beranak kecil memasing. Hehehe*

Hai Nuha....

Iman...catch u, makan ice cream.

Hahaha Iman posing dengan ice cream, dia rembat kawan ku punya ice cream. Hihihi

Ucuk Acham mummy nak ape tuh??Cuba cakap..ni main tunjuk2 je. Hihihi

Khalisah and Iman...
Besar lagi Iman sikit dari Khalisah. Hihihi.

Opocot!!!

OMG! habis bilik anak bujang orang ni kene havoc dek tetamu =)

Irfan kat hujung nuuu, main komputer.

Iman and Jarul...anak Aju, pon nampak Iman besar gak. Hahaha...Iman kuat makan.


Gambar ni pon sweet sangat.
Saya suka =p


Big boss sedang pujuk anak3 ku tidor rumah dia ni. Hahaha...Anak2 dia xpuas main laagi katanya.

Bahagia hidup memasing yer...mainan mewah =)

Last post by anak dara =)

I love to everyone.



Thanks for visiting =D
Ok babai.



 **Myracles Beauty - 1set RM170.00, Spray MB 1botol RM120.00, 3botol -RM260.00.FREE POSTAGE **TMS procduct is ready stock.
Designed by UMIESUEstudio 2014 : LOVE RAZILA